Gönderen Konu: Vatan Millet Sakarya...  (Okunma sayısı 3564 defa)

Çevrimdışı Mk1GTI

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: VW Golf mk1 GL
Vatan Millet Sakarya...
« : 21 Mart 2009, 17:15:34 »
 Evt seçimler yaklaştı ve çakıtırmadan ZAM larda kapımızı çalmaya başladı... Depomu fullemek için benzin almaya gittim ve gene o acı manzara ile karşı karşıya geldim 3TL den 97 oktan alıyordum ama bugün 95 oktan almak zorunda kaldım litresi 3TL den...

Hükümetimiz Gereksiz seçim masraflarını yavaş yavaş yansıtmaya başladı ama bu seçim sonrası beklenirken kriz bahanesi ile seçimi bile bekleyemediler... Ama Yerel seçimlerdeki Yurdum insanının binbir zahmetlerle kazandığı paraları faiş rakamlar ile vergi adı altında alarak sokaklara yansıtmları beni artık çok üzmeye başladı ama zaten biz bu durumlara hersene alışkınız ve bu sancıyı gene çekip bir gaz patlaması ile WC de içimizden atarız nasıl olsa :)
« Son Düzenleme: 21 Mart 2009, 17:18:36 Gönderen: Mk1GTI »
"Çalışmadan, öğrenmeden, yorulmadan rahat yaşamanın yollarını alışkanlık haline getirmiş milletler, evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini ve daha sonra da istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar"

Çevrimdışı Halil Kara

• Profili Görüntüle
Ynt: Vatan Millet Sakarya...
« Yanıtla #1 : 21 Mart 2009, 18:38:40 »
Geçen gün başbakan geldi, gelmeden önceki günün akşamı saat 9 gibi önce tır geldi.Meydan kapatıldı, Tır ile provalar yapıldı.Ben sanıyorum ki prova yapılıp hemen meydan trafiğe açılacak ama ne yazıkki ertesi gün akşam üzeri saat 6 ya kadar meydan ve meydana çıkan tüm yollar kapatıldı.Afiş ve süslemelere değinmiyorum zaten.Yaklaşık 15 km boyunca da her 50 metreye bir polis diktiler o adamlar soğuğun altında donmuştur herhalde.
Yazık günahtır harcanan paralara, Hepsi Allah ın dan bulsun ne diyeyim...

Çevrimdışı Mk1GTI

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: VW Golf mk1 GL
« Yanıtla #2 : 21 Mart 2009, 20:07:09 »
Bu başlığı açtıktan 1 saat sonra aracıma gittim ve tam 60 TL lik ceza makpuzunu camda görünce delirdim... Hergün otopark olarak kullnadığımız meydan ve etrafındaki alanda tüm araçlara ceza kesilmiş... Ceza sebebide akşama belediye başkanının miting yapacağı meydan ve cevresinde park alanına yasak uygulanmış....

Bölge trafiğe sırf bu yüzden kavga etmeye gittiğimde aldığım cevaplar karşısında şok oldum... Hergün aracımızı park ettiğimiz yer ve park yasağı bulunmayan bölge, Ayrıyeten sabahtan aracımı park edene kadar herhangi bir bildiri (anons yada trafikten bir yetkili) ki aracımı parkederken bölgede trafik polisleri vardı ve hiçbirisi herhangi bir uyarıda bulunmadı... Neticede bölge trafikteki memurlara teşekkür ettim ve belediye başkanımıza giderek buyur başkanım bu size tam 11 oya maloldu akşamada kamunun rahatça gezmek oturmak ve araçlarını parketmek için kullandığı alanı kullanabilirsiniz diyerek ayrıldım yanından...

Yani demek istediğim bugün yasalarımız kendi yasalarını çiğneyerek haksız bir kazanç sağladılar ve park halinde tahmini 50 araçtan bahsediyorum ne 1 gün öncesinden nede aynı gün içerinde park yasağı uygulanacağı konusunda bir uyarı yapılmamıştı.. 60TL * 50 = 3000TL ogünün masrafını belediyemiz çıkarmış oldu...

« Son Düzenleme: 21 Mart 2009, 20:10:43 Gönderen: Mk1GTI »
"Çalışmadan, öğrenmeden, yorulmadan rahat yaşamanın yollarını alışkanlık haline getirmiş milletler, evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini ve daha sonra da istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar"

Çevrimdışı Halil Kara

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 22 Mart 2009, 00:27:59 »
Gecmis olsun, ama iyi yapmissiniz, bir an once bitse de su secimler bir kurtulsak artik hergun basim agriyor artik bi yandan ceza caliyorlar bi yandan yoresel halk muzikleri bangir bangir kulagimin icine isledi artik.Gecen secimlerde bu kadar abartilmamisti, ama bu secimlerde iyice zivanadan cikti artik.Bakalim genel secimlerde ne gorecegiz.

Çevrimdışı lyk

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 22 Mart 2009, 01:05:30 »
Öncelikle başlık için kendi adıma teşekkürler. Vatanın milletin ancak 1-2 aylığına hatırlandığına çok yerinde bir gönderme olduğunu düşünüyorum. Ben de birkaç gözlemimi paylaşmak isterim.

Eğer haberlerden takip edebildi iseniz Pazar günü (bugün) İstanbul'da 5 ayrı miting düzenlenecek. Bunun için de neredeyse şehrin atardamarı olan tüm yollar kapatılıyor. Kapatılmayan diğer ana yollara ulaşmak isterseniz bu seferde diğer tüm arayolların kapatıldığı gerçeği ile karşılaşıyorsunuz. Bu arada akşamdan da sanırım hazırlık olarak herhangi bir günde rahatlıkla park edilen sokaklardan da çılgınca bir hızla araçlar çekiliyor. Şöyleki yarım saat içerisinde İstanbul Çapa'da oturduğum bir cafeden yaklaşık 20 aracın çekilmesini seyrettin. Tahmin edebilirsiniz; kaza sebebiyle kapanan biryolun açılması da saatler sürüyor.

Görünürde acil durumlar için ( ambulans, itfaiye vb) yollarda bir geçiş alanı ararsanız eğer, neredeyse sadece kağıt üzerinde bu imkanın sağlandığını da üzelerek fark ediyor ve yarın bunlara ihtiyaç duymamak için de dua ediyorsunuz.
Bir diğer kötü tesadüf ise yarın ÜDS sınavının yapılacak olması. Örneğin eğer Topkapı taraflarında oturan biriyseniz ve sınava Maslak İTÜ'de girmeniz gerekiyorsa ulaşmanız neredeyse imkansız. Sınav 9:30'da başlıyor ancak yollar 08:00'den itibaren kapalı. Tek şansınız Metroya ulaşabilmek. Ancak onun içinde sabah 7:00'de evden çıkmak zorundasınız ki yollar kapanmadan ulaşabilin. Tabi bu arada sınav veya işiniz bittikten sonra nasıl geri döneceğiniz sorusunu sormaya cesaret bile edemiyorum.
Konu sadece aracınızla dışarı çıkmak değil aslında; toplu taşıma da kullansanız yarın hayat İstanbul'da cehenneme dönecek.

Tüm bunların yanında ise açık olan yollarda karşılaşacağınız inanılmaz trafik yüzünden 20km de yarım depo benzin harcıyor olmanız da ayrı bir tartışma konusu açacak kadar büyük bir işkence.

Tüm bunlara veya sizlerin yazdıklarına bir şekilde itiraz etmeye, direnmeye veya resmi kanallardan hakkınızı aramaya kalkarsanız eğer ki bunu da denemiş biri olarak yazıyorum hatanızın geri kalanında sahip olacağınız stres ve üzüntü masraflarınız da yanınıza kar kalacak.

Anlayacağınız neyi nasıl düzeltecekler veya düzelteceğiz ben çözemiyorum. Çözen varsa da helal olsun!!

Çevrimdışı lostys

• T-Dawg!
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 22 Mart 2009, 02:47:21 »
yok arkadaşım.. bu milletten adam olmaz. haftasonu çanakkalede idim. çarşamba veya perşembe günü padişahımız birinci erdoğanın mitingi vardı. öncesi gecesi de sağyın bakanlarımız bir bir gelmeye başladılar sanırım. bilirsiniz çanakkale ufacık yer, 2-3 caddesi var. bakan beyler teşrif edicek die, akşam üzeri sahil caddesi kapatılmış, otogardan iskeleye gelen cadde de kapalı. geriye yol kalmadı. bu kadar olmaz ya, ingilterede, kadnın biri giidp bakanın suratına boya döküo, bişe olmuo, kimse sesini çıkartmıo, biz ise apar topar paketleniyoruz, neyse, o akşam o bakan her kimse ( plaka 0012 idi) tam 16 tane koruma aracı vardı ( eskort plaka ) diğerlerini saymıyorum bile. sanki bakanı yicez, valla anlayamıyorum, bu iktidara kim gelse, bi anda deişio. sözde adamlar dinden kitaptan Allah tan sakınıyorlar, ama öbür tarafta bu yedikleri hakları nası geri verirler bilemiyorum ...