Sizin için konfor illaki ön planda ise ne tran
sporter ne de caravelle alın.Bizde var caravelle 2.5 tdi 174 hp 2006 model.Sürekli kullanıyoruz biniyoruz.Her ne kadar memnun olsakta 9-10 kişi ailemizle uzun yola gittiğimizde arka koltuklarda seyehat edenler için kaliteli bir rahatlık sunamıyor.Kime göre neye göre kaliteli derseniz mercedes vito ve viano ya göre diyorum.Aracın süspansiyonlar sert.Her ne kadar güzel yol tutsa da sert süspansiyon konfor açısından sarsıntı meydana getiriyor.En ufak bir çukura girdiğinizde vuruntu sesi yapıyor ve bozuk satıhlı yollarda sorun teşkil ediyor.
Maddi durumunuz yeterli ise hiç uğraşmayın mercedes konfor ve kalitesini yaşayın derim başka bir şey demem.
Tabi böyle dedim diye caravelle yi küçümsediğimden değil bakınız yazımın ilk başında sizin için en önemli şey konforsa dedim...İllaki konforsa viano yu tek geçerim.
Caravelle ya da tran
sporter seçimi yaparsanız uzun kasa her zaman mantıklı olur.Hem dizayn için arkada bagaj kalır hem de satarken uzun kasalar her zaman tutulur.105 hp bizim için yeterli gelmiyor onun için en üst tercihi yaptık ama 105 liklerde fena değil.Fakat 9-10 kişi araca binip klimayı çalıştırdığınızda rampa yukarı çıkarken arac bayılabilir haberiniz olsun.130 luk almakta fayda var.Tabi 130 luk aldıuğınızda motor hacmi 2500 cc ye çıkıyor bu da vergi dezavantjı yapıyor.Yakıt konusunda normal kullanımlarda aralarında farklar epey cüzi kalıyor yakıt konusunda kafanız takılmasın.