Gönderen Konu: bilgisi ve tecrübesi olanlar acil...arabam çalışmıyor  (Okunma sayısı 4878 defa)

Çevrimdışı horoz155

• horoz
    • Profili Görüntüle
arkadaslar yeni konu açmak istememiştiim. farklı bi konuya dahil oldum fakat aciliyeti olduğundan ve önemli birşey olduğunu düşündüğümden konuyu burda açarak cevap almak daha uygun olacaktır.bugün sabah başıma gelen olay.sabah aracı calıstırmak istedim ilk başta almadı.kontagı kapatıp tekrar actım aldı.ama ilk calıstırışta abs lambası yandı ve aracı çalıştırmamla sönmesi bir oldu.bunu uzun zamandır özellikle soguk havalarda yapıyordu.aslında hava o kadarda soguk değil Bodrum ilcesindeyim.aracı bir müddete kullanıp  bi süre  bir yerde çay içtikten sonra tekrar calısıtırmak istedim ve aynı sonuç ilk başta almadı.2. de aldı.hemen sanayiye gittim.özel serviste arkadaslar baktı.bi sorun olmadıgını araba lpg de oldugu için belki yapabilir dediler.bende yag filtresini yaklasık 2 ,5 senedir değiştirmiyorum.belki onadndır dedim.hafta sonu aracı getiririm deyip eve geldim.aracı stp ettim.kısa farlar ve kapılar acık oldugu için dörtlüler yanıyordu.arka bağaj kolları bitmiş olacakki onları wd40 yagı ile yagladım.daha sonra aracın farlarını kapatıp,fakar anahtar kontakta idi.teyp calısıyordu.koltuklar ileri geri gitmekte zorlandı için onları da yaglayayım dedim.koltukları ileri geri itipkızaklarını yagladım.bilerek yag kalmasın diyede kuru bi bez ile kuruladım.aynı işlemi vites topuzunada uyguladım.daha sonra aracı calıstırmak istediğimde arac hiç almadı.km ve saat sıfırlandı.aslında yokus aşagı bi yerde duruyo ama vurdurmak için biraz alması gerekiyor. araçtaki bütün göstergeler yanıyo.kontagı çevirince sönüyo.aracın kapıları kendi kendine kilitlenip acılıyo.gösterge ışıkları normal gibiyken kendi kendine bugulanıp sönüyor gibi.farlarda xenon var sag far yanmıyo,sol farda göz kırpıyo.sebebi bilmek istiyorum.neyden olabilir tahmini sebepleri nelerdir ve tabiki masrafları.ilgileriniz için şimdiden teşekkürler.ayrıca wd40 ile emniyet kemeri vidalarını da yaglayıp kurulamıstım.sebep ne olabilir. 
efsaneye binenlerde efsanedir...

Çevrimdışı adige_60

• mk4 unutulmazımsın.. mk6 yeni heyecanım :)
    • Profili Görüntüle
  • Otomobil: golf 6- 1.6-Trendline-Siyah (2009)
Ynt: bilgisi ve tecrübesi olanlar acil...arabam çalışmıyor
« Yanıtla #1 : 09 Aralık 2011, 08:24:17 »
benim konunun altına da yazmışsın  okudum.  aküyü  ölçtür derim. akünün ömrü bitmiş olabilir.  üzerindeki akü ne kadardır var bilgin var mı. farın patlaması 1.5 sene  olmasından  ötürü olabilir. elektrik aksamından kaynaklı  bir  arıza da olabilir. bende önce aküden başla. ölçüm yaptır. benim bir arkadasımın aracı bende emanetken  kontağı tam kapatmadan anahtarı almıstım (94  toyota corolla,çalışırken anahtara gerek  duymuyo )  bi süre sonra alarm çalmaya basladı aracın basına  gittim. 4 lüler yanıp alarm çalıyordu ama marşa bastıgında aracı çalıştırcak güç vermiyordu. akünün bitmiş oldugundan demişti  usta. değiştirdik sorun kalmamıstı. önce aküden başla bence,ölçümünü yaptır.sonrada kaçak varmı ölçermisiniz de. geçmiş olsun..

Çevrimdışı OffLineR

• Volkswagen Türkiye
  • İtinayla, sabırla, keyifle modifiye edeceksin ! :)
    • Profili Görüntüle
  • Otomobil: 2001 Range Rover & 2016 C180
« Yanıtla #2 : 09 Aralık 2011, 09:20:53 »
Bu servisler mal hakkketten.
Kısa devre tarzı bir sorun yoksa problemin çok büyük ihtimal Akü.
Xenon'ların yanmaması da Akü'den olabilir.
Akü olayına bakmadan başka hiç bir şeye baktırma.
Air Ride \ Havalı Süspansiyon ;)

Çevrimdışı htmetin

• Hasan Tekin METİN
    • Profili Görüntüle
  • Otomobil: Mk4
« Yanıtla #3 : 09 Aralık 2011, 10:42:37 »
Akü kesmiştir.
Bir Alman Atasözü Der ki "DAS AUTO"
1998 Mk3 AFT motor sportline manuel +Sunroof - 2003 Mk4 Highline Manuel - 2000 Mk4 1.9 TDI Comfortline

Çevrimdışı ØSîRîS

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 09 Aralık 2011, 18:03:38 »
aynı derdi bende yaşamıştım akü denmiş garantideydi akü değiştiridler sorun kalmadı.

Çevrimdışı horoz155

• horoz
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 09 Aralık 2011, 19:49:12 »
yardımınız için sağolun arkadaslar bugün arkadasın golfü ile takviye ettik calısıtrdık ben doğru sanayinin yolunu tuttum.durumu anlattım.elektrikçi arkadaslar ölçtüler.sarj etmede problem yok akü bitmiş dendi.mutlu silver 60 lık almak zorunda kaldım.110 tl verdim.hava kararmıstı.eve gelip klimayı actıgımda klima soguk üflemiyordu.akünün üzerindeki sigorta kutusundan olabilir mi maliyeti ne olur  klima soguk üflemiyo.gazı daha yeni temmız ayında bastırmıstım.kıs aylarında gaz özelliğini kabetmesin diye 5-10 dk acar calsıtırırım.bu konuda ne düşünüyorsunuz.

Çevrimdışı adige_60

• mk4 unutulmazımsın.. mk6 yeni heyecanım :)
    • Profili Görüntüle
  • Otomobil: golf 6- 1.6-Trendline-Siyah (2009)
« Yanıtla #6 : 09 Aralık 2011, 21:00:38 »
o konuda net bilgim yok vallahi. akünün üstündeki  kutuda klima ile ilgili sigorta varmı yokmu net bilgim yok.  geçmiş olsun tekrardan

Çevrimdışı horoz155

• horoz
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #7 : 10 Aralık 2011, 17:46:13 »
arkadaşlar sanayiye elektirikçiye gösterdim.akünün üstündeki sigorta kutusu var.kutuyu acınca üzerinde parmak boğumu kadar 3 tane sigorta var.bi tanesi akü değişince elektirik birden gelince yanmıs hafif bi zımpara işimizi gördü.sorun halloldu.tşkler.