--------------------------------------------------------------------------------
Aracım polo 6n-2 1,4 16v AUA motor. Aracı çalıştırdıktan sonra 2-3 sn boyunca şıkırtı halinde rahatsız edecek derecede sibop sesi geliyor ve arkasından kesiliyor. Yağlama tamamlanınca ses kesiliyo olabilir diye düşünüyorum ama herkeste aynı ses var mı merakediyorum.
Bir diğer sorun, geçenlerde termostat açmamış, harareti 110 da farkettim. Fazla zorlamadan ve 110 dereceyi geçirmeden en uygun yerde bırakıp, ertesi gün müdehale edip termostadı değiştirdik, fakat herhangibir su kaynatma, taşırma olmadı. Bu olaydan mıdır, lastikleri değiştirmemden midir bilemiyorum ama motor gürültüsü bi hayli arttı. Aracın çekişinde ve yakıtında farkedilir bir değişim olmadı, piston ya da gömleklere zarar vermemiştir sanıyorum ancak egzoz manifolt contasından şüpheleniyorum. Benzer deneyimi olan üyelerin yorumlarını bekliyorum.
Son olarak da değişen termostat (orjinal olmasına dikkat etmeme rağmen) artık kapatmıyor, ne yapmalıyım?