Gönderen Konu: Fren Disklerinden Gelen Ses  (Okunma sayısı 13479 defa)

Çevrimdışı orion35

• GOLF AŞKINA
    • Profili Görüntüle
Fren Disklerinden Gelen Ses
« : 20 Ocak 2009, 12:04:20 »
Arkadaşlar sabahları arabamı çalıştırıp yokuş aşağı inerken frene dokunduğumda balataların diski sıkma sesini duyuyorum bu normal midir? (bu arada diskler yeni değil ve gelen ses tiz çıkmıyo tok bir ses gooğk gibi)

Çevrimdışı erdem2179

• erdem2179
    • Profili Görüntüle
  • Otomobil: golf mk3 gti
Ynt: Fren Disklerinden Gelen Ses
« Yanıtla #1 : 20 Ocak 2009, 13:51:46 »
balataların bitmiş bence
Mk3 gti

Çevrimdışı kaya_01

• kaya
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 20 Ocak 2009, 13:55:32 »
büyük ihtimal balataların bitmiştir, demir kısmı diske sürtüyordur, bu şekilde çok kullanmanı tavsiye etmem, ileride başına daha büyük sorunlar açabilir (diskleri değiştirme gibi)..
son karesi gibi Red Kit in, batan güneşe doğru sürerken atımı, gitme kal! demeni bekliyorum..Ancak sadece rüzgar çekiştiriyor atkımı..

Çevrimdışı R-Line

• Golfsburg Edition
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 20 Ocak 2009, 15:39:56 »
balatalar fişli ise, yol bilgisayarında uyarı vermesi gerekir bittiğinde.
fişli değilse bile jantların arasından bakıp durumunu gözlemleyebilirsin.

Çevrimdışı erdem2179

• erdem2179
    • Profili Görüntüle
  • Otomobil: golf mk3 gti
« Yanıtla #4 : 20 Ocak 2009, 15:59:57 »
birol doğru söylüyosun fakat mesela benim arabada sadece ön disk ve balatalarda fiş var arkada yok arkadaşın arka balataları bitmişsse sadece uyarı vermeyebilir.aynı ses bendede vardı.arka balatalar bitmiş balatanın demiri diske sürtüyordu değiştirdim (55 tl )düzeldi.
Mk3 gti

Çevrimdışı R-Line

• Golfsburg Edition
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 20 Ocak 2009, 16:26:50 »
Erdem dediğin gibide olabilir, zaten yazdım jantın arasından durumuna bakabilirsiniz diye.
birde bu ses süreklimi var, geceden çiğ yağdığı için sabahları frene ilk basıldığında ses yapabilir ama bu ses sürekli olmaz.

Çevrimdışı orion35

• GOLF AŞKINA
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #6 : 20 Ocak 2009, 20:41:20 »
balata bitmiş olsa disk üzerine çizik atmazmı arkadaşlar? diskler tertemiz.

Çevrimdışı orion35

• GOLF AŞKINA
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #7 : 20 Ocak 2009, 20:46:21 »
Erdem dediğin gibide olabilir, zaten yazdım jantın arasından durumuna bakabilirsiniz diye.
birde bu ses süreklimi var, geceden çiğ yağdığı için sabahları frene ilk basıldığında ses yapabilir ama bu ses sürekli olmaz.

birol kardeş, geleri sürekli çiğ oluyo bunu bende bi ara düşünmüştüm ama çiğ yağmadığı zamanlarda da bu sesi duyuyorum. sesin sürekliliğini hiç takip etmedim desem yalan olmaz çünkü sabah çok erken bir saatte arabama biniyorum ve çok kısa kullanıyorum malum sabahları ortam çok sessiz olduğu için herşey netlikle duyulabiliyor. uyarılarınızı dikkate alıcam. en kısa zamanda balataları kontrol edicem. en erken hafta sonu olur snaırım. çünkü gündüz gözüyle hafta içi arabamı göremiyorum :-[
saygılar.

Çevrimdışı mikail

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #8 : 21 Ocak 2009, 10:09:16 »
arkadaslar gecen de aynı olay benım basıma gelen balata yolda bıttı fakat frene basmadan yolda seyrederken bıle dıske surtuyordu balatalar  dıskıde baya bı cızmıstık sımdı balatalar degıstı ama dısk cızık vazıyette kullanıorum bı problem yok suan ama frene yuklendıgım zaman balatalardan yanık kokusu gelıyor yenı balatada bu normalmıdır

Çevrimdışı fosilci

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #9 : 21 Ocak 2009, 12:07:09 »
arkadaslar gecen de aynı olay benım basıma gelen balata yolda bıttı fakat frene basmadan yolda seyrederken bıle dıske surtuyordu balatalar  dıskıde baya bı cızmıstık sımdı balatalar degıstı ama dısk cızık vazıyette kullanıorum bı problem yok suan ama frene yuklendıgım zaman balatalardan yanık kokusu gelıyor yenı balatada bu normalmıdır

evet yeni balata oldugundan koku gelmesi normal derler

Çevrimdışı mikail

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #10 : 22 Ocak 2009, 17:22:58 »
tsk ederım verdgn bılgı ıcın

Çevrimdışı cemele

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #11 : 25 Şubat 2009, 11:03:06 »
Selam

Bende yokus asagi frene bastigimda sanki arabanin alti yere surtmus gibi hafif ses geliyor. Ben ozel servise goturmustum usta fenerle bakatalara bakti ve sorun olmadigini soylemisti. Yokus asagida olsa frene basip cekme yaptigimizda ses gelmemesimi gerekiyor. Duz yolda boyle bir ses duymuyorum. Herhangi bir ikaz lambasi yanmyor.

Çevrimdışı nakres

• http://www.vwpasa.com/
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #12 : 25 Şubat 2009, 11:27:14 »
sabahları aracın balata ve disk yüzeyinin soğuk ve nemli olmasından doyı gelen ses normaldir bir iki frenden sonra kesiyosa hiç bir sorun yoktur..
!!!!MECNUN  BİLSEYDİ VW SEVGİSİNİ SEVERMİYDİ LEYLA ZİLLİSİNİ...?????...!!!!
    http://www.vwpasa.com/   
    http://www.andcarotomotiv.com]Andcar Otomotiv Hizmetleri[/fon

Çevrimdışı cemele

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #13 : 25 Şubat 2009, 11:46:49 »
Cevap icin tesekkurler

Arac 10 gun kadar calismadi. Dun calistirdim hava soguk ve yagmurluydu. Bu soylediginize uyuyor ama benim merak ettigim ornek cok dik bir rampada asagi inerken frene basmada yada rampada park ederken frene basmalarda bu sesin gelmesi normalmi? Normal yolda hareket edince ses gelmiyor. Yada ben duymuyorum. Ozel serviste usta fener ile balatalara bakti. Sorun yok dedi.

sabahları aracın balata ve disk yüzeyinin soğuk ve nemli olmasından doyı gelen ses normaldir bir iki frenden sonra kesiyosa hiç bir sorun yoktur..