mekatronik34 bey
bide carbon clean hakkında biraz bilgi verir misin?
son gunlerde epey kafa yorum üzerine ama cesit cesit cevaplar aldım
kimisi yaptırdım arabam fişek gibi gidiyor artık diyor şaşırıyorm
kimisi yaptırdım ama fark yok, kimisi de yaptırdım arabam bozuldu diyor.
para tuzağı olduğunu soyleyen de birçok kişi var aslında, siz biraz bilgi verir misiniz
yapılırsa ii midir yoksa gercekten dedikleri gibi para tuzağı mıdır?
ayrıca arabaya zararı var mıdır?
Karbon illetini kısaca açıklarsak :Karbon birikimi içten yanmalı benzinli ve dizel motorlarda bir HC bileşiği olan yakıtın yanma odasında hava ile yakılması sonucunda meydana gelen kurum adını verdiğimiz karbon depozitlerinin birikmesi ile zaman içinde supap yüzeylerinde, piston yüzeylerinde, yanma odası çeperlerinde ve segmanlar etrafında oluşur. Bu birikimler motorun hava emme kapasitesinde azalma meydana getirir. Hava emme kapasitesi azalan bir motorun verimi düşer
karbon temizliği her araç için en azından 60 bın km de bır yapılması gerekir fakat kimyasal çözcüler bazı motorlarda etkili olmayabilir ve temizliği motor parçaları sökülerek yapılması gerekir.carbon clean adı verilen temizlik maddesi motora yakıt siteminden bağlanır ve ısısı çok yüksek olan kimyasallarla karbon birik,ntileri yakılarak atılır bunun zararı bazı motorlarda subapların yanmasıyla sonuçlanabilir ayarını iyi tutturmak gerekir bazı motorlarda ise sbap sistemi sogutması kuvvetli olan motorlarda herhangi bir sorun yaşanmaz.Sadeleştirecek olursak daha öncee bu örneği vermişitim eskiden sobalarımızın bacaları tıkandıgında kalorisi çok yüksek olan kok komürlerinden sobamıza atar ve bacadaki karbon kurum birikintilerini yanarak atılmasını sağlardık motorda aynı işlemi yapmış oluyoruz.
Benim tavisyem her karbon temizleme maddesini kullanmamanız vw yetkili servislerinde bg marka karbon temizleme ürünleri var fıransa ve almanyada yıllarca test edilmiş ve vw fabrikasının onay verdiği tek markadır piyasada bulunmuyor çünki yetkili servislerle anlaşmalılar ama siz gidip parakende alabilirsiniz yarım depoya atıp bitene kadar kullanmanız gerekiyor ve bu ürün carbon clean gibi ısı vererek değil çözücülüğü yüksek kimyasallardan oluştugu için kesin temizlik sağlıyor motorunuzun verimini arttırıcı bir özelliği yoktur zaten karbon birikmiş bir araçta 5hp lik bir kayıp ancak olusur bunu anlamakta o kadar kolay değildir size değişiklik olmamış gibi gelebilir ama kesinlikle bir değişiklik olacaktır.Umarım yeterince açıklayabilmişimdir iyi günler dilerim.