Benimde klima ile ilgili sıkıntılarım halen tam olarak geçmiş değil.Aracın içinde hiç gaz kalmamıştı, gazı bastırdık, kaçak kontrolüde yaptırdık gayet iyiydi.Burdur da hava sıcaklığı çok bunaltmadığı için klima yeterli geliyordu ama Antalyanın bunaltıcı sıcağında klimanın tam anlamıyla, maksimum kapasitede çalıştığına inanmıyorum.Soğuk üflüyor ama daha da soğuk sirkülasyon yapabilir diye düşünüyorum.Acaba polen filtresi yada başka herhangi birşey daha değiştirmem mi gerekiyor, klimanın tam anlamıyla çalışması için ''işte budur'' diyebilmem için neler yapabilirim yardımcı olabilirseniz sevinirim.Sağlıcakla kalınız...
klima kompresörü tam basmıyordur...baktırmak lazım...ancak her aracın kompresör oranı bir değil markaya göre farklılar gösterir...misal passat ile proton bir değil proton 2 kademeli idi ve 1 ci kademeye alınca insan donuyordu oysa passatda 17 derece yaptığın halde soğutsa bile aynı tepkiler yoktu
Teşekkür ederim Cemal Bey.Polen filtresi yeni değişmiş daha, bugün servis faturasını inceledim orada değiştirildiği yazıyor, 12 lira da ücreti varmış Problem sanırım biraz daha komplike.Klima kompresörünün tam basmaması ne demek? Kompresör falan mı değişecek acaba eğer sorun ordaysa.Maliyeti çok yüksek midir? Bilgi verirseniz sevinirim.
polen filtresi sadece dışarıdan kötü kokuların girmesini engellerklima kompresörü tıpkı evde işyerimzide kullandığımız kopmresör gibi bir pompadır büyük ihtimal bu özelliğini yitirmiş değişmesi lazım ve oldukça pahalıdır.500-700 lira falan olması lazım.
bu mesajı yazalı epey olmuş ama klimanın randımanlı çalışıp çalışmadığını anlaman için dijital termometreyi havalandırma klapelerine yaklaştırabildiğin kadar yaklaştır 5-6 dereceyi görebiliyorsan iyi 4 dereceyi de görebiliyorsan mükemmel..(kalorifer motor devri orta konumlarda olsun)