Malüm kış günleri lastik olmayınca arabalar zincirde yoksa yatmakta.(arabanın kışlık bakımı yapıldı)
Bulunduğum bölgede de oldukça çetin kış şartları var ve arabaya ihtiyacım olmadığını düşünerek yatmaya bıraktım. Tavsiyeler doğrultusunda günlük yada iki güne
bir çalıştırdım ki akü boşalmasın.
Geçenlerde aksam saatlerinde işten döndüğümde tekrar çalıştırdım 5 dk kadar calsıp stop etti.ARdından tekrar çalıstırdım hemen ardından yağ lambası yaktı, ikaz verdi.
Yağ seviyesini kontrol ettim, akışkanlığına baktım bu arada içindeki yağ(magnatec 10-40) herzamanki halindeydi. Bende filtre yada yağ pompasında tıkanıklık
olmuş olabileceği düşüncesiyle ustamı aradım aynı şeyleri söyleyince biraz rahatladım.
Ertesi gün hava açtı ve ısındı. Ogleden sonra olmasını bekledim ki soguktan kaynaklanmıs olabilecek bir tıkanıklık olmasın istedim.
Çalıştırdım sorun yok lamba yakmadı. Kapadım ve çıktım.
Bir sonraki gün karlar eriyince biraz dolaşmak istedim arabamı çalıştırdım hava oldukca normaldi. Çalıştırdım bir dakika kadar geçti geçmedi araba durdu. Biraz sonra
Çalıştırmak istediğimde çalışmadı yani marş basmadı hiç.Aküde sorun olabilir diye düşünerek ustayı çağırdım takviye ile çalıştırmayı denedi çalışmadı. Araba sanki
bir kez hık edip susuyordu.Ateşleme sesi gelmiyordu marşa basınca.Sorunun akü olmadığıda anlaşılınca marş motorunda bir sıkıntı olabilir yada başka birşey dierek,
arabayı sanayiye çektik.Yaklaşık 500 m mesafe.
Elektirikçi de bir kaç denemeden sonra ateşleme yapmadığını gördü ve 4.vitese takmamı söyledi ileri geri yaptılar arabaya ardından motordan garip gıcırtılar geldi.
Bir motorcu cagırdık oda baktı büyük ihtimal triger koparmış dedi.Sübap(motor ustasının deyimiyle sibop)eğmiş olabilir dedi bakmamız gerekli tam birşey diyemiorm,
Ancak aklımdaki sorun şu, durduğu yerde triger kopartırmı? İkincisi Trigerin kopacağına delalet eden işaretler yokmudur?Ne bileyim ses tıkırtı gibi. Sorunum başka
işe motoru açtırmak istemiorm mesela yağ pompası arızası gibi yardımlarınız bekliorm.
güvendiğimizi bir insan olduğu için bıraktık.
Pazartesi öğlen motoru açıp bir teşhis koymaya çalışacaklar. Bu noktada önerileriniz nelerdir? Sorunum ne olabilir? Bilgisi olan tavsiyesi olan arkadaşlara minnettar kalacağım.
Henüz motor açılmadığı için bir tavsiyesi ve tecrübesi olan varsa Pazartesi öğlene kadar onu yapmaya çalışacağım. Şimdiden teşekkürler.