Gönderen Konu: 2. vitese geciste sorun...  (Okunma sayısı 20287 defa)

Çevrimdışı devran

• Profili Görüntüle
Ynt: 2. vitese geciste sorun...
« Yanıtla #14 : 31 Ocak 2009, 18:51:53 »
Slm arkadaşlar,Bende de aynı sorun var.Golf 4 kullanan arkadaşlarıma hatta servise de srduğumda golflerin 2 nci vitese geçerken daha yavaş vites değiştirilmesini,ve de 2 den 1 e geçişlerde zorlanmasının normal olduğunu söylediler.Bilginize..
nie ya???

Çevrimdışı mikail

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #15 : 31 Ocak 2009, 19:03:02 »
sadece tahmin  :)
debriyaj tam ayıramıyorsa ses yapabilir.
birde şanzumanın üstünde vites çubukları var. onları birbirine bağlayan plastik parçalar var (adını hatırlayamadım) onlar yıpranmışsa vites doğru yolu bulamıyor olabilir.
bahsettıgın parca senkromec dişlisi

Çevrimdışı ersin akgül

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #16 : 17 Şubat 2009, 23:36:17 »
ya kusura bakmayın herseyı bılıomus gıbı yazıorum ama ben kendı arabamı kendım topladım gıbı bısey oldu 99model ve 2001 model golflerde bu sorun cıkıomus ama sorun baska balatada baskı balata kıl gıbı catlama yapıo buda sese neden oluo balatann bıtmesıne gerek yok arabaya patı cektıren bırısıysen bu sorunla devamlı karsılascaksın ve baskı balatan bıtmeden hep yarıda degıstırceksın

Çevrimdışı Gerge

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #17 : 18 Şubat 2009, 09:00:41 »
herkese gunaydin...

ya kusura bakmayın herseyı bılıomus gıbı yazıorum ama ben kendı arabamı kendım topladım gıbı bısey oldu

hic kusura bakmayiz :) cumleye boyle girmen yeter kardesim.

arabaya patı cektıren bırısıysen bu sorunla devamlı karsılascaksın ve baskı balatan bıtmeden hep yarıda degıstırceksın

pati cektirip hard kullanan birisi degilim ama eger tahmin ettigin sorunsa bi ihtimal benden onceki sahibi bu kuheylana kotu davraniyordu, problem bana patladi.

bu konuda araci henuz gostermedim. problemi cozdugumde buraya sebep ve cozumu yazacagim. problem ve baslik havada kalmasin

herkese kolay gelsin...

Çevrimdışı mikail

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #18 : 18 Şubat 2009, 17:50:49 »
merhaba arkadaşlar elbet bileniniz vardır ama bildigim birşeyi paylaşmak istedim pejo 205 gtı model aracın baskı balata degişiminde bire bir gözlemleme yaptım araç bi yakınımdı ve bana emanet etmişti degişim süresince aracı ..aracın volan dişlisini tornacıda taşlama yaptırdık  baklava dilimini andıran ve gökkuşagını egimini anımsata sekiller cıktı yanı ufak çaplı pürüzler bu ise balatanın volan dişlisine tutunmasında önemli rol oynuyormuş bilmeyen arkadaşların bilgisine he ne kadar dogru ne kadar yanlıs bilemem ama faydalı bişey ise araştırma sonucu uygulama yapmak isteyen arkadaşlara duyrulur

Çevrimdışı ersin akgül

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #19 : 18 Şubat 2009, 22:14:42 »
eyvallah kardes sende saolasın senle aynı yasadım ıcın yazdım bende aynı sorun bendede vardı samzuman karısmıstır dıe sokuldu baskı balata degıstı sadece benım arabanın benden oncekı sahıbıde orj almamak ıcın balatayı caktırmıs yanı 250 yerıne 50 vermıs ıstersen degıstırmede gec kalma

Çevrimdışı erdm805

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #20 : 06 Mart 2009, 18:02:41 »
evet bendede aynı sorun var. ikinci vitese biraz zor geçiyor fakat anormal seslerde gelmiyor. ışıklarda yandaki araba ile kapışırken biraz sorun oluyor

Çevrimdışı Gerge

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #21 : 07 Mart 2009, 12:18:31 »
ilgilenen arkadaslara tesekkurler...

gecen sure icinde diger viteslerde eskisi gibi kayarak gecmemeye basladi. bugun sanziman yagi degistirecegim.

sorun giderilirse sonucu buraya yazip basligi kapatmis olacagim.

saygilar

Çevrimdışı mikail

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #22 : 07 Mart 2009, 12:20:53 »
peki bu zorlanmanın ana kaynagından biri şanzıman yagının eskı olmasıdegilmidir?*

Çevrimdışı mikail

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #23 : 07 Mart 2009, 12:23:06 »
pardonarkadaşlar 1.sayfada enalttaki msjı gordum 2.sayfa oldugunu farkettmedıgım ıcın boyle gereksız bı msj attım

Çevrimdışı Gerge

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #24 : 07 Mart 2009, 12:23:52 »
mikail kardesim bende hep ayni tepkileri aldim. genellikle yag degisimini tavsiye ediyorlar.

arac 15.000km'dir bende en son nezaman degistirmisler bilmiyorum.

bu yuzden bugun yag degistirecegim. umarim baska sorun cikarmaz.

yagmurlu izmirden saygilar

Çevrimdışı mikail

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #25 : 07 Mart 2009, 12:25:37 »
inş başkja bi sorun çıkmaz kardeşlim zaten kriz var..

Çevrimdışı Gerge

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #26 : 07 Mart 2009, 12:28:06 »
estag. fikrini soylemen yeterli.

hangi sirada, hangi sayfada oldugu onemli degil...

Çevrimdışı Gerge

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #27 : 09 Mart 2009, 09:04:38 »
beyler iyi haftalar...

haftasonu sanziman yagi degistirdim

- sentetik 75 W 90 orjinal -

vites gecisleri tahmin edemeyecegim kadar rahatladi.
vites topuzu sanki kendisi yerine akiyor gibi.

ancak canimi sikan konu, sadece 2. vites icin gecerli olan sesi bir kereliginede olsa tekrar duymam oldu.
aslinda her sabah yapardi ve iki sabahtir yapmiyor, bu iyi. ancak dun aksam bir kere daha o sesi duydum.

bir sure daha test edip sonucu yazacagim. problem devam ederse bahsettiginiz diger sebeplere yonelecegim.

kazasiz belasiz...