Gönderen Konu: Polo Boğaz Kelebeği  (Okunma sayısı 589598 defa)

Çevrimdışı ozmo

• 96 Polo 1.6
    • Profili Görüntüle
Ynt: Polo Boğaz Kelebeği
« Yanıtla #182 : 11 Ekim 2007, 09:55:10 »
Ben derimki güzel edebi vurucu bir yazı hazırlayıp bu siteyide örnek göstererek vw'ını mail yağmuruna tutalım bakarsın ses getirir sorunumuza bir çare buluruz.

Çevrimdışı mussel

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: A4 B7 2.0 TFSİ AVANT QUATTRO
« Yanıtla #183 : 12 Ekim 2007, 00:57:14 »
  Arkadaşlar bugün bu arıza beni de hasta etti sonunda sinir krizlerine girdim.Vitesi boşa almaya çekiniyorum artık.Dün doğuşa mesaj attım.Bugün beni aradılar ve ilk sordukları soru yetkili servisimize gittinizmi oldu.Daha önceki yetkili servis rezaletini anlatınca da ısrarla en yakın servise gitmemi söylediler.Şimdi yetkili servis ne yapıcak çok merak ediyorum.Diagnoz arıza kodu vermiyor bakalım bayramdan sonra gidicem,sonra yeniden gelişmeleri yazıcam sizlere. :( ??? :'(
03.06.2005

Çevrimdışı Firestarter

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #184 : 12 Ekim 2007, 01:06:24 »
  Dün doğuşa mesaj attım.Bugün beni aradılar ve ilk sordukları soru yetkili servisimize gittinizmi oldu.Daha önceki yetkili servis rezaletini anlatınca da ısrarla en yakın servise gitmemi söylediler.

Bütün distribütör firmalar böyle sanırım. Direkt kendileri ile muhatap olmaya çalıştığın zaman önce yetkili servislere yönlendirmeye çalışıyorlar. En sonunda yetkili servis tarafından da çözümlenemeyen bir sorun olursa kendileri devreye giriyor. Halbuki gelenler, yetkili servise gitmiş ancak sorunu çözülememiş müşteriler ancak bunu pek düşünemiyorlar sanırım  :(

Çevrimdışı CERKEZHAKAN

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #185 : 12 Ekim 2007, 23:30:07 »
    Merhaba arkadaşlar öncelikle ramazan bayramınızı kutlar tüm islam alemine hayırlar getirmesini dilerim.

OZMO
Kardeş senin fikrine aynen katılıyorum ne gerekirse yapalım.. hazırlayalım bir yazı.

Ayrıca titiz bir araç kullanıcısı olarak gene dayanamadım evelgün Ankaradan orjinal simens marka bir gogaz kelebeği getittirdim ve takdırdım şu an her çalıştırdığımda yapmıyor ama ara sıra yineliyor yani sonuç kocaman bir sıfır artı 320 ytl paranın boşa gitmesi.

11. sayfada kuzey'in bahs ettiği rölanti motorunuda kimse bilmiyor. Adamlara söylediğimde bu arabada varmımış diyorlar.
Dostlarım arabam.com benim aracın satış ilanını verdim.. inşallah hayırlısından elden çıkarda bende kurtulurum..

Çevrimdışı CERKEZHAKAN

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #186 : 12 Ekim 2007, 23:33:42 »
OZMO
 Dostum bence şu senin amlemide değiştir istersen hak etmiyor çünkü

Çevrimdışı CERKEZHAKAN

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #187 : 12 Ekim 2007, 23:35:14 »
Birde bilen arkadaşlara bir sorum var.

ALM motor ile AEE motor arasında ne fark vardır ?

Çevrimdışı mussel

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: A4 B7 2.0 TFSİ AVANT QUATTRO
« Yanıtla #188 : 13 Ekim 2007, 01:15:29 »
  Abicim herkes boğaz kelebeği diyorda bence kelebekte sorun yok.Herkesin değişik şekillerde olabilir bu stoplama arızası.Yani bunu bir tek yere bağlamak demekki doğru değil.
03.06.2005

Çevrimdışı 34usta34

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #189 : 13 Ekim 2007, 16:25:28 »
boğaz kelebeğini temizlediğinde fişi çeksende çekmesende adaptasyon gerekir..çünkü içiredeki tortuyu temizlediğinde gaz kelbeğinin açısınıda değiştirmiş olursun bu açı temizken 3,5 derece civarıdır(arabasına göre değişir)
   senin yeni alacağın gaz kelebeğine gelince dostum orjinal ve yan sanayi fiyatını kıyasla ve serviste deişim ve adaptasyon işciliğinin 40-50 ytl civarında olduğunu unutma..
     :melek:

Çevrimdışı ozmo

• 96 Polo 1.6
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #190 : 14 Ekim 2007, 15:38:13 »
valla servisten bana 693 ytl kelebek + işçilik ve adaptosyon parası dediler herhalde 750 ytl'ye değiştireceklerde sanırım anlımdaki yazının silinmiş olduğunu farkedemediler serviste aptal yerine konmayı geçtim adamlar benle bide dalga geçiyorlar abi bizim ustalar 2005 altı arabalara bakmaktan sıkılıyorlar istersen başka yere git yada arabayı değiştir gibi bir laf ettiler fena halde tepem attı biliyom bem bunlara yapacağımıda neyse :D

Çevrimdışı CERKEZHAKAN

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #191 : 14 Ekim 2007, 16:56:28 »
mussel
Kardeş bilgisayara aracı bagladığında bogaz kelebeği arızasında başka bir arıza göstermiyor servistekilerde bilgisayar ne gösteriyorsa bizde onu söyleriz diyorlar gelde işin içinden çık bakalım :)

Ozmo
Kardeş eğer sende bogaz kelebeğini değiştirip deniyeyim diyorsan serviste 700 civarı dediler bana fakat benim getittirdiğimde orjinal simens alman malı ayrıca bu firma vw ne bogaz kelebeği üreten yermiş edindiğim bilgilere göre ayrıca aynı yer 190 ytl ye çin malıda var dedi ben 320 liği getirdim .

Çevrimdışı ozmo

• 96 Polo 1.6
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #192 : 14 Ekim 2007, 22:44:14 »
valla ben açıkçası çıkmasınına bakacam ama sonuçta oda aynı problemi verecek o yüzden bizim kuzenin dükkana bi tane darbeli polo gelmesini bekliyorum onunkini söküp benimkine takacam ve gerçekten sorunun kelebektemi yada başka bir şeydemi onu bulmaya çalışacağım ha yanlış anlamayın denedikten sonra tekrar yerine takacağım :D

Çevrimdışı netb

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #193 : 16 Ekim 2007, 10:28:43 »
arkadaşlar bence sorunu almanya'ya taşıyalım..Aramızda almanca veya ingilizcesi iyi olan bir arkadaş varsa ortak mutabakata varacağımız bir metni vw almanya merkezine yollayalım..çünkü doğuş grubunun müşteriye bakış açısını ve soruna çözüm arayışını yapıcı bulmuyorum..boğaz kelebeği sorununu yıllardır bende yaşıyorum..defalarca yetkili yerlere bildirdiğim halde  defalarca temizlettiğim halde sonuç sıfır..değişen bişi yok..şimdi artık tamamen nanay durumda..artık temizletmekte fayda etmiyor.. değişmesi gerek.
önerim bu sorunu büyük bir organizasyon ve birliktelik anlayışı ile almanyaya iletmek..toplu olarak değil bireysel olarak mail yağmuruna tutalım almanya merkezi..belki onlardan bize bir çözüm gelir..

Çevrimdışı Black_Life

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #194 : 16 Ekim 2007, 17:29:37 »
merhaba arkadaşlar
yaklaşık 7 aydır 1997  1,4 16V polo sportline kullanmaktayım.
araç 150.000 de olmasına rağmen 5 ay hiç problem yaşamadım. araba 3-4 gün yatsa dahi motor ilk marşta hemen alıyordu.
fakat son 2 aydır sabah çalıştırırken problem çıkıyor.
motor çalışır gibi oluyor istop ediyor , ancak 3. yada 4. de çalışmaya başlıyor.
fakat bir süre daha yerimden hareket edemiyorum.
çünkü motor benzin yemiyor. gaza basıldığı ve hareket etmeye başlandığı anda stop etmeye kalkıyor. ayağımı gazdan çekince rolanti düzeliyor. daha sonra sanki bir anda motoru frenleyen bu şey yok oluyor ve araba güce kavuşuyor.
onda sonrada kesinlikle istop etme olayı olmuyor. ertesi sabaha kadar herşey normal.
birde kontağı çevirince benzin deposundan benzin çekiliyorya , o sırada motorun sesini biliyorsunuz , bu sabahları sadece 1 sn sürüyor , başka zaman 5 - 6 saniye sürüyor ve o bitmeden arabayı çalıştırmıyorum. acaba diyorum sabah benzin mi çekemiyor. bununla alakalı bir sensör arızası mı ?
13 sayfayıda dikkatle okudum. tam benim problemime benzer 3 yorum daha vardı. ama işin içinden çıkamadım.  Genelde sorunlar hep ortak bir noktada da birleşmiş.
şimdi sırayla , hava filtresi , benzin filtresi ve bujileri değiştirip , boğaz kelebeğinide sadece spreyle temizleyip durumun düzelmesini umacağım. bir gelişme olursa sizlerle de konuyu paylaşırım.
saygılarımla

Çevrimdışı netb

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #195 : 17 Ekim 2007, 15:21:21 »
sevgili black_life;

senin sorunun motor hararet müşürü arızası olabilir..benimde aynı sorunlarım vardı hararet müşürünü değiştirdim problemim kalmadı..hararet müşürünü bir kontrol ettir..