Öncelikle herkese merhabalar;
Biraz uzunca yazacağım tahammül edenlere teşekkürü, cevap verene de minnettarlığı borç bilirim
1-1998 model polo classic aracım var 100 hp. 1 yıldır zaman zaman yaşadığım ve son dönem yoğunlaşan problemim ise şöyle ki: devir saati 950'lerden 450'lere düşüyor, bu esnada motor soğuksa stop ediyor, sıcaksa 450 devirde sarsıntılı çalışmaya devam ediyor. Sonra birden düzeliyor ve sanki hiçbir problemi yokmuş gibi normal çalışmaya devam ediyor. Bu şekilde günlerce sorun çıkarmadan çalışabiliyor, sorunlu olduğu zamanlarda da ayağımla gaz ayarlayarak kullanabiliyorum. Eğer arabayı 3-4 gün veya daha fazla çalıştırmazsam araç kafadan bu arızayla çalışıyor (bu durumda çalışabilmesi için marşla birlikte gaz verip ayağımı gazda tutmam gerekiyor) bir müddet sonra düzelip bir müddet sonra tekrar arıza olabiliyor ve bu süreler çok değişken. Tamircilerden biri beyinden biri de boğaz kelebeğinden kaynaklandığını söyledi bilgisayarda arızaya baktırğımda ise yanlış hatırlamıyorsam motor bloke gibi bir hata gösteriyor. Yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla boğaz kelebeği arızasında devir sabit durmuyor ama bende 450 veya 950 ama değişmiyor çok nadir aracın bu iki devir arasında dalgalandıpını gördüm ama bu esnada da araç zaten ayarlamaya çalışıyordu bir müddet sonra birinde 450 devire geri dönüp arızaya devam etti diğerinde ise 950'ye çıktı ve problem kalktı.
Şimdi sorum sizce benim problemim boğaz kelebeği mi yoksa bakmam gereken başka şeyler mi var. Bir kaç kere temizletip ayarını da yaptırdım. (çok uğraşmama rağmen arızalı halini bir türlü servise gösteremedim kıl araba onun yanında yapmıyor) Neyse 1. madde baya uzun oldu yeter artık gelelim ikinciye
2- Eğer problemim boğaz kelebeğinde ise bunu doğru olarak yurt dışından alabilmek için hangi bilgilere ihtiyacım var. Şu anda italyadayım burdaki yan sanayiler hakkında bilginiz varmı, orijinali de burda daha ucuz olabilir birde bu tür malzememi bavuluma koyup getirmemde biri sıkıntı olabilir mi bu konuda tecrübesi olan varmı?
Kusura bakmayın ne yazmışı
ya