hocam öncelikle böle bir bölüm açarak, herkese yardımcı olmaya çalıştığınız için tebrik ederim. bende 2000 model golf var. araç 1.6 AKL motor.alalı 1.5 sene oldu ve araçtan çok memnunum. 2-3 sene kullanıp ilerde satarım diyordum ama araca aşık oldum ve araca elimden geldiği kadar iyi bakıp uzun süre kullanmak istiyorum. aracın triger seti 2005 yılında 4 yıl önce 67000 de iken değişmiş. şu an 99000 de. sizce ne zaman değişmeli ve bu set olarak ve devir daim ile değişmeli diyenler var, siz ne önerirsiniz.
uzun olacak ama trabzonda chip tuning diye bi yer varmış, aracın beyni(yazılımı) ile oynayarak ekstra güç alındığı gibi yakıttan da tasarruf sağlıyorlarmış.bunun motor ömrüne veya başka bir kısma zararı varmıdır.
son olarak aynı şeyleri bor denen katkı maddesi içinde diyorlar.
bayağı uzun oldu ama bu konularda fikirlerinizi ve deneyimlerinizi bekliyorum. şimdiden teşekkürler. :saygılar
Merhaba arkadasım
AKL motor vw da en sağlam motorlardan biridir ve birkaç kronik sorundan başka bişey yoktur yani seçimini doğru yapmışsın
Sormuş olduğun sorulara gelince bildiğim kadarıyla açıklıyayım.
1.Aracın triger seti 4 yıl 90bin km dir hangisi önce gelirse kesinlikle değiştirmek gerekir.4 yıl da triger içerisindeki kauçuk özelliğini yitirdiği için 4 yıl ömür biçilmiştir.devirdaim daha önce değişmediyse değiştirilsin ama değişmişse boşluk yoksa gerek yok bence.
2.Motorlar üretilirken kullanılan malzemeyi ez az deformasyon sevisesinde tutmak için çabalarlar uzun ömür kalite demektir ve bu nedenle optimum güçle çalışmasına olanak sağlanır.Eğer motor beyninde yazılım değiştirilecekse max 10 hp güç alırsın ve bence az yakmaz yakıt sarfiyatı çoğalır sadece kısmi gazlarda uzun yolda azalır.Ama sakın chip diye araya dereye aparat taktırma derim.Motorun aşınmasına gelince 10 hp lik bir artış ömrünü fazla kısaltmaz.
3.Son zamanlarda bor diye bi çılgınlık başladı haklısınız benim borun yapısıyla ilgili fazla bilgim yok fakat ben kullanıp test etmeden hiç bir yağ katkısını tavsiye edemem açıkçası.