2001 passat 1.9 tdi comfortline aracımıza komple kurum temizliği yaptırdık.Antalya da işini düzgün yapan özel bir serviste aracın komple bakımını yaptırdık.Kurum temizleme için 550 ytl fiyat talep ettiler.Serviste 800 civarında bir fiyat talebi oluyor.
Kurum temizliği yapılmadan önce:
--Sabah aracı çalıştırırken geç çalıştırma problemi (Problem çözüldü)
--Aracın rolantide çalışırken sarsıntı yapması (Problem çözüldü)
--Fazla ses çıkarması (Problem çözüldü)
--Egzozdan fazla duman atma, özelliklede gaza yüklenince acayip duman atıyordu (Problem çözüldü)
--Performansta bir nebze düşüş (Problem çözüldü)
Gerçekten çok yararı oluyor.Sanki araç ilk günkü gibi düşük sesli,sarsıntısız bir şekilde çalışıyor şu anda.Benzetme yapacak olursak sanki araç balgam atmış gibi rahatladı diyebilirim.
Komple kurum temizliği yapılan işçiliğe göre 2-3 gün sürebiliyor.Bizimkisi 2 günde halledildi.Kurum temizliği için motorun üst kısmı komple sökülüyor.Yanma odası üst kısımda olduğu için sökülen üst kısımda kendi arasında parçalara ayrılarak komple temizlik yapılıyor.Alt kısımda ise yüzeysel temizlik yapılıyor.Üst kısmın temizlenmesi 1 gün alıyor.Temizlendiği günün akşamından ertesi gün çğle saatlerine kadar kurumaya bırakılıyor.Kuruduktan sonra tekrar montaj için bir kaç saat daha gerekiyor.Yani toplamda 2 gün süre alıyor ama bu süre işçilik kalitesine göre 3 günde sürebilir.
Güvendiğiniz, kalitesine inandığınız iyi bir servis varsa gönül rahatlığı ile kurum temizliği yaptırabilirsiniz ben tavsiye ederim.Antalyada yaptırmak isteyenler varsa özel servisin telefon numarasını benden isteyebilirsiniz.
Ayrıca Carbon clean işlemi yüzeysel bir temizliktir.Bir kaç saat sürer.Carbon clean makinesi araca bağlanır.Aracın benzinle ilişkisi kesilerek aracın deposu takılan makine olur bir nevi.Makineye bhir miktar akaryakıt bir miktarda temizleyici madde konulur.Araç tahminen 1 saat bu şekilde rolantide çalıştırılır.Ara sıra da gaza basılır ki sökülen kurumlar araçtan dışarı atılsın.Motora hiç bir zararı yoktur aksine kısa süreli rahatlık sağlar.Dizel araçlar için her 40-50 bin km de tavsiye ederim.Benzinli araçlar için bu süre daha da uzatılabilir.Ben 2 kere carbon clean işlemi yaptırdım.Araç bir nebze daha rahatlıyor ama bu tabi ki kurum temizliği gibi komple-detaylı bir temizlik olmuyor.60-70 liraya bu işlemi de yaptırabilirsiniz araclarınıza.
Saygılar, Hoşça kalın.