Bu abartmış biraz bukadar uzun listeyi incelemek için aracı 1 gün boyunca incelemek zorundalar... Ben cuma günü girdim 45dk bekledim... H.K. notları bendede var ama bukadar sayfalarca bir evrak değil.... Ticari araç listesi belki böğle olabilir...
2006 model araçlara bile A.K. veriyorlar ama bunlar kullanıcaların uygunsuz işler yapmasından kaynaklı...
Mesala araca takılan orjinal den farklı bir ayna diyelim... bu aynanın takılacak araç için olması gerekli ve bunun onaylı olması şart... Tempra ise Tempra için mod ayanısıdır buyrun buda TSE belgesidir gibi evrağının olması gerekli...
Ama malum TR de isteyen hemen gidip istediği aksesuarı faturasını bile almadan aracına hemen takıyor... TUV standartları aracınızda extradan bir ampul dahi olsa bunu faturalı ve bu araç için imal edilmiş TSE onaylı aksesuar olduğunu belirtmek zorundasınız....
Ve o her köşe başındaki aksesuarcılarda artık ürünlerini sadece vitrinlerde sergileyebilecek... Üreticiler linkteki TUV onay başvurusunu istemek zorundalar ve alacağınız her vidanın bu standartta olması gerekmekte artık....
http://www.tuv.com.tr/Basvuru.Formlari/%7B9B3F6A51-F2CD-4D0F-9B1F-F49C7760B3BA%7D.pdf Ama inanın bana TR de gerçek uygulama yapıldığı zaman kimse mağdur olmayacaktır ama kalkıp işin içine TURK zekasını ve eklerinide koyarlarsa işin içinden çıkılamaz.. Sıfır aracı pisletip TUV e sokarsınız ve birsürü A.K. onayı alacaktır TURK zihniyeti ile uygulama yapılır ise...