arkadaşlar malum bizim poloların stop sorunu var. forumda da epey fazla konu var bununla ilgili. şahsen bende bu sorunla uğraştım ve sonunda hallettim ama bu süreçte kazıklandım hatta dolandirildim da diyebilirim. dolayısıyla' ben ettim siz etmeyin ' düşüncesiyle stop sorunlarıyla karşılaşıldığında neler yapılması gerektiğine dair tecrübelerimi aktarmak istiyorum.
sizler de bilgilerinizi ve tecrübelerinizi yazarsanız iyi bir rehber olmuş olur.
eğer aracınız trafik ışıklarında dururken, dönemeçlere girerken , frene bastığınızda, ya da düz yolda giderken aniden duruyorsa hatta stop ettikten sonra 10-15 dakika çalışmıyorsa sizi eğlenceli (!) günler bekliyor.
1-ustaların ilk aklina gelen boğaz kelebeği. kelebeği temizletin. adaptasyonunu yaptırın.
2-distribütörü kontrol ettirin. imkanınız varsa yenisini taktirin ve 2-3 gün denemek için izin isteyin ve ondan sonra alın.
3-indiksiyon bobinini kontrol ettirin. arızalıysa yenisini alın.
4-bunun dışında küçük bir ihtimal de olsa müşir de bu soruna sebep olabiliyormuş.
5-diğer işlemleri yapmanıza rağmen geçmediyse beyini test ettirin. eğer test sonucunda beyin arızasi veriyorsa hemen yaptırmayın ! 2-3 değişik beyin ustasına daha gösterin..sonuç değişmezse mecbur yaptıracaksınız.
boğaz kelebeği 300 lira civarında.
distribütör çıkma 120-150. çin malı yenisi 130 civarı ama çin malını kimse önermiyor ne kadar doğrudur bilmiyorum.
indiksiyon bobini de 60-70 civarı.
beyin tamirinde ise 300 den 1 milyara kadar fiyat soyleyen oldu.