arkadaşlar fikriniz yok mu? 2001 otomatik bora km de 500 lira yakar mı? bakımlarını yaptırdım. neden kaynaklanıyor olabilir? ne yapmam gerekir. lütfen fikirlerinizi paylaşırmısınız.
merhaba arkadaşlar yeni katıldım aranıza hemen bora hikayemi paylaşayım sizlerle;
2003 bora comfortline AT var bende. alalı 1 ay oldu. aldıktan tanıdığım bir galerici arkadaştan aldım arabayı ve sözüne itimat ettiğim için hiç ustaya falan göstermeden satışını aldım benim aracımı bıraktım takas olarak bindim eve dönerken bir uğultunun geldiğini hissettim ve ustama baktırdım. şanzıman dedi
hemen galeriyi aradım fakat o arada eski arabamı satmışlar. gel hocam masraf bize ait sen rahat ol dediler. Eyvallah dedik. ertesi sabah bastım marşa - galeriye gideceğim- hararet lambasıyla beraber STOP ikazı verdi bilgisayar. ve durduk. bu arda arabanın motoru a dan z ye yeni den yapılmış bunu bana söylemişlerdi zaten.1 sene garantili.
motoru yapan ustayı aradık dediki beyinde arıza var çekici gönderiyorum kıpırdatmayın aracı. tamam dedik. araba bir girdi bakıma tam 21. gün teslim aldım. 2500 şanzıman revizyonu gerekli tüm parçalar yenilendi, bazıları temiz 2. el takıldı. beyin onarıldı, altur vw serviste termostat, taşırma kabı gibi soğutma sistemiyle alakalı ne var ne yoksa elden geçti (yaklarşık 1000 tl ) 3500 tl de motora ödemişler ewelden toplamda 7000 tl lik bir masraf yaptı galerici bu boraya. ve fakat ufak bir sorun var şimdi defransiyelden hafif bir inleme geliyor bunun da tamiratı 1000 tl kadar tutuyormuş. yani anlıyacağınız arkadaşlar 2003 model sıfır bir arabamız oldu. şimdi gelelim sizin sorunuza km de 500 tl yakarmı bora? ben borayı aldığım ilk gün 30 tl lik benzin koydum arabaya istoçtan beylikdüzüne geldim ve lamba yandı. 25 km falan mesafe var arada 30/25=1200 kr/km yapar. kamyon gibi yakmış o arızalı haliyle.
şimdi ise 50 tl lik benzinle 120 km kadar yol yapıyorum fakat motor hep soğuk oluyor. mecburiyetten kısa bir mesafeyi arabayla gitmem gerekiyor çünkü. arabanda buji filtre gibi yakıtı etkileyecek şeyler temizse ustana mekanik bir arızası varmıdır diye bir gösterebilirsin. inşaallah yoktur bir derdi.