Gönderen Konu: Golfle uzun yol denemesi  (Okunma sayısı 6751 defa)

Çevrimdışı kaya_01

• kaya
    • Profili Görüntüle
Golfle uzun yol denemesi
« : 09 Şubat 2009, 11:37:31 »
       Arkadaşlar yarın sabah kısmetse saat 5 gibi kayseriye gitmek için golfümle yola çıkıyorum,gidiş-dönüş toplam 666 km,adanadan depoyu fulleyeceğim,golfle ilk defa uzun yola çıkacağım bakalım ne yakacak,benim merak ettiğim aceba bir depo götürüp getirirmi?
        Sizce yeter mi? Yollar biraz karlıymış zincirim de yok sorun yaşayabilirmiyim? yollar düz değil Toros dağlarını aşmam gerekiyor ,yakıtta büyük rol oynayacaktır,bir de erciyes yapayım diyorum kaymak için  ;D
son karesi gibi Red Kit in, batan güneşe doğru sürerken atımı, gitme kal! demeni bekliyorum..Ancak sadece rüzgar çekiştiriyor atkımı..

Çevrimdışı can3501

• Profili Görüntüle
Ynt: Golfle uzun yol denemesi
« Yanıtla #1 : 09 Şubat 2009, 12:06:41 »
Kaya kardeş bi depo benzinle çok rahat gider ben bi depo benzinle 670 km gittim sürüşle de alakalı çok basarsan fazla yakar normal sürersen daha yakar lpg deki sorunu hallettim G.antepe gittim km ye 130 bin yakıyor dene bakalım ne yakacak.

Çevrimdışı kaya_01

• kaya
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 12 Şubat 2009, 09:55:55 »
      Herkese selam arkadaşlar kayseri gezimi tamamlamış bulunmaktayım,golfümün maşallahı var adanada kontağı açtım kayseride kapattım gelirken de aynı şekilde, şehir içi ile birlikte toplam 840 km gezmişim yaktığım benzin ise 170 lira, yaklaşık km başına 20 kuruş düşüyor,yaklaşık 200 km sini şehiriçinde kullandım,erciyes dağına çıktım vs.. ayrıca adanaya 100 km kala 160-180  arası hızla geldim,
       kayseride bir de ceza yedim siyah camdan dolayı (61 tl)..  ;D  ;D 
son karesi gibi Red Kit in, batan güneşe doğru sürerken atımı, gitme kal! demeni bekliyorum..Ancak sadece rüzgar çekiştiriyor atkımı..

Çevrimdışı devran

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 12 Şubat 2009, 11:18:22 »
benzın nasıl okadar az yakıyo ya  :o abı valla dogru olctuysen lpgyle esdeger yakmısın nerdeyse

Çevrimdışı kaya_01

• kaya
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 12 Şubat 2009, 15:05:59 »
nasıl ölçtüğümü anlatayım size,yola çıkmadan önce depoyu fulledim ve km yi sıfırladım daha sonra km sayacı 840 km yi gösterirken ve depomda benzin çok az kalmışken petrole girdim ve fullemesini söyledim 170 liralık benzin aldı..(petrol konusunda ise herzamanki gibi shell den aldım) arkadaşlar benim anlamadığım asıl nokta ibre 160 lardayken yol bilgisayarım ortalama yakıtı 7-8 litreyi göstermesiydi,rampa aşağı inerken 4 litreyi de gösterdiği oldu ancak normal ve düz yolda ortalama bu şekilde gösterdi.. bitane bmw ile arka arkaya geldik,kerata otobanda gitmiyor kayıyor sanki    :sevgi:  forever german technology  :sevgi:

Çevrimdışı yellow_driver

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: GOLF 6 1.6 TDİ
« Yanıtla #5 : 12 Şubat 2009, 15:58:46 »
hocam ben yılda 3-4 defa mersin-adana oradan kayseri üzeri rizeye kadar uzanıyorum. aynen dediğiniz gibi otobanda çıkarken toroslara 120-130 civarı hızla çıkıyorum. yolun kalanını 100 ile gidiyorum ve aynen sizin gibi 800 lü km lerin başında sarı lamba yanıyor ve yakıt alıyorum. hesaplandığı üzere uzun yolda 100 km ( 3000 devir ) civarı fazla aşılmassa aynen 18 kuruş civarı yakıyor.
         işin zevkli yanı ise lastiklerim ince ebat olmasına rağmen dönüşte otobanda toroslardan inerken gerçen ten  araç tam bir otoban arabası olduğunu gösteriyot ve 170 -180 lerde çok rahat ça 45 dk civarında otobandan iniyorum.
         toplamda 13-14 saat yol geliyorum ve golfle gerçekten uzun yol keyif. başka araçların çoğuyla o yol çekilmez bile. herkese kazasız belasız günler :tamamdir

Çevrimdışı Oceanis

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #6 : 13 Şubat 2009, 18:57:27 »
Bende yazın istanbuldan 4 kişi çıkıp ankara üzerinden çoruma gidip ordan ankaraya dönüşte 890KM'de ışık yakıp 911'de benzinciye girmiştim. Otoyolda 100 - 120 arası ankara çorum arası 90 - 110 arası gitmiştim...

Çevrimdışı nefret35

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #7 : 13 Şubat 2009, 19:59:47 »
lpgyle bile bu değerlere ulaşamıyorum ya  :o

Çevrimdışı kaya_01

• kaya
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #8 : 19 Şubat 2009, 09:50:12 »
Bende yazın istanbuldan 4 kişi çıkıp ankara üzerinden çoruma gidip ordan ankaraya dönüşte 890KM'de ışık yakıp 911'de benzinciye girmiştim. Otoyolda 100 - 120 arası ankara çorum arası 90 - 110 arası gitmiştim...

hocam bu km de benzinciye girmeniz mükkemmel ötesi..ben 840 da girdim ancak tahminlerime göre 50 km daha götürebilirdi,hesaplıyorum da uzun yolda oranlar mükemmel ancak şehir içinde sorunumuz var galiba :) elimden geldiği kadar lpg taktırmayacağım,direneceğim yani  :)  ;D

Çevrimdışı nistelrooy33

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #9 : 08 Mart 2009, 18:49:38 »
adıyamanda öğretmenim tatillerde adıyaman denizli yapıyorum gidiş 1100 km ortalama 15 saat sürüyor araba banamısın demiyor herhalde bi 15 saat daha olsa gidecek  ;D lpg kullanıyorum tank 36 lt 415 km falan yapıyor uzun yolda...

Çevrimdışı revelation

• "Just like what you want"
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #10 : 08 Mart 2009, 22:31:01 »
25 Litre LPG ile uzun yolda 238 km yol gittim. aracımda 18" jant olmasına rağmen yine de iyi bir rakam diye düşünüyorum.

Çevrimdışı mithatboun

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #11 : 12 Mart 2009, 09:39:29 »
Alıntı
Herkese selam arkadaşlar kayseri gezimi tamamlamış bulunmaktayım,golfümün maşallahı var adanada kontağı açtım kayseride kapattım gelirken de aynı şekilde, şehir içi ile birlikte toplam 840 km gezmişim yaktığım benzin ise 170 lira, yaklaşık km başına 20 kuruş düşüyor,yaklaşık 200 km sini şehiriçinde kullandım,erciyes dağına çıktım vs.. ayrıca adanaya 100 km kala 160-180  arası hızla geldim

Valla iyi yakmış, benim araç şehiriçinde 500 km gitmiyor:( bir keresinde 200 km yolda 6.7 lt/100 km gordum daha da olmadı bir daha  :t