arkadaslar yeni konu açmak istememiştiim. farklı bi konuya dahil oldum fakat aciliyeti olduğundan ve önemli birşey olduğunu düşündüğümden konuyu burda açarak cevap almak daha uygun olacaktır.bugün sabah başıma gelen olay.sabah aracı calıstırmak istedim ilk başta almadı.kontagı kapatıp tekrar actım aldı.ama ilk calıstırışta abs lambası yandı ve aracı çalıştırmamla sönmesi bir oldu.bunu uzun zamandır özellikle soguk havalarda yapıyordu.aslında hava o kadarda soguk değil Bodrum ilcesindeyim.aracı bir müddete kullanıp bi süre bir yerde çay içtikten sonra tekrar calısıtırmak istedim ve aynı sonuç ilk başta almadı.2. de aldı.hemen sanayiye gittim.özel serviste arkadaslar baktı.bi sorun olmadıgını araba lpg de oldugu için belki yapabilir dediler.bende yag filtresini yaklasık 2 ,5 senedir değiştirmiyorum.belki onadndır dedim.hafta sonu aracı getiririm deyip eve geldim.aracı stp ettim.kısa farlar ve kapılar acık oldugu için dörtlüler yanıyordu.arka bağaj kolları bitmiş olacakki onları wd40 yagı ile yagladım.daha sonra aracın farlarını kapatıp,fakar anahtar kontakta idi.teyp calısıyordu.koltuklar ileri geri gitmekte zorlandı için onları da yaglayayım dedim.koltukları ileri geri itipkızaklarını yagladım.bilerek yag kalmasın diyede kuru bi bez ile kuruladım.aynı işlemi vites topuzunada uyguladım.daha sonra aracı calıstırmak istediğimde arac hiç almadı.km ve saat sıfırlandı.aslında yokus aşagı bi yerde duruyo ama vurdurmak için biraz alması gerekiyor. araçtaki bütün göstergeler yanıyo.kontagı çevirince sönüyo.aracın kapıları kendi kendine kilitlenip acılıyo.gösterge ışıkları normal gibiyken kendi kendine bugulanıp sönüyor gibi.farlarda xenon var sag far yanmıyo,sol farda göz kırpıyo.sebebi bilmek istiyorum.neyden olabilir tahmini sebepleri nelerdir ve tabiki masrafları.ilgileriniz için şimdiden teşekkürler.ayrıca wd40 ile emniyet kemeri vidalarını da yaglayıp kurulamıstım.sebep ne olabilir.