Halil,type R kusura bakmayım biraz celallenip konuşmuşum. Başka otomobil forumlarında fanatikler var belkide maaşlı elemanlar sinirlerim hala yatışmamış herhalde. Herkes fikrini söylüyor bende söylüyorum size söylenmiş olarak kabul etmeyin. Aşağıdakilerde benim görüşüm
1.4 civic hızlı
sportif görünümlü civic e yakışmıyor.Bence başarısız bir otomobil.
Golf 8v 102 hp ile Honda 1.6 125hp arasında VW kullanıcısı olarak Civic derim Bu tartışma götürmez (motoru ilk planda düşünerek)
Golf 1.6Fsi 115hp Honda 1.6 125HP arasında LPG li araç kullanacaksam Civic derim. (LPG için golfte fsi yerine 8v ve 16v golf seçmek doğru).LPg olmayacaksa zevk meselesi bir özellikte biri geçer diğerinde de öteki.
Şimdi satışta olan modellere bakarsak Civic sedan Premium 41900tl ile Golf6 tsi 1.4 122hp 42500tl arasında ben golf secerim. Bana görede doğru kıyaslama bu yakın fiyatlılar arsında değerlendirme yapıyorum.
Dış görütüde civic daha güzel, İç görünüm de civic şahsi görüşümce biraz çocuk oyuncağına benziyor abartılı, golf derim. Yol tutuş konfoor zaten golf( nesnel). Motor ses izolasyonu artık denk hale geldi diye biliyorum. Diğer seslerin izolasyonunda yine golf derim(nesnel). Motor da zaten golf; ivmelenme, son hız, carbon salınımı