Merhaba Mekatronik
2004 model bora pasific aracım var. Araç 65000 de yeni triger kayışını değiştirttim.
son zamanlarda 1 den 2. vitese geçtikten sonra tam hızlanırken çok hafifce bir kelkinme oluyor. Gaza iyice yüklenip arac hızlanınca kesiyor. Sebebi ne olabilir?
Yardımınız için şimdiden teşekkür ederim.
T. AYdın
Merhaba t.aydın bey
Triger kayışı değişmeden önce böyle bir sorununuz varmıydı eger yoksa muhtemelen sizin aracınızdada sente kaçıklığı söz konusu.Birde aracınıza güvenilir işlek bir yerden yakıt almayı deneyin.
Aracı motor test cihazına bağlayıp bir ağrıza sorgulaması yaptırmanızda fayada var eğer motor beyninde arıza kaydı yoksa trigeri değiştiren ustaya durumu izah edin ve tektrar kontrol etsin yaptığı işi.
Sn. Mekatronik
Dediğinizi yaptım. Ancak aracı devamlı kullanmadığım için benzinin bitmesi biraz zaman aldı. Daha çok güvenilir bir benzinlikten yakıt almaya başladım. 2. depo ile sanki aracın kelkinmesinde azalma oldu. Hatta bazen çok az yaptığını hissediyorum, bazande yapmıyor gibi. Ayrıca henüz servise götürüp sente kaçıklığı var mıdır yok mudur gösteremedim. Servisin sente kaçıklığını kotrol etmesi işlem olarak uzun vakit alır mı. Birde eskiye göre azalma olduğuna göre acaba başka bir arıza söz konusu olabilir mi? bu kelkinmeyi devir saati 2000 ile 3000 arasındayken ve motor hızlanırken belli belirsiz yapıyor
Selamlar
Taner Aydın