arkadaşım aynısı benim başıma geldi..
99 model 80.000 km de aracım.. geri vites lambası yanmıyordu, ampulünü değiştirdim.. ampül bozuk olduğu için bilmemneresinden sigortasını attırmış.. geri vites lambası o işte P R N D falan yazıların ışıkları, ve 4. vites gitti.. bi kaç tamirciye gösterdim 2 milyardan kapı açıolar kapalı kutu ne çıkçak belli değil diolar her kafadan başka ses çıkıodu..
ankaradaki aracımın benden önceki sahibi vasıtasıyla sürekli bakımlarını yaptırdığı servisi arayıp durumu izah ettim, büyük ihtimalle şanzuman yağının azaldığını veya değişmesi gerektiğini söylediler.. araç kendini güvenli moda almış zarttır zurttur bişiyler söylediler..
ben balıkesirde ikamet ettiğim için yine burdaki ustaya şanzuman yağını kontrol ettirdim, kontrolde yarım kg falan yağ ilave edildi fakat yine düzelmedi..
bütün umudumu keserek bari şu harflerin ışıklarını yaptıriim die sıradan bi oto elektrikçisine gittim.. sigorta panelinden baktı sigortası atmış..
geri vites lambasının ampülü sigortayı attırmış, artık nası bi aletse 4. vitese geçmemeside ordan kaynaklanmış..
şimdi aracıma küçük bi ampulde olsa en kalitelisini kullanıyorum