slm geçmiş olsun
merhaba
cok güzel bir forum. öncelikle bunu belirtmek istiyorum. konuyu yanlış yere açtıysam kusura bakmayın. 97 model polom var.otomatik. stop etme sorunuyla uğraşıyorum.çalıştırdığımda gaz vermezsem bir süre sonra ve ışıklarda, dönemeçlerde bazen stop ediyor. götürdüğüm ilk usta boğaz kelebeği değişecek dedi. 300 lira istedi. sonra 2-3 hafta sonra başka bir ustaya götürdüm teste soktu. bunun beyni sorunlu dedi. hararet müşiri ya da kelebekte bir sorun yok dedi. 1300 fiyat soyledi beyin için. daha sonra aydoğanlar'a gittim. yetkili serviste teste soktular adaptasyon yaptı tutmadı onlar da beyinde sorun var dediler ama almanyada bile zor bulunuyor vs..diyerek anlatıp 1700 civarı fiyat soylediler. en son yetkli servisin soylediği elektronikçiye gittim bu beyin işleriyle uğraşan. o da duruma göre tamir edilirse 750 yeni takılırsa 1000 ytl tutar dedi.
şimdi ne yapmamı tavsiye edersiniz. bu beyni taktırsam kesin düzelir mi yoksa ayriyeten bir de boğaz kelebeği değiştirme gibi ekstradan masraflar da çıkar mı ? ve satarken beyni değişti dersem bu iyi bir şey midir( çünkü belli bir süre sonra değişmesi zorunluymuş sanırım)..yoksa parça değiştiği için aracın değeri düşer mi?
öncelikle geçmiş olsun, bende 2001 polo var lpg li aynı sorun bendede vardı, önce boğaz gaz kelebeği dediler, temizlettim 2 kez ama düzelmedi, daha sonra bilgisayara taktılar boğaz gaz kelebeği işlem görmüyor dediler kabloları incelediler sorun yoktu, en son beyinde sıkıntı var dediler, beyni açıp baktılar beyinde bir devre çalışmıyor dediler değişmesi lazım yada çıkma bir beyin takılması lazım dediler, dah sonra başka bir usta buldum işinde iyi biri oldugunu söylediler ona götürdüm ve beyinle alakalı bir durum yok dedi beyin arabayı çalıştırana kadardır dedi ondan sonra beyin devreden çıkan bogaz gaz kelebeğine bağlı elektronik motoru aracın gidişini düzenler dedi bu stop etmeler beyinle alakalı değil yani dedi, boğazz gaz kelebeğini değiştirirsen sorun ortadan kalkar dedi, bende değiştirdim 3 gün önce 3 gündür araç stop etmiyor, tammane normale döndü , o ustaya gitmeseydim beyni değiştirecektim fakat sorunum yine devam ediyor olacaktı, sana tavsiyem işi iyi bilen birilerine git, eğert bilmeyene gidersen işin içinden çıkamadımı tüm suçu beyne yüklüyolar, yalnız benim araç lpgli ve lpg pololarda boğaz gaz kelebeğinin düşmanı imiş, yani bir şekilde yaptırsan bile 1-2 yıl içerisindetekrar kelebeği bozma durumu varmış, bence bene dokundurmadan boğaz gaz kelebeğini değiştirirsek ne olur diye bir düşün iyi bir usta bul, gerçi boğaz gaz kelebeğide 400 ytl civarında o da pek uygun değil anlayacağın...