Gönderen Konu: Ilk aracinizi aldiginizda ne yaptiniz?  (Okunma sayısı 13119 defa)

Çevrimdışı cemele

• Profili Görüntüle
Ynt: Ilk aracinizi aldiginizda ne yaptiniz?
« Yanıtla #14 : 12 Mart 2009, 11:10:20 »
Konuyla ilgisi yok ama bugun benim icin ozel bir gun.

Ev Avrupa yakasinda is yerim Anadolu yakasinda aksam saati kurmayi unutmusum. Sabah servisi kacirdim. Malum acemilik var, Golf un yanina geldim icine oturdum ve bir arkadas gibi gun bugun dostum gotur beni sag salim dedim. Bismillah deyip kontagi cevirdim ordan TEM cevre yoluna baglandim onceden OGS de taktirmistim otobanda sahin gibi suzuldu GOLF sol seritten araclari sollayarak 130 km hizla gidiyordum ama sanki dizginleri ile zor zapt edilen bir tay gibiydi sanki birak bana sahip gideyim diyordu. Giselere geldim hizimi dusurdum ve gectim kopru ustunde muhtesem manzara esliginde ucarak gecti golf ve beni sag salim sirkete kavusturdu. Parkimi yaptim ve simdi aksamin olmasini bekliyorum sabirsizlikla.

Kurbani hakediyor kaya dostum. Hatta abarti olmaz ise deve filan mi kessem:)  Yakin bir zamanda gerekmiyor ama pasta cila ve ziebart i yaptiracam ve eve yakin yerde kapali otopark var yer yok ama bosalinca haber verecekler kisin sogu,yamuru ve karindan yazin ise sicagi ve tozundan koruyacagim araci.

Çevrimdışı Gerge

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #15 : 12 Mart 2009, 11:14:09 »
Gerge hocam yengemin golfü kıskandığı oluyor mu?  benim başımda bu durum var da şuan..

Olmaz mi hocam aynen :)

gecen haftasonu sanayideydim, kiz arkadas evde oturdu beni bekledi eheh.
ayrica bazen aman kapiyi yavas kapiyalim, koltuga onu koymayalim, dur bagaja ortu sereyim falan kiz yakinda "sana bir arabana iki" diyecek :D oncelikler degisiyor bazen!
bir erkekle arabasi arasinda ozel bi iliski oluyor gercekten! Olmasida lazim. :sevgi:

Benim arabada su anda hic bisey yok nazarlik filan alacam bugun acil arkadaslar bu arada on aynaya cok kucuk sekide 0.5 cm capinda kucuk kuru iğde dalindan sekilli bisey asin igde nazar icin birebirdir.

Cemele kardesim bizim arabalari komple nazar boncugu seklinde boyatsak yine az.
trafikte sifir arabalarin arasinda bile ayri goruyor insanlar. :saygılar

kazasiz belasiz  :tamamdir

Çevrimdışı kaya_01

• kaya
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #16 : 12 Mart 2009, 11:20:44 »
cemele hocam bugün nasıl birgündür böyle, yazdıklarınızı okurken sanki boğaz köprüsünün üstünden ben geçmiş gibi oldum, hocam üzülerek söylüyorum ki artık bundan sonra sabah her uyandığınızda aceba arabayla mı gitsem yoksa otobüslemi gitsem diye  :) ben her sabah golfümle işe gelmek için bir bahane buluyordum ama bugün otobüsle geldim..bugün de aksilik ya kız arkadaşımla mahsunun güneşi gördüm filmine gideceğiz  altımda safkan golfüm yok :( gece taksiyle döneceğiz mecbur..
son karesi gibi Red Kit in, batan güneşe doğru sürerken atımı, gitme kal! demeni bekliyorum..Ancak sadece rüzgar çekiştiriyor atkımı..

Çevrimdışı cemele

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #17 : 12 Mart 2009, 11:35:12 »
Yapsak yeridir. Zaten araci ilk aldim binanin onune cektim binadakilerden biri -0- mi aldin dedi. Bunu diyenin de 2000 model passati var. Yok dedim cok eski bir arac dedim -0- nerde dedim bunun ustune 2 kasa cikti dedim nazar degmesin diye biraz olumsuz konustum yok yaaa dedi cok guzel gorunuyor dedi tutmadim artik masallah de abii dedim.

Ve arkadaslar sabah kalktim benim cam on cam catlamis o kisiden oldu demiyorum ama camda herhangi bir darbe izi yoktu hani bisey duserde kus gözu seklinde iz yapar ya herhalde biri fikan gecerken vurdu. Bu yuzden cok supheleniyorum.

Olmaz mi hocam aynen :)

Cemele kardesim bizim arabalari komple nazar boncugu seklinde boyatsak yine az.
trafikte sifir arabalarin arasinda bile ayri goruyor insanlar. :saygılar

kazasiz belasiz  :tamamdir

Çevrimdışı cemele

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #18 : 12 Mart 2009, 11:41:14 »
Dostum servis olmasa dedigin gibi olurdu ama ben yinede ara sira gelirim malum yeni aldim hevesimi tam alamadim. Mesafe uzun hem yakit hemde kopru gecisi var bu yuzden pahali olur ama hevesimi alana kadar haftada 1-2 sefer gidip gelmeyi dusunuyorum. Bence  filmi yarina filan ertele, safkani al yengeyle beraber filme oyle git havasi yeter:)

cemele hocam bugün nasıl birgündür böyle, yazdıklarınızı okurken sanki boğaz köprüsünün üstünden ben geçmiş gibi oldum, hocam üzülerek söylüyorum ki artık bundan sonra sabah her uyandığınızda aceba arabayla mı gitsem yoksa otobüslemi gitsem diye  :) ben her sabah golfümle işe gelmek için bir bahane buluyordum ama bugün otobüsle geldim..bugün de aksilik ya kız arkadaşımla mahsunun güneşi gördüm filmine gideceğiz  altımda safkan golfüm yok :( gece taksiyle döneceğiz mecbur..

Çevrimdışı Halil Kara

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #19 : 12 Mart 2009, 11:46:56 »
Aramıza hoşgeldiniz, aracınız hayırlı olsun Allah kaza bela vermesin inşallah.

Eğer adağınız varsa tabi ki fazla zaman geçirmeden yerine getimeniz makbul olur.Fakat bunun dışında da fakire fukaraya yardım etmek her zaman için iyidir.Ben kazadan sonra bi kurban kestik Allah kabul ederse dağıttık.Bunlar manevi duygular için gerçekten önemli.İnsanın gönlü içi rahat oluyor.Nazarlıkta şart tabi :) Elinizden geleni yapın da gerisi Allah a kalmış.İnşallah uzun yıllar kazasız belasız kullanırsınız aracınızı.

Çevrimdışı cemele

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #20 : 12 Mart 2009, 13:13:48 »
Saol Halil kardes.

Herkese kazasiz belasiz kullanmayi nasip etsin.

Aramıza hoşgeldiniz, aracınız hayırlı olsun Allah kaza bela vermesin inşallah.

Eğer adağınız varsa tabi ki fazla zaman geçirmeden yerine getimeniz makbul olur.Fakat bunun dışında da fakire fukaraya yardım etmek her zaman için iyidir.Ben kazadan sonra bi kurban kestik Allah kabul ederse dağıttık.Bunlar manevi duygular için gerçekten önemli.İnsanın gönlü içi rahat oluyor.Nazarlıkta şart tabi :) Elinizden geleni yapın da gerisi Allah a kalmış.İnşallah uzun yıllar kazasız belasız kullanırsınız aracınızı.

Çevrimdışı ahataton

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #21 : 12 Mart 2009, 15:18:50 »
kardeşim öncelikle hayırlı olsun . Eğer sen aracını almadan önce bu yönde bir adağın , niyetin varsa adağını gerçekleştirmek zorundasın fakat bu adağını gerçekleştirebilecek maddi imkanların v.b. hasıl olduğunda gerçekleştirmelisin ..Aksi halde benim adağım var onu yerine getireceğim diye imkanların olmadan sıkıntıya girmen doğru değil. ne zaman imkanın var ise o adağını yerine getirebilirsin.imkanlar konusuna gelince ; burada dikkat etmen gereken şey maddi imkanların , bulunduğun yerde adadığın cinsten adağın (hayvan , fakirleri doyurmak v.b. ne tür bir adağın var ise ) v.s. bulunabilirliği gibi konulardır.imkanlar hasıl olduğunda hiç vakit kaybetmeden Allah'a verdiğin bu sözü gerçekleştirmelisin.teşekkürler , saygılarımla hepinize kazasız , belasız günler dilerim ...

Çevrimdışı cemele

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #22 : 12 Mart 2009, 15:28:53 »
Dostlar durum soyle
Ben ikinci el arac alip kurban kesecegim diye bir adak yada soz vermedim. Yalniz cevremden biliyorum arac alan kisiler ufak yolluda olsa kurban kesip jant a junta suruyorlar.

Yine bir abimiz var ilk aracin yapsan iyi olur dedi. Bende olayi biliyorum. Tabiiki bende de maddi durum herkeste oldugu gibi cok iyi degil ama 200-300 tl lik bir olayida yapamiyacak kadar degil. Arabada cok sık olmasada benim 5 aylik oglan var onu tasiyorum. Bunu yaparsam manevi yonden rahatliyacagim hem kaza bela gonderir hem hos bir seda birakir. Kabul edersiniz ki buyuk sehirlerde kim fakir kim fukara belli degil. Bende kuyrugu egri diyenleri, hayirli olsun tatliyi ne zaman yiyoruz diyenleri susturmak icin kurbanin eti ile ufak capli bir organizasyon yapayim diyorum. Benim musait olamama sebebim baska seyler bana bu konuda yardim edecek akraba ve yakinlarim su anda istanbul disinda 2-3 hafta sonra donecekler nasip se o zaman kesin yapacagim.

Çevrimdışı meşgale

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #23 : 14 Mart 2009, 11:37:30 »
 Başlık anlamına bakarsak konu birazcık sapmış içeriğinden ama olsun bunu samimiyet olarak algılamak lazım.

Ben Muğla'lı olmama rağmen aracımı Denizli'den aldım.Okulu orada okuduğum için samimi bi kardeşimede alır almaz haber verdim. İş çıkışından sonra bindik arkadaşla arabaya doğru kuyruk doğrultmaya.
 Belki bilenler vardır ''Dirmil de kebap'' yanında da ıslatılacak bir iki kupa ...

Konunun özüne döneyim; öncelikle beş camdaki filmleri söktürüp arka üç cam siyah(orjinal) şoför ve yanındaki kapının iki camı da renkli yaptırdım yani biraz daha açık renk oldu. Usta trafiğe böle uygun olduğunu söledi ama...
 Farları da beyaz far olarak değiştirttim. Görüntü güzel ancak uzun fardan memnun değilim sarı renkteki farlara göre daha az aydınlatıyor. Şimdilik bu kadar ama hedef ekonomiyi düzeltip bulabilirsem kaya_01 arkadaşımız gibi ''rcd 200''  :tamamdir
Hayallerimiz var ama hedeflerimiz için yaşıyoruz!

Çevrimdışı batunaz

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #24 : 15 Mart 2009, 09:50:14 »
ben aracımı aldığımda
1. fren tertibatı
2. debriyaj tertibatı
3. trigersetti
4. ve ben. ve yağ . filt.
5. ve diğer kayışlar

Çevrimdışı mithatboun

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #25 : 16 Mart 2009, 02:59:02 »
Geçenlerde arabayı yıkatmıştım, barım barım parladı tabi lacivert olunca :)
eve geldim yemek yedim aşağı indim sol dikiz çatlamış......

Çevrimdışı musti 16

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #26 : 21 Mart 2009, 17:43:08 »
İlk aldığımda hemen tatile çıktım
Golf kullanmak ayrıcalıktır...

Çevrimdışı R-Line

• Golfsburg Edition
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #27 : 21 Mart 2009, 23:12:41 »
ilk aldığımda, kesilen adağın kanını jantlara ve plakaya sürdüm.
arkayada hemen bir nazar boncuğu.
araca ilk ne yaptın diyecek olursanız ;
bakımları yeni yapılmış görünsede, triger kayışını ve yağını değiştirdim. gözümle görmedikçe içim rahat olmayacaktı o yüzden parayı ikinci planda tutarak, bu bakımları yaptırmayı kendimce uygun gördüm.
daha sonra mı ne yaptım
kuzuyu evde burakıp askere gittim. 5 ay boyunca sabırsızlıkla beni bekledi efsane.
kısacası golf benim için bir otomobil olmanın çok ötesinde.  :)