Gönderen Konu: Kelebek temizliği  (Okunma sayısı 37439 defa)

Çevrimdışı yiğit_42

• Profili Görüntüle
Ynt: Kelebek temizliği
« Yanıtla #28 : 01 Mart 2010, 21:51:57 »
arkadaşlar benimde ilk devir oynamaları olmuştu (2001 comf.) daha sonra çalışmada zorluklar başladı. usta kelebek diye hemen atladı :) ama baktı değil sonra hava akış metre dedi olmadı, en son neden çıktı dersiniz hararet müşüründen! 20 liralık müşür arabamı boşuna hırpaladı. aklınızda bulunsun derim. fakat şimdi de bir sorun var arabamın harareti hareket halindeyken düşüyor. başına gelen varmı nedendir?

Çevrimdışı cass1907

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #29 : 03 Mart 2010, 16:53:56 »
[ selam benim aracimdada ayni sorun vardi direksiyonu tam sag yada sol yaptigimda ben servise gittigimde bunun kelebekle alakasinin olmadigini servodan dolayi direksiyonu cevirdiginde beynine haber verdigini ve bunun normal oldugunu soyledi

Çevrimdışı alpergndz

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #30 : 03 Mart 2010, 20:39:31 »
http://www.hepsiburada.com/den-braven-karburator-ve-bogaz-kelebek-temizleyici-500-ml/productDetails.aspx?categoryid=26001&productid=otso60150109503

yukarıdaki linkte yer alan ürün işinize. yarar. sıkmak yeterli oluyor. başka birşey yapmaya gerek yok.

bu boğaz kelebeği aracın motorun üstündeki plastik kağpağın kaldırılmasından sonra sağ arkada demir bardağın açık ağzı gibi bişi çıkıyo o mudur bu kelebek?
Ya adaptsyon ne olacak?

Çevrimdışı serhat

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #31 : 03 Mart 2010, 22:53:19 »
2 gün önce 2002 1.6 16v BCB motora kelebek temizliğimi yaptım würth marka balata temizleme spreyi buda iş görür dediler içine sıktım parmağımla kelebek ağzını açıp iç kısmınada sıktım diş fırçası sokp bi güzel fırçaladım sonra tekrar sıkıp temzi bir bezle sildim içini daha sonrasında bir beze azıcık benzin döküp birde benzinle sildim çok güzel oldu beyaz duman attı biraz(bayağı bir biraz:D)tek marşta aldı yüklendim gaza biraz rölanti ilklerde inip çıktı ama sonradan düzeldi yanlız temizledikten sonra 40-45 dk bekleyin sprey uçsun motor yakmakta zorlanır umarım yardımcı olmuşumdur
WOLFSBURG STYLE ;)

Çevrimdışı cengizz

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #32 : 15 Mart 2010, 01:47:43 »
slm arkadaslar ben hollandadan yaziyorum
benimde golf te rolantide calsirken devirin yukselip dusme sorunu yasiyorum
banada kelebek temizlenmesi gerekiyor dediler eger kolaysa tarif edinde bende kendim yapmak istiyorum burda cok pahali yapiyorlar

Çevrimdışı memetonr

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #33 : 18 Mart 2010, 13:22:35 »
boğaz kelebeği en ii randumanı sökülüp temizlenirse veriyo söküldüğü zamanda adaptasyon gerekiyo en azından bende 2004 pacific var bcb motor onda gerekti. ama aşşa yukarı 7-8 bin km de bir temizlenmesi gerekiyo özellikle lpg varsa araçta. herhangi bir serviste yarım saatte söküp adaptasyonunu yapıp tekrar takarlar.

Çevrimdışı tufancan

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #34 : 22 Mart 2010, 23:03:50 »
 normalde 9000 lerde olan devrin aracın ilk çalıştığı zamanda soğukken 11000 lerde bir süre kalması sonrasından düşmesi normalmidir peki?

Çevrimdışı serhat

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #35 : 23 Mart 2010, 21:51:41 »
o normaldir sonrasında düşer ,ilk motor ısındıkça düşer ,zaten çok sürmez düşmesi
WOLFSBURG STYLE ;)

Çevrimdışı golge

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #36 : 23 Mart 2010, 22:01:38 »
benimkide ilk çalıştığında az geçen 1000 devri sonra 1000 in altına düşer. bugün tüp taktırdım. boğaz kelebeğini sökmüşler gördüm. içi çok pis değildi ama pek de temiz denilemezdi hani. ama adaptasyon vb bişey demedi usta.
.../-----------------\...
../__________ ___\..
./[__]======[__] \. |\_______________/| |_\_____________/_| 
       my golf is my passion

Çevrimdışı blackboyss

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #37 : 23 Mart 2010, 22:56:53 »
demekki iş ehli sökmüş bir sensör var o sanirim oynamayinca sorun olmuyor ama yinede adaptasyon gerekli diye biliyorum kelebek temizliğinden sonra ben kendim yapacagim VAG-com Geldi :D vakit bulursam  :saygılar

Çevrimdışı cass1907

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #38 : 25 Mart 2010, 00:28:01 »
selam arkadaslar ben yurt disinda yaziyorum bu kelebek dediginiz olay aslinda dogru belli bir km,den sonra temizlik gerektiriyo ama su dediginiz adaptasyonu anlam veremedim bence bu bir para tuzagi olmasin ben her 10000 de sokup temizliyom ve adapdasyon yaptirmiyom bir sorunda olmuyo benim ogrenmek istedigim adaptasyon yapmadigin zaman aracda ne farkli oluyo yani nasil tepki veriyo surerken bilen arkadaslar varsa bilgi verirse sevinirim

Çevrimdışı golge

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #39 : 25 Mart 2010, 22:07:41 »
selam arkadaslar ben yurt disinda yaziyorum bu kelebek dediginiz olay aslinda dogru belli bir km,den sonra temizlik gerektiriyo ama su dediginiz adaptasyonu anlam veremedim bence bu bir para tuzagi olmasin ben her 10000 de sokup temizliyom ve adapdasyon yaptirmiyom bir sorunda olmuyo benim ogrenmek istedigim adaptasyon yapmadigin zaman aracda ne farkli oluyo yani nasil tepki veriyo surerken bilen arkadaslar varsa bilgi verirse sevinirim

gerçekten bunu ben de merak ediyorum. onu sökünce adapte olmayan nedir acaba da sonradan adaptasyon felan yapılıyor.
demekki iş ehli sökmüş bir sensör var o sanirim oynamayinca sorun olmuyor ama yinede adaptasyon gerekli diye biliyorum kelebek temizliğinden sonra ben kendim yapacagim VAG-com Geldi :D vakit bulursam  :saygılar

blackboyss Vag-com u neden aldın. ne yapıcan onunla.
« Son Düzenleme: 25 Mart 2010, 22:09:00 Gönderen: golge »
.../-----------------\...
../__________ ___\..
./[__]======[__] \. |\_______________/| |_\_____________/_| 
       my golf is my passion

Çevrimdışı amylee_kenan

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #40 : 28 Mart 2010, 21:19:05 »
herkese slm öncelikle bu sorun bütün arabalarda var ancak bogaz kelebegi düzgün temizlenmelidir bogaza giden boruda tabiki buna en uygun olan temizleme ürünleri balata spreyleridir.ben arabamı kendim temizledim würt sprey kullanarak çok güzel oldu ancak boğaza giden boruyu ve hava filitresinide söküp iyi temizlemek gerekiyor.boru temizlenmezse içinde kalanlar tekrardan hava geldiği için bogaza takılıyor .araç temizlendikten sonra biraz zor çalışır.bunu sebebi hava , temizleme spreyi ve benzin bir arada bulunması....

Çevrimdışı blackboyss

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #41 : 30 Mart 2010, 13:02:26 »
vag-com arkadaşla beraber ebaydan aldik aracımla oynamak için aldım inceliyorum ince ince yasemince anladığım baktıgım kadariyla, filtreden gelen boru üzerinde bir sensör var Bunun ADI MAF sensörü anladığım kadarı ile anlatayim hava akıs metre olarak biliyorum ordan gelen sıcak hava ve havanin akısını ölçer ve ARACIn benzin ECU suna yakıt ve hava karışımını bildirir ve doğru yanmayı sağlar (sanırım biraz eksik gibi oldu ) daha sonra biz temizlerken orda bir sorun olursa  birde kelebegi temizledik tabi temizlikte biraz daha fazla hava gelecek orda sanirim bir tutarsizlik oluyor adaptasyon bu işe yarıyor birde kelebegi değiştirdigimizde VW passat Adaptasyonu 27 dk sürdü serviste bir ark yaptirmiştik yeni kelebek için 870 tl fiyat aldılar. :D