Selam arkadaşlar aranıza yeni katıldım.Başıma gelen bir olayı sizlerle paylaşmak istiyorum.
VW T4 kullanıcısıyım.Aracımın krank kasnağından ses geliyordu ve değiştirmek için Trabzon'da Erzurum yolu üzeri AYDOĞAN OTOMOTİV VW özel servisine gittim. Parça hakkında bilgi verdiler. Takacakları parçanın orjinal olup 1 sene garantili olduğunu söylediler. Herhangi bir sorun çıkarsa hallederiz dediler.
Neyse Krank kasnağını değiştik. 350 tl. Değişimden sonra eve gittim ve arabayı stop ettim. Sabah kalktım marşa bastım yine başladı gur gur gru seslemeye. Bir daha servise gittim krank kasnağını değiştiler. Bu olay 3 kez oldu. 2. değişimde şunları söyledim.
Eğer böyle birşey olursa parçayı iade eder işcilikten düşer paramı geri alırım. O kadar mazot yakıyorum buraya dedim. Servis sahibi tabi olsun ne demek dedi.
Neyse en son gitmemde dedimki bu böyle olmayacak paramı geri verin. Servis sahibi bana olmaz dedi. Yeni parça takarsın ona yeni garanti başlatırım dedi. Yani sözünde durmadı.
Artı olarka gereksiz yere gergi bilyalarımı değişti + V kayışını.
Elimdeki fatura ile tüketici haklarına gittim, Heyet kararıyla 1,5 ay sonra eve mektup geldi. Delil yetersizliğniden haksız duruma düştüm.
İkincisi Trabzon Değirmendere'de Öze VW Servisi Nurettin Usta!
Vakum pompasını tamir etti.Tamir etmeden önce dediki ben yapınca daha bozulmaz sorun çıkmaz.Bende sorun çıkmasın dedim. Neyse yaptı vakum pompasını 1 günde pompa bozdu.Hesapta tamri takımını değişti.Gittim dedimki bu olmadı bunu yapın. Bu olmaz dedi. Nasıl olmaz dedim bana sorun çıkmayacağını söylediniz dedim. Neyse müşterisinin yanında iyi bir fırça attım. Bastım gittim.
Arkadaşlar bunlar karalama değil.. Ben daha yorum yapmıyorum. Belki ben haksızım!! Yorumu size bırakıyorum..
Güncelleme;
Bundan bir kaç yıl önce de Akçaabat Yaylacık da Akçaabat ÇPL lisesinin karşısında Grup Oto Servis, Alman Oto yedek parça adlı servisinde başıma gelenleri anlatayım. Bu serviste daha önceleri yağ bakımı vs yaptım, Allah için fiyat ugun ona lafım yok. Bir ara Golf Mk3'ün direksiyon simidini ve Tran
sporter araca takabilmek için 17 mm yi 26 mm ye çeviren direksiyon mili aparatını aldım. Hatta aparata sitede üye olan parçacı arkadaştan aldım. Herneyse hemen servisin yolunu tuttum. Direksiyon simidini söktüler aparatı tornacıya götürmemi söylediler tornacıda biraz küçülttüm, daha sonra direksiyon knotak göbeğinin arkasında ki plastik ring de nbir tane tornacıda yaptırmamı söylediler onu da yaptırdım. Herşey bundan sonra başladı. Hesap da aracımı güvenip teslim ettiğim usta, eline kocaman bir çekiç alıp direksiyon miline geçen aparatı çekiçle mile geçirmeye çalıştı. Bunu yaparken ona zarar gelmesin diye uyarıda bulundum, usta ise; başka nasıl geçecek birşey olmaz dedi. Neyse direksiyonu bir türlü yerine takamadıktan sonra bu olmuyor diyerek eski direksiyonu taktı ve direksiyonum taş gibi oldu adeta dönmüyordu. Daha sonra servise geldim o yerine alışır plastik ring sert olduğu için öyle dediler düzelmezse gel yaparız filan dediler.
Bir kaç gün sonra gittim beni başından savdılar, bugün doluyuz işimiz var bir kaç gün sonra gel filan dediler, ben de kızdım gidiş o gidiş. Ama aracıma verdikleri zararı anlatsam şaşarsınız. Direksiyon mili, orta mafsal,alt mafsal bozuldu, askere gideceğim zaman bu işlerle uğraştım bir haafta boyunca sıkıntı çektim zar zor parça buldum dünyanın masrafını da üstlendim.
Servis sahibi. K.T isimli şahıs servise ilk geldiğimde , biz yaptığımız işin arkasındayız diyordu ama ne yazık ki arkasında durmadı. Bu sözlerimin şahidi de servis eski çalışan usta ismini hatırladığım kadarıyla MESUT ustadır, şu an değirmendere de özel bir vw servisinde çalışıyor. Bu servisin ise VW ile hiçbir alakası olmadığı servis sahibinin de aslında fren ustası olduğunu öğrendim. Ben hakkımı helal etmiyorum, bu sözümün de arkasındayım, eğer bilgilerimde bir eksiklik ve yalan var ise buyrun buradayım! Ucuz etin yahnisi yavan olur derler, sakın aracınızı yetkisiz kişilere teslim etmeyiniz!