Gönderen Konu: 16.000 tl'lik golfler  (Okunma sayısı 14445 defa)

Çevrimdışı yaparsa

• Profili Görüntüle
16.000 tl'lik golfler
« : 27 Ocak 2009, 14:00:10 »
Arkadaşlar merhaba.formda takip ettiğim kadarı ile 16.000 tllik golflere karşı olumsuz bir görüş hakim.ben golf almayı düşünen biri olarak internetten sürekli 2.el araba sitelerine bakıyorum ve 16.000 ylye bayağı araba görüyorum.arabalar fotoğraflarda da oldukça düzgün görünüyorlar.sahiplaride aracın temiz olduğunu ve istedikleri servise götürebileceklerini söylüyorlar.arabaları gerçekten iyi değildse böyle bi şey dememeleri gerekir diye düşünüyorum.buna cesaret etmezler herhalde.sonuçta servise gidince her şey ortaya çıkacakatır.tabi bunlar benim görüşlerim.forumdaki üstadların bu konuda ki fikirlerini merak ediyorum.gerçekten bu 16.000 tl civarı araçalar alınmazmı. mesala şu ilandaki araç nasıl http://www.ara*.html ve bide şu http:*
« Son Düzenleme: 28 Ocak 2009, 19:26:37 Gönderen: G60 »

Çevrimdışı Gerge

• Profili Görüntüle
Ynt: 16.000 tl'lik golfler
« Yanıtla #1 : 27 Ocak 2009, 14:50:05 »
yaparsa kardes; bende senin gibi arabami netten aradim, disaridaki araba pazarlarindan degil.

kazandigim tecrubeye dayanarak hemen soyleyeyim 16.000lik bi araca girme...

yaklasik 4-5 ay simdiki arabami alana kadar bekledim. bu sure icinde  4 araca talip oldum.

tum arac ilanlarinda sunu yaziyor.

kiz gibi arac, daha iyisi yok, tamponda boya var, tamponda cizik var, full orjinal, degiseni yok, ilk sahibi yasli bi amca vs vs.

hocam araci senin gibi resimlerden begenince gormeye gidiyorum, satici ayni hikayeleri israrla anlatiyor. hic abartmiyorum babam yasimda adam namusu uzerine yemin ediyor arac temiz diye... arabayi bu isten biraz anlayan (biraz diyorum dikkat et) birisine gosterdigimde motor les cikiyor, arac 2 kazali cikiyor ve adam aliyor arabasini okutacak baskasini ariyor.

ikinci araca talip oluyorum adam diyorki ilk kullanan yasli bi amca, ben ikinci sahibiyim, babama aldim, o kullanmadi bende satiyorum, tam bi garaj arabasi diyor. ama bakimlari full yaptirdigini soyluyor. gidip gosteriyoruz degil bakim, temizlik icin bile hic acilmamis oldugunu goruyoruz.

ucunc arabayida yasli bi amcanin kullandigini soyluyorlar, tertemiz kiz gibi arac diye uzun uzun gozumun icine baka baka anlatiyorlar motor bitik cikiyor.

zaten izmir ve cevresinde golf fanatigi yasli bi amca var. tum golfleri sifir aliyor sonra piyasaya dagitiyor, ben bunu anladim. herkeste ayni hikaye. satarken bende oyle satacagim.

tum bunlar olurken arac gostermek icin cebimden para harciyorum, benzin icin para harciyorum, araci gostermek ve gormek icin zaman harciyorum, verdigim kaporayi geri almak icin zaman ve enerji harciyorum. elime gecen sadece zaman ve para kaybi oluyor.

durum boyle olunca arac saticilarindan kaporayi ben istemeye basladim.

diyorumki araca talibim. ama bana kapora vereceksin. o parayi ustaya ve getir gotur benzine verecegim. araban anlattigin gibi temizse parani geri verecegim, ama anlattiklarin hikayeyse masraflar sana kacar diyorum.

boyle yaklastiginda emin ol arac sahibi hafif hafif dokulmeye basliyor "aslinda surasida kirikti simdi aklima geldi burasida dokuktu" diye.

Zaten su an kullandigimi da oyle aldim. arac sahibi tamam kardesim kabul ediyorum cunku arac gercekten temiz dedi ve oylede cikti. adamin soyledigi yalan yoktu cunku.

demissin ki "yalan soylemeye cesaret edemezler ortaya cikar"

dostum adam elinden o lesi cikartmak icin gozunun icnine baka baka saniyede 500 yalan soyluyor. ozellikle aractan anlamadigini hissederse. (ben oyleydim)

evet ortaya cikiyor ama o asamaya kadar ya tutarsa diye okutmaya calisiyorlar. ortaya ciktiginda da senin zamanin ve paran harcanmis oluyor ve adam arkasini donup gidiyor okadar. bu arada once arabaya isinip sonra  yasadigin hayal kirikligi ve kacan hevesin seni konudan da sogutuyor. yalan soyluyorlar cunku satarsa ne ala, satamazsa bi kaybi yok ki. seni gonderip sirada ki talibe anlatmaya basliyor ayni hikayeyi. tutturana kadar bu boyle.

uzun lafin kisasi 16.000 lik arac yux ihtimal agir bakim ister ve sana cok masraf cikarir. masrafsiz binip gezme ihtimalin cok dusuk. cebinden masrafla o araclar sana yine 18-20.000 e cikar. ya da az masraf yaparak maci goturusun ama satmaya calistiginda elinde patlar. sende yazmaya baslarsin ilk sahibi yasli bi amca diye :)

hevesini kirmayayim ama dusuk fiyatin mutlaka ama mutlaka bi sebebi vardir. saglam bi Dorduncu nesil golfun degeri 18-19.000 altina pek dusmez.

saticiya gore araci herzaman emsalsizdir. jargon bu: "emsalsiz"...

anlattiklarina kulagini tika, arabayi ustasina gotur, sadece onu dinle...

aralarinda temiz araclar vardir hepsine camur atmalayim ama mutlaka cok araman lazim.

kolay gelsin

« Son Düzenleme: 27 Ocak 2009, 15:18:55 Gönderen: Gerge »

Çevrimdışı yaparsa

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 27 Ocak 2009, 15:15:34 »
sağolasın gerge kardeş çok güzel izah etmişsin bizde yeniyiz bu işte.sizin gibi dosların fikirleriyle bi şey öğrenmeye çalışıyoruz.

Çevrimdışı kaya_01

• kaya
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 27 Ocak 2009, 15:24:19 »
gerge kardeşim çok güzel açıklamış, ekleyecek birşey de bırakmamış..yaparsa kardeş burdaki arkadaşlar seni uyarıyor sadece yoksa kimse senin kandırılmanı istemez..gösterdiğin aracı birtanesinde resim yok diğeri de otomatik vites dikkatli ol otom.vitesler herzaman piyasanın biraz altındadır,diğer resimsiz araçta ise kesin olmamakla birlikte altı güneş görmüştür..
son karesi gibi Red Kit in, batan güneşe doğru sürerken atımı, gitme kal! demeni bekliyorum..Ancak sadece rüzgar çekiştiriyor atkımı..

Çevrimdışı yaparsa

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 27 Ocak 2009, 15:41:57 »
''altı güneş görmüş'' tabirini biraz  açarmısınız.dediğim gibi biraz yabancıyım bu konulara.ilginiz için teşekkürler

Çevrimdışı Gerge

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 27 Ocak 2009, 16:20:18 »
burda cok tecrubeli arkadaslar var ancak nacizane fikrim:

oto.vites arac 190.000deymis. motor degisti demisler ama diger aksamlar da yorgundur kardesim...

diger 99 model aracin 50.000km de olmasi zor... km le oynanmistir yada gercekten 50.000dedir ama kaya_01 in dedigi gibi alti gunes gormustur...

bu "altinin gunes gormesi" lafi bu formda ogrendigim bi tabirdir ve favorimdir  ::)

onuda kaya_01 kardesim anlatsin...  :)
« Son Düzenleme: 27 Ocak 2009, 16:31:31 Gönderen: Gerge »

Çevrimdışı bluestanbul

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #6 : 27 Ocak 2009, 16:20:22 »
atlanmaması gereken diger husus ise ;

16,000 TL ye 1998 - 1999 model araç bulunabilir..Bu araclarda sonuçta 10 kusur yıllık araba boya vs. görmüştür..Ki istanbulda gayet normaldır. Görmemiş olsa bile mutlaka boyaya ihtiyacı vardır..Arabayı yası ve parasına göre degerlendirme yapılmalıdır...Elbetetki çok temiş 10 kusur yasında araba bulunur..Ancak zor ihtimaldir.

Çevrimdışı smflzgolf

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #7 : 27 Ocak 2009, 16:24:51 »
Gerge dostum güzel açıklama yapmış Kaya da güzel ilave yapmış bende birşeyler sölemeden edemiyeceğim bu arabalar piyangodan beleş çıksa bile arabası temiz olan bu fiyata vermez. Bende araba bakarken netten bir araç buldum böyle sıçan tüyümü diyorlar ne çok tatlı bir rengi vardı nette görünün birkaç resim vardı arabaya bayıldım arkadaşlara dedimki ben bu arabayı alacağım arabayı görmek için araç sahibi ile buluştuk arabayı uzaktan gördüğüm halde daha hayallerim yıkıldı netteki resimlerde cirlop gibi görünen araba hiç biryere göstermeye bile gerek yoktu tambir leşti adama ayıp olmasın diye nezaketen arabaya baktım ama nasıl etsemde kıvırsam diye içimden neler düşündün adama dedim kaputu açta motora bi bakayım dedim adam ya kaput açılmıyor dedi alıcı olursan serviste açtırırız bozuk dedi yemin ederim inanmazsınız aynen böyle yani uzun lafın kısası sen olsa 20 000 aldığın herkezinde bu fiyatlara sattığı aracı 16 000 ya verirmisin çok sıkışsan bu biraz fedakarlık yaparsın ama o fiyatlara kimse vermez.... Arabanın altı güneş görmüş demek araba taklalı demek yani raba takla atmış....Bütün arkadaşlara selam...

Çevrimdışı fosilci

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #8 : 28 Ocak 2009, 02:43:55 »
Arkadasım soyledigin arabalardan bir tanesinin resmi yok
digeri ise ( 147 Bin Km. De Yeni Motor Konulmuştur ) diyor bence yanasma bile burada verecegın 16 milyara sen birde bakım yaparsın sana cıkar 20 milyara ugrastıgında yanına kar kalır  ;D

demem o ki 2 kurus fazla ver temiz olsun güzel olsun :)
hani derler yaa kırmızı olsun 2 kurus fazla olsun o misal gözün bunlara kaymasın

Golf spor bir araba oldugundan temizini belki zor bulursun ama buldugun zamanda keyfinin cıkarırsın

Çevrimdışı orion35

• GOLF AŞKINA
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #9 : 28 Ocak 2009, 10:03:38 »
yaparsa hocam;
sen golf ile ilgili daha öncede bir konu açmıştın, hatta 16000tl lik bütçen olduğunu söylemiştin, üstüne bu paraya golf var ama 99 model civarı demiştin, bu paraya clio gibi 2007-8 arabalar varken neden bu kadar pahalı bu golfler diye sitem bile etmiştin. bizlerde sana naçizane fikirlerimizi anlatmıştık. şimdi benim anlamadığım şu
bu kadar açıklamayı sana yapmamıza rağmen neden, ikinci bir konu açıp, hala daha 16000tl nın üzerinde duruyosun,
bununla da yetinmeyip konunun içine 2 tane de link koyuyosun?
sana aklındaki soru işaretlerini çözebileceğin kadar detayları ile anlatmıştık.yazdıklarımızı okumuyomusun?

benden sana tavsiye, sen bu golf sevdandan vazgeç. :-X git 2007-8 model bi clio al, çünkü yarın golfe sahip olduğunda bakımı arızası vs. olduğunda da fazlası ile dert yanacağını düşünüyorum. >:(
saygılar...

Çevrimdışı kaya_01

• kaya
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #10 : 28 Ocak 2009, 10:50:29 »
yaparsa hocam;
sen golf ile ilgili daha öncede bir konu açmıştın, hatta 16000tl lik bütçen olduğunu söylemiştin, üstüne bu paraya golf var ama 99 model civarı demiştin, bu paraya clio gibi 2007-8 arabalar varken neden bu kadar pahalı bu golfler diye sitem bile etmiştin. bizlerde sana naçizane fikirlerimizi anlatmıştık. şimdi benim anlamadığım şu
bu kadar açıklamayı sana yapmamıza rağmen neden, ikinci bir konu açıp, hala daha 16000tl nın üzerinde duruyosun,
bununla da yetinmeyip konunun içine 2 tane de link koyuyosun?
sana aklındaki soru işaretlerini çözebileceğin kadar detayları ile anlatmıştık.yazdıklarımızı okumuyomusun?

benden sana tavsiye, sen bu golf sevdandan vazgeç. :-X git 2007-8 model bi clio al, çünkü yarın golfe sahip olduğunda bakımı arızası vs. olduğunda da fazlası ile dert yanacağını düşünüyorum. >:(
saygılar...

+1907
son karesi gibi Red Kit in, batan güneşe doğru sürerken atımı, gitme kal! demeni bekliyorum..Ancak sadece rüzgar çekiştiriyor atkımı..

Çevrimdışı smflzgolf

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #11 : 28 Ocak 2009, 13:16:50 »
 orion35      Kaya_01      :tamamdir bu arkadaş galiba bizle kafa yapıyor....   :bekleriz:

Çevrimdışı smflzgolf

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #12 : 28 Ocak 2009, 13:20:16 »
Bu başlığı görünce sinirim bozulmaya başladı biri bunu silsin bilen varmı nasıl silinecek.... >:(

Çevrimdışı kaya_01

• kaya
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #13 : 28 Ocak 2009, 13:28:09 »
biri bu arkadaşı durdursun   :t