Gönderen Konu: Kelebek temizliği  (Okunma sayısı 37437 defa)

Çevrimdışı kaya_01

• kaya
    • Profili Görüntüle
Ynt: Kelebek temizliği
« Yanıtla #14 : 30 Aralık 2008, 08:23:38 »
fosilci benim motorum bundan daha temiz  ;D
son karesi gibi Red Kit in, batan güneşe doğru sürerken atımı, gitme kal! demeni bekliyorum..Ancak sadece rüzgar çekiştiriyor atkımı..

Çevrimdışı hibo

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #15 : 30 Aralık 2008, 16:05:28 »
bu aralar bizimki de sanki temizlik istiyo ama hadi hayırlısı...ışıkta filan bekelreken şöyle 3-4 kere devir saati iniyo çıkıyo sonra çoğu zaman topluyo,normal devire geliyo yani...henüz hiç stop etmedi devir dalgalanmaları akabinde,ancak bu temizlik yapılmadan bu şekilde devam etmenin zararı varmıki?yada geçermi acaba kendi kendine?varmı bi bilen?  ???

Çevrimdışı smflzgolf

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #16 : 30 Aralık 2008, 17:29:01 »
Kesinlikle kendi kendine geçmez benimkide aynıydı arada sırada yaparken çoğalmaya başlıyor temizlet çünkü aracı etkiliyor temizlenince farkedersin ben boşuna öyle kullanmışım birdaha ilk fark ettiğimde temizlerim temizlenince araç gaz pedalını daha hassas algılıyor yani şuan senin araçta biraz hantallık vardır ama sen alışkın olduğun için farkedemezsin...

Çevrimdışı Gerge

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #17 : 02 Ocak 2009, 10:18:08 »
bende de devir saati inip cikiyordu rolantide. 9.000-10.000 mirildanip duruyordu. servise bunun nedenini sorayim falan derken stop etmeler basladi. goturdum servise direkt kelebek temizligi yaptilar.

temizlik yapilmazsa bir sure sonra arac motoru kapatiyor. bildigim kadariyla sonsuza kadar temizlikle idare edilecek bir konuda degil. 3-4 temizlikten sonra degisim gerekiyor

Çevrimdışı alpergndz

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #18 : 02 Ocak 2009, 20:16:25 »
sayın gerge bey aracınızın kelebeğini özel servis mi temizledi? yoksa yetkili servis mi? ve kaça temizlediler?

teşekkürler
bende de devir saati inip cikiyordu rolantide. 9.000-10.000 mirildanip duruyordu. servise bunun nedenini sorayim falan derken stop etmeler basladi. goturdum servise direkt kelebek temizligi yaptilar.

temizlik yapilmazsa bir sure sonra arac motoru kapatiyor. bildigim kadariyla sonsuza kadar temizlikle idare edilecek bir konuda degil. 3-4 temizlikten sonra degisim gerekiyor

Çevrimdışı smflzgolf

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #19 : 02 Ocak 2009, 22:46:23 »
Ya bu kelebek temizliği vw sık olan birşey ama sandığım kadar ilgi görmedi neden yorum yapanlar çok az....

Çevrimdışı freegane

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #20 : 03 Ocak 2009, 00:17:18 »
bende boşta gaza basıp çektiğim zaman devir düşerken takılıyor sonra ağır ağır düşüyordu. boğaz kelebeği kirli dediler. söktürüp pırıl pırıl temizlettim ama değişmedi :D  demekki sorun başka bi şeydenmiş ama nereden :)

Çevrimdışı Gerge

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #21 : 03 Ocak 2009, 10:23:19 »
alpengndz kardesim; kelebek temizligini ozel serviste yaptirdim.
cok teknik bir konu degil zaten. kimyasallarla ve spreyle bogazdaki birikinti ve tortulanmayi temizliyorlar.

aslinda elimizde temizlik icin kullandiklari malzemeler olsa bizlerde yapabiliriz.
tabi burada onemli olan temizlemek degil, sorunun kaynagini bulabilmek ki bu sebeple servise gidiyoruz.

islem yaklasik 20dk suruyor. benden 25 ytl almislardi.
« Son Düzenleme: 03 Ocak 2009, 11:10:49 Gönderen: Gerge »

Çevrimdışı tunal

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #22 : 04 Ocak 2009, 01:21:24 »
bende boşta gaza basıp çektiğim zaman devir düşerken takılıyor sonra ağır ağır düşüyordu. boğaz kelebeği kirli dediler. söktürüp pırıl pırıl temizlettim ama değişmedi :D  demekki sorun başka bi şeydenmiş ama nereden :)
Kelebek temizliğini ben de bir kaç defa yaptırdım faydası olmayınca egr valfini temizlediler.O da çözüm olmadı.2 gün önce oto ayar'da (ankara) büyük ekranlı bir cihaz bağladı usta.(adı vag com galiba) motorun ayarlarını düzeltti.Şimdilik sorun yok.

Bu olay golf lerin -hele 16v lerin- standart sorunu galiba.Net bir çözümü de yok sanırım.
En az 5 yere gösterdim net birşey söyleyebilen olmamıştı(kelebek,egr valfi,bobin değişmesi vs).Usta bana bu problemin ciddi bir sorun olmayacağını söylemişti.
Test etmek için araç boşta iken direksiyonu bir kaç kez çeviriyorum.Bekliyorum.Eğer devir sürekli
inip çıkıyorsa problemin çözülmediğine karar veriyorum.Trafik ışıklarında durduğum zaman da oluyordu..
Artık tekrar ederse uğraşmayacağım :)

Çevrimdışı freegane

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #23 : 04 Ocak 2009, 06:59:29 »
oto Ayar Erhan'ın ustası galiba.Onu çok methediyorlar zaten. Arabamda şimdiye kadar bir sorun çıkmadığı için hiç vw servisine gitmedim,bakımlarıda Opel'ci olan samimi arkadaşımda yaptırdım ama bu tarz sorunlar için bende Ayar otoyu tercih edicem sanırım.

Çevrimdışı g_vg

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #24 : 04 Ocak 2009, 10:10:35 »
aracım park halindeyken direksiyonu tam sağ tam sol yaptığımda benim aracımdada oluyor bu olay
bi anlam verememiştim hatta gaza dokunuyormuşum kadar belirgin oluyor
havalar feci yağışlı ve soğuk,güzel bi havada bende bakmalıyım bu kelebek işine
bir iki resim flan olsaydı çok süper olurdu aslında  :)

Çevrimdışı dave123

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #25 : 01 Nisan 2009, 15:40:27 »
arkadaşlar gaz devir ayarsızlığı en çok kelebek pisliğinden oluyor, bana da oluyordu, kelebeği temizlet dediler, oto ayar da temizlettim ama sonra adaptasyon yapmadılar hiç bir düzeltme olmadı. Daha sonra başka bir yere temizlettim orda ayar da yaptılar, problem düzeldi.

Çevrimdışı serhat

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #26 : 02 Ocak 2010, 22:44:26 »
ya benim motor bcb bugün plastik kapağı soktüm kelebeğe baktım görünüşte bişey yok temiz duruyo ama içindeki halkanın uçlarında kurum vardı parmağımla içe doğru bastırdım normal gibi geldi acaba yanlarını güzelce silip bide wd-40 sıksam nasıl olur adaptasyon istemez diye düşünüyorum yapmalımıyım sizce?
WOLFSBURG STYLE ;)

Çevrimdışı ssaygin

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #27 : 04 Ocak 2010, 11:39:00 »
http://www.hepsiburada.com/den-braven-karburator-ve-bogaz-kelebek-temizleyici-500-ml/productDetails.aspx?categoryid=26001&productid=otso60150109503

yukarıdaki linkte yer alan ürün işinize. yarar. sıkmak yeterli oluyor. başka birşey yapmaya gerek yok.