bu değerlere nerden baktınız öğrenebilirmiyim?
şehir içi yakıt tüketimi:
1.6 fsi düz vites 9lt, 1.4 tsi 122hp tsi düz vites 8,4lt
max hız:
1.6 fsi düz vites 194km, 1.4 tsi 122hp tsi düz vites 199km
0-100km hızlanma:
1.6 fsi düz vites 11,1sn, 1.4 tsi 122hp tsi düz vites 9,8sn
max tork:
1.6 fsi düz vites 155nm ve buna 4000 devirde ulaşıyor, 1.4 tsi 122hp tsi düz vites 200nm ve bunu 1500-4000 devir aralığında sahip.
burdanda anlaşılacağı gibi tsi daha canlı bir motor. ha tsi bu kasayı kaldırmıyorsa fsi hiç kaldırmaz. klima nasıl etkilemiyor orasını anlamadım. klima motorun gücüyle alakalıdır, daha güçlü olanda daha az hissedersiniz.
ben fsi kötü motor tsi alın demiyorum. bende olsam şu an tsi almam, yakın gelecektede tsi nin fiyatının bu kadar düşeceğini sanmıyorum hadi diyelim düştü o düşünce fsi sabit kalmayacak fsi de düşecek. o yüzden dedim fiyatlarının aynı olmasını beklemek hayal olur diye.
birde şu var bu iki motor arasında aman aman performans farkı yoksa, fsi ile 8V motor arasındada yok. hatta 8V daha sorunsuz daha sessiz.
sonuçta karar sizin. tsi, fsi, 8V bunu siz belirliceksiniz. ama bence aracın durumu üzerindeki motordan daha önemlidir. jetta sonuçta bu sınıfta alınabilecek en güzel araçlardan birisi, umarım istediğiniz gibi fsi jetta bulursunuz. saygılarımla...