kafam karıştı sen diyorsunki insanlar bir sürü para verip poloya açık filitre takıyorlar ama gerek yok üstündeki sistem daha iyi daha performanslı diyorsun öylemi ? Peki bu kadar firma neden bunlarla uğraşıyor anlamış değilim sonuçta büyük yatırımlar. Birde japonların almanlara göre farkı ne ? Pololar kaldırmıyor mu modifiyeyi felan ?
açık hava filtresi için bi çok arastırma yaptım, kullananlara sordum, bulaşma diye bircok kişiden uyarı aldım, sonunda ne oldu hiçbirine inanmadım gidip sırf kendim denemek için acık hava filtresi ve gerekli ekipmanları satın aldım... sonuc husran fark eden hiçbirsey yok, aksine butun pislik toz motorun içinde... ne kadar yaglı filtrede kullansan fark etmiyor, benzin sarfiyatı artısı meydana geliyor, benzini tam yakmadan atmalar meydana geliyor, evet bahsettiğin sıcak ve soguk hava girişlerinin biri işlevi var... bu işler sıcak ve soguk havanın yer değiştirme ilkesini prensip alıp silindire havanın dönerek girmesini sağlıyor, bu sistem için mercedes benz firmasının gecmiş yıllarda çalışmaları olmustur, hava filtresi boruları içerisine pervaneler yerleştirmek gibi, ama etkili bir çözüme ulaşılamamıştır, evet bakarsanız mercedes benzin bu çalışmasından sonra bazı tuning firmaları içerisinde pervaneler olan hava filtresi boru kitlerini piyasaya sundular ve hala satışta olanları var, evet gercekten verimli olsaydı mercedes benz firması, ki gercekten otomobillerin sahını ureten bir firma bu uygulamadan vazgecmezdi, evet inanadıgınız tuning firmaları sizi veya aracınızı ne kadar dusunuyor acaba? yoksa sizden elde edebilecekleri gelirimi dusunuyorlar işte burası muallakta... ben bu forumda uyelerin motolarının sağlıkları için açık hava filtre kullanmamalarını öneriyorum, karar sizin, benim burda bir gelir elde ediceğim durum yok, sadece kazandığım dostluklar nedeni ile dostlarıma tavsiyede bulunuyorum...
Polo dan performans elde edilmez değil, evet edilir ama 1.6 75 ps bir aractan elde edilcek ekstra gucler cok fazla olmuyacaktır, motor ömrunu ve saglıgını azaltmaktansa hiç başvurmamanız sizin karınıza olur...