yaparsa kardes; bende senin gibi arabami netten aradim, disaridaki araba pazarlarindan degil.
kazandigim tecrubeye dayanarak hemen soyleyeyim 16.000lik bi araca girme...
yaklasik 4-5 ay simdiki arabami alana kadar bekledim. bu sure icinde 4 araca talip oldum.
tum arac ilanlarinda sunu yaziyor.
kiz gibi arac, daha iyisi yok, tamponda boya var, tamponda cizik var, full orjinal, degiseni yok, ilk sahibi yasli bi amca vs vs.
hocam araci senin gibi resimlerden begenince gormeye gidiyorum, satici ayni hikayeleri israrla anlatiyor. hic abartmiyorum babam yasimda adam namusu uzerine yemin ediyor arac temiz diye... arabayi bu isten biraz anlayan (biraz diyorum dikkat et) birisine gosterdigimde motor les cikiyor, arac 2 kazali cikiyor ve adam aliyor arabasini okutacak baskasini ariyor.
ikinci araca talip oluyorum adam diyorki ilk kullanan yasli bi amca, ben ikinci sahibiyim, babama aldim, o kullanmadi bende satiyorum, tam bi garaj arabasi diyor. ama bakimlari full yaptirdigini soyluyor. gidip gosteriyoruz degil bakim, temizlik icin bile hic acilmamis oldugunu goruyoruz.
ucunc arabayida yasli bi amcanin kullandigini soyluyorlar, tertemiz kiz gibi arac diye uzun uzun gozumun icine baka baka anlatiyorlar motor bitik cikiyor.
zaten izmir ve cevresinde golf fanatigi yasli bi amca var. tum golfleri sifir aliyor sonra piyasaya dagitiyor, ben bunu anladim. herkeste ayni hikaye. satarken bende oyle satacagim.
tum bunlar olurken arac gostermek icin cebimden para harciyorum, benzin icin para harciyorum, araci gostermek ve gormek icin zaman harciyorum, verdigim kaporayi geri almak icin zaman ve enerji harciyorum. elime gecen sadece zaman ve para kaybi oluyor.
durum boyle olunca arac saticilarindan kaporayi ben istemeye basladim.
diyorumki araca talibim. ama bana kapora vereceksin. o parayi ustaya ve getir gotur benzine verecegim. araban anlattigin gibi temizse parani geri verecegim, ama anlattiklarin hikayeyse masraflar sana kacar diyorum.
boyle yaklastiginda emin ol arac sahibi hafif hafif dokulmeye basliyor "aslinda surasida kirikti simdi aklima geldi burasida dokuktu" diye.
Zaten su an kullandigimi da oyle aldim. arac sahibi tamam kardesim kabul ediyorum cunku arac gercekten temiz dedi ve oylede cikti. adamin soyledigi yalan yoktu cunku.
demissin ki "yalan soylemeye cesaret edemezler ortaya cikar"
dostum adam elinden o lesi cikartmak icin gozunun icnine baka baka saniyede 500 yalan soyluyor. ozellikle aractan anlamadigini hissederse. (ben oyleydim)
evet ortaya cikiyor ama o asamaya kadar ya tutarsa diye okutmaya calisiyorlar. ortaya ciktiginda da senin zamanin ve paran harcanmis oluyor ve adam arkasini donup gidiyor okadar. bu arada once arabaya isinip sonra yasadigin hayal kirikligi ve kacan hevesin seni konudan da sogutuyor. yalan soyluyorlar cunku satarsa ne ala, satamazsa bi kaybi yok ki. seni gonderip sirada ki talibe anlatmaya basliyor ayni hikayeyi. tutturana kadar bu boyle.
uzun lafin kisasi 16.000 lik arac yux ihtimal agir bakim ister ve sana cok masraf cikarir. masrafsiz binip gezme ihtimalin cok dusuk. cebinden masrafla o araclar sana yine 18-20.000 e cikar. ya da az masraf yaparak maci goturusun ama satmaya calistiginda elinde patlar. sende yazmaya baslarsin ilk sahibi yasli bi amca diye
hevesini kirmayayim ama dusuk fiyatin mutlaka ama mutlaka bi sebebi vardir. saglam bi Dorduncu nesil golfun degeri 18-19.000 altina pek dusmez.
saticiya gore araci herzaman emsalsizdir. jargon bu: "emsalsiz"...
anlattiklarina kulagini tika, arabayi ustasina gotur, sadece onu dinle...
aralarinda temiz araclar vardir hepsine camur atmalayim ama mutlaka cok araman lazim.
kolay gelsin