99 model 75hp polo classic aracım var, uzun yola çıktıktan yaklaşık 10 dk kadar sonra gösterge panelinde kırmızı hararet lambasının yandığını farkettim, sıcaklık göstergesi ise en sağa dayanmıştı, birden panik oldum, yol rampa aşağı idi, aracı boşa alıp rampa aşağı bıraktım, hava ile belki bi parça soğuturum düşüncesiyle....daha sonra sağa çektim,durur durmaz beyaz dumanlar yükseldi. kaputu açmaya korktum, fokur fokur su kaynama sesi geliyordu. saat sabahın 4üydü ve arabada biri bebek 3 kişi daha vardı. Alanyaya gitmek için yola çıkmıştık, Allahtan daha şehir içindeydim.
trafik sigortasının yol yardım hizmetini aradım, bana hemen bir çekici göndereceklerini söylediler. çekici geldi, istediğim bir servise arabayı göterebileceklerini söylediler. ben de tanıdık bir yere çektirdim. günlerden pazar her yer kapalı. yine bir tanıdık vasıtasıyla bir motor ustasına ulaşıp evinden getirdik.
ben çok korkuyordum, motorda büyük bir hasar oluştu mu acaba diye? korktuğum başıma gelmedi. termostat arızalanmış. usta söktü çıkardı. böyle devam edebilirsin yola dedi.
Aynı gün yola çıktım. 1350 km yol yaptım, hiçbir sorun yaşamadım. sadece motor sıcaklığı eskiden 90 derecede sabit dururken şimdi sürekli değişiklik gösteriyor. yüksek hızlarda havanın soğutmasıyla oldukça düşüyor, en sola dayanıyor, rampa çıkışlarda, yoğun trafikte yükseliyor ama en fazla 90 oluyor, sonra fan devreye giriyor......
Şimdi havalar soğumadan bu termostatın yenisini taktırmam gerekiyor. tavsiyelerinizi bekliyorum.