tüm bora severlere iyi akşamlar.Sizlere bir kaç sorum olacak cevaplarsanız yada fikrinizi söylerseniz sevinirim.
1-Yozgatta öğretmenlik yapıyorum malum burası Ekim-Mart aylarında baya bir soğuk ve -25 yada -30 lara indiği günler oluyor havanın.Ben artık kış aylarında aracımın yağını 5*30 (Ekim-Nisan Ayları arasında) yaz mevsiminde ise 10*40 (Mayıs-Eylül ayları arasında) yağ ile kullanmayı düşünüyorum.Özellikle kışın ince yağ olsun diyorum çalıştırmada ve yağlamadi zorluktan dolayı.
Yukarıda belirttiğim aylar arasında 5*30 ve 10*40 kullanmamın bir sakıncası olurmu?Ortalama her 6-7 binde bir yağ değişecek.
2-Bana hangi yağ markalarını tavsiye edeersiniz? yazın memleketten 10*40 almıştım casrtol magnetec 4 lt mına 60 ytl vermiştim sanırım.Ama şimdi hepsiburada.com sitesinde 4 lt SHELL 10*40 yağ var fiyatı 50 ytl
http://www.hepsiburada.com/formula-shell-10w-40-5-litre-motor-yagi/productDetails.aspx?categoryid=26005&productid=otbt10w40#tablnkve 5*30 için hangi marka yağı önerirsiniz?
Yılda 2 kere yağ değişimi yapacağım için çok pahalı yağ istemiyorum.Yıllk ortalama 15 000 km falan yapıyorum.Tabiki değişimlerde hava ve yağ filtreside değişecek.
Po nun maximasınıda uygun fiyat diyorlar.Kullanan varmı?
3-Arka cam resistansı çalışınca radyo cızırtı yapıyor.Resistansı kapatınca ses kesiliyor.Nedeni nedir acaba?
4-cam sileceklerim eskimiş sanırım çünkü izli siliyor.Banana tip hangi marka önerirsiniz?
5-Benzin filtresi ne zaman hangi nedenlerden dolayı değişir?Ne kadarlık bir parçadır?
6-benzin deposuna enjektörleri ve depodaki buharı suyu temizleyen bir sıvı var sanırım.Depoya boşaltılıyormuş.Bu nedir?Ne zaman nasıl kullanılır?hangi marka almalıyım?
Cevap veren tüm arakadaşlara teşekkürler...