Gönderen Konu: surus mesafesi ve guvenligi  (Okunma sayısı 3395 defa)

Çevrimdışı Gerge

• Profili Görüntüle
surus mesafesi ve guvenligi
« : 23 Aralık 2008, 20:42:40 »

GolfIV e ozel bi konu degil bu yuzden form kurallarina uygun bir konumu actim bilmiyorum, fakat faydali bilgi iceriyor.

Kural disi bi konuysa admin arkadaslar bu konuda proseduru uygular sanirim.

Kazasiz belasiz...

Çevrimdışı cemdermen

• Profili Görüntüle
Ynt: surus mesafesi ve guvenligi
« Yanıtla #1 : 18 Mart 2009, 02:53:09 »
istanbulda ne sağ şeritte ne sol şeritte hiçbir yerinde böyle bir kural geçerli değil, ben arabamı kontrol edebileceğim mesafede kullanıyorum, ama gereksizin birisi hemen arka tamponuma yapışıyor....

geçen gece 60-70le tek şerit edirnekapı yolunda gidiyorum, sağ ara sokağa gireceğim, fren yapmaya yavaşlamaya korkuyorum kamyonun biri arka tamponumda gidiyor...

bi aracın tamponuna yapışıp gitmek nasıl bir mantık anlamıyorum
2006 VW ABT Polo 1.4 Trendline ABS Polo 9n3 ABT Tuning ve Cruise Control

Çevrimdışı yellow_driver

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: GOLF 6 1.6 TDİ
« Yanıtla #2 : 18 Mart 2009, 18:41:34 »
istanbulda ne sağ şeritte ne sol şeritte hiçbir yerinde böyle bir kural geçerli değil, ben arabamı kontrol edebileceğim mesafede kullanıyorum, ama gereksizin birisi hemen arka tamponuma yapışıyor....

geçen gece 60-70le tek şerit edirnekapı yolunda gidiyorum, sağ ara sokağa gireceğim, fren yapmaya yavaşlamaya korkuyorum kamyonun biri arka tamponumda gidiyor...

bi aracın tamponuna yapışıp gitmek nasıl bir mantık anlamıyorum
       hocam gerekeni söylemişsiniz ve size sonuna kadar katılıyorum. en güvenli mesafe sürücünün aracını ve limitlerini bilerek, kontrollü gidebildiği mesafedir. :tamamdir

Çevrimdışı Mk1GTI

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: VW Golf mk1 GL
« Yanıtla #3 : 20 Mart 2009, 18:22:06 »

İşte bunlar gibi kendisini profesyonel (katil) sanan kişiler yüzünden yoğun trafikte gitmekten nefret ediyorum... Bu katillere benim amcamda dahil, Kendisinde 96 brodway var ve geçen bursada trafik canavarı amcam yüzünden bu takip mesafinden kaza yaptık... Amcamda olsa böyle kişilerden nefret ediyorum... Ve bu olayda suçlu beni görüyor kendisi, Neymiş efendim dikkatimi dağıttın dır dır dır kafamı şişirdin diye... Ben daha nedim girmişin adamın kıçına hava cisiyor trafik yoğun onca söylememe rağmen göz göre göre kaza... Allah yardımcımız olsun böylelerinden...
« Son Düzenleme: 20 Mart 2009, 18:24:59 Gönderen: Mk1GTI »
"Çalışmadan, öğrenmeden, yorulmadan rahat yaşamanın yollarını alışkanlık haline getirmiş milletler, evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini ve daha sonra da istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar"

Çevrimdışı Halil Kara

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 21 Mart 2009, 14:15:08 »
Takıp mesafesini şehir içinde korumak çok zor.Takip mesafesini şehir içinde korumak bazen trafiğin tıkanmasına da neden oluyor.Örneğin şehir içinde 70-80 km hızla akan trafikte 50 km hıza düşüp takip mesafesini korumak arkadan gelenler için sakıncalı olabilir.Onun için trafiğin seyir akış halinde ilerlemek daha uygun olur diye düşünüyorum.,
Şehir dışında ise tabiki dikkat etmek gerekiyor.

Çevrimdışı Mk1GTI

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: VW Golf mk1 GL
« Yanıtla #5 : 21 Mart 2009, 16:56:33 »
Halil bey dediğiniz gibi yoğun trafikte bu güvenli takip mesafesini korumak hakikaten çok zor, Siz ne kadar öndeki araç ile aranızı ayarlasanızda önünüzü mutlaka dolduracaklar, Bu bizim insanımızın trafik eğitimi ile alakalı, Çözümü çok zor ve bizlerde mecburen zinciri oluşturuyoruz... Ama 70-80 km yüksek bir sürat ve bu hızla ilerlenen bir yolda mutlaka takip mesafesini ayarlamakta şart yoksa ben öndeki araça çarpıp hem yüksek hasar hemde suçlu duruma düşmektense ara mesafemi ayarlayıp arkamdaki aracın bana çarparak suçlu duruma düşmesini tercih ediyorum...
"Çalışmadan, öğrenmeden, yorulmadan rahat yaşamanın yollarını alışkanlık haline getirmiş milletler, evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini ve daha sonra da istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar"