Gönderen Konu: Ilk aracinizi aldiginizda ne yaptiniz?  (Okunma sayısı 13134 defa)

Çevrimdışı cemele

• Profili Görüntüle
Ilk aracinizi aldiginizda ne yaptiniz?
« : 11 Mart 2009, 15:24:37 »
Selam Dostlar,

Buraya uye olduktan sonra hergun cogunlukta buralarda takiliyorum gecmis msg lari filan okuyorum. Arac konusunda cok tecrubem olmadigi icin karinca kaderince yardim edecegimiz noktalarda da elimden geleni yapmaya calisiyorum.

Bu konuyu acayimmi diye cok dusundum, sizleride yakin hissettigim icin bütün cekincelerime ragmen acmaya karar verdim.

Bilginiz gibi kisa sure once Gümüşü(2004_GOLFIV_PACIFIC_OV) aldim. Ama icim hic rahat degil. Cunki ilk aracini alan kurban filan kesip cant a filan surulurmus. Ben daha boyle bisey yapmadim Allah gostermesin basima bisey gelse bundan bilecem. Ama su kisa zaman icinde kurban alip kesme gibi durumum yok. Maddi durumdan ziyade ailevi nedenlerden dolayi. Hafta ici calisiyorum hafta sonu ise baska seylerle mesguliyetim oluyor. Aslinda hedefim en gec 2 ay gibi memlekete gidip orda hem daha ucuza halletmek seklinde ama zamanda geciyor.

Sizce fazla zaman gecirmeden boyle ilahi seyleri yapmakmi lazim yoksa adak adaktir deyip istenen zamanda yapilabilirmi? Benim bidigim kadari ile bu tur seylerin bir an once hal olmasinda fayda var. Cocugu filan alip hastaneye gidiyorum. Ve bu adakta aklimdan cikmiyor.

Fikir verirseniz sevinirim.

Çevrimdışı ydnbngl

• Profili Görüntüle
Ynt: Ilk aracinizi aldiginizda ne yaptiniz?
« Yanıtla #1 : 11 Mart 2009, 15:49:08 »
Öncelikle hayırlı olsun aracınız kazasız belasız binmeniz dileğiyle.Aracı almadan önce adak adadıysanız fazla bi zaman geçirmeden adağınızı yerinize getirmeniz iyi olur tabiki maddi durumunuz izin verirse.Araçta nazar boncuğunu eksik etmeyin bence.Ben aracım gelmeden önce kolye şeklinde nazar boncuğu almıştım aracım gelincede dikiz aynasına astım o gün bugündür hala orda.

Çevrimdışı kaya_01

• kaya
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 11 Mart 2009, 15:53:14 »
      Hocam illaki adak diyince aklınıza koyun vs. gelmesin birtane tavuk veya horoz kesip de kanını aracınıza sürmek ve bir ihtiyaç sahibine vermek de güzel birşeydir..ben daha önceki aracıma kesmiştim,insan bu tür şeyleri yapınca gönlü ferahlıyor..daha sonra da isterseniz yine koyununuzu kesebilirsiniz..
        En kısa zamanda ben de bitane horoz devireyim, kanını da aracımın lastiğine ve tamponuna süreyim..
son karesi gibi Red Kit in, batan güneşe doğru sürerken atımı, gitme kal! demeni bekliyorum..Ancak sadece rüzgar çekiştiriyor atkımı..

Çevrimdışı cemele

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 11 Mart 2009, 16:11:55 »
vallahi insan manevi yonden rahatsiz oluyor neticede bir metal yigini ve 4 teker ustunde gidiyoruz hadi diyelim dunyanin en iyi soforuyuz cok dikkatliyiz kurallara uyuyoruz ama is sadece bizde bitmiyor. Baska unsurlarda birinci dereceden etkiliyor. Ben arabayi alirken boyle bir adakta bulunmadim ama alip kan akitma olayini biliyorum. Sagdan soldan da bir kac kisiden duydum.

Nazarlik olayina gelince bende buyuk bi tane alip aracin arka kismina camurluk civarina asayim diyorum bazi araclarda gormustum. Arabanin ic unitesinede kucuk kalemden daha ince iğde agacindan yapilmis bir cm uzunlugunda bicimli igde koyacam. Arabanin zaten cami catlamisti. Baska seyler olmadan yapsam iyi olacak.

Kaya kardes vallahi bulundugumuz yerde kim fakir fukara bilmiyorum hepimiz monoton sekilde binalarda oturuyoruz icerlerde ne oluyor bitiyor bilmiyorum.

Ben en guzeli evde mevlut okutuyum hem ev aldigimzda da bisey yapmamistik kaza bela bulastirmaz derler. Artik benim oglaninkinide yazin köyde babamlarda yapacagim.

Guzel hersey ust uste geldi 2003 yilinda iyi kotu ev sahibi oldum 5 ay once oglum oldu simdide iyi kotu bir arac aldik. Benim kisa surede biseyler yapmam lazim gibi ama bazi sorunlar var onlar bitmeden de zor gibi.

Çevrimdışı yellow_driver

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: GOLF 6 1.6 TDİ
« Yanıtla #4 : 11 Mart 2009, 16:22:44 »
     ben adak adamamıştım. bişi alıpta kestirmedim. o işi ilk işe başladığımda yapmıştım sadece. allah yapanlarınkini de kabul etsin. tekerinize taş deymesin.
     ben soruyu ilk okuduğumda araca ilk ne yaptınız anlamıştım. onu da söliyim. benim fikrim araç gitmese de size bişi olmaz ancakdurmazsa sorun var. bu mantıkla alır almaz fren balatalarını değiştirmiştim. kazasız belasız günler

Çevrimdışı cemele

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 11 Mart 2009, 16:47:19 »
Hocam o bakim guvenlige giriyor ben araci goturdum ne gerekiyorsa yapin dedim elemanda balatalar guzel dedi gerek yok dedi.
Ben daha ziyade manevi yonde yapilanlar amacli sorduma ama sizinkide guzel bir dusunce.
Mesala gecenlerde arkadas 98 model toyata satti  ertesi gun arkadas bagajidan bisey almak icin acmis arabanin arka bagaj yumurta kırıklari doluymus:) arkadas sormus bu nedir ne yaptiniz diye sormus. Aarbayi alan sahis; abi aksam biz kutlama yaptik diye cevap vermis:) bende duyunca epey sasirdim.
En guzeli ve gecerlisi butceye gore kan akitmak sonra tekere surmek gibi gorunuyor. En kisa zamanda yapacagim.

ben adak adamamıştım. bişi alıpta kestirmedim. o işi ilk işe başladığımda yapmıştım sadece. allah yapanlarınkini de kabul etsin. tekerinize taş deymesin.
     ben soruyu ilk okuduğumda araca ilk ne yaptınız anlamıştım. onu da söliyim. benim fikrim araç gitmese de size bişi olmaz ancakdurmazsa sorun var. bu mantıkla alır almaz fren balatalarını değiştirmiştim. kazasız belasız günler

Çevrimdışı mikail

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #6 : 11 Mart 2009, 17:22:13 »
bende adayayım bi adak aldım alalı bi boyaya sokcam arabayı ama ummadık arızalart cıkartması bi türlü izinvermedi

Çevrimdışı yellow_driver

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: GOLF 6 1.6 TDİ
« Yanıtla #7 : 11 Mart 2009, 17:34:52 »
Hocam o bakim guvenlige giriyor ben araci goturdum ne gerekiyorsa yapin dedim elemanda balatalar guzel dedi gerek yok dedi.
Ben daha ziyade manevi yonde yapilanlar amacli sorduma ama sizinkide guzel bir dusunce.
Mesala gecenlerde arkadas 98 model toyata satti  ertesi gun arkadas bagajidan bisey almak icin acmis arabanin arka bagaj yumurta kırıklari doluymus:) arkadas sormus bu nedir ne yaptiniz diye sormus. Aarbayi alan sahis; abi aksam biz kutlama yaptik diye cevap vermis:) bende duyunca epey sasirdim.
En guzeli ve gecerlisi butceye gore kan akitmak sonra tekere surmek gibi gorunuyor. En kisa zamanda yapacagim.

şimdiden allah kabul etsin. tabiki iyi olur

Çevrimdışı alpergndz

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #8 : 11 Mart 2009, 17:36:37 »
       ben aracımı ağustosta aldım.Alıncada param kalmadı.Herkes kuyruğu eğri dedi...Zaten içindenkurban kesmek yada kan akıtmak vardı.Ramazan bayramına gittiğimde aldım bi tane keçi ve araba için kesitk Allah kabul etsin.Konu komşuya dağıttık..Kanınıda cantlara sürdüm.İçim rahat...

Nazarlık yok aracımda en kısa zamanda alayım bi tane..Bence imkanınız varsa kesin.Zaten 150-200 Tl arasında.Eğer verecek kimse bulamassanız olurya büyük bir ilde oturuyorsunuzdur ya diyanetin kur an kurslarına verin yada yurtlardan birine teslim edin onlar sizin adınıza keser yada beraber kesersiniz kanı aracınıza sürer kurbanlığı teslim edersiniz.

Hocam kesilen kurbanlar elimizin gözümüzün sağlığımızın sahip olduğumuz herseyin sadakasıdır..Herhangi bir mal yada mülk edinildiğinde Allah'a şükretmek ve hayır yapmak için kurban kesilmesi elbette güzel bir davranış

Ben ilk aldığım zaman tüm filtreler yağ ve eskimiş lastikleri değiştirmiştim...

Çevrimdışı erdem2179

• erdem2179
    • Profili Görüntüle
  • Otomobil: golf mk3 gti
« Yanıtla #9 : 11 Mart 2009, 18:50:53 »
otobana çıkıp bastım bastım...ve hayran kaldım arabamaa :)
Mk3 gti

Çevrimdışı kaya_01

• kaya
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #10 : 12 Mart 2009, 08:37:16 »
madem konu döndü ben de söyleyim bari, ilk aldığımda camlarına film çektirmeye gitmiştim..
son karesi gibi Red Kit in, batan güneşe doğru sürerken atımı, gitme kal! demeni bekliyorum..Ancak sadece rüzgar çekiştiriyor atkımı..

Çevrimdışı Gerge

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #11 : 12 Mart 2009, 09:07:07 »
Beyler bende bu konuda ne yapsam falan diye dusunuyordum uzun suredir.

Nazar boncugu var ama ebadi gittikce kuculuyor. Arabayi teslim aldigimida konsolda buyuk bir nazar boncugu vardi.
eski sahibi yakisiyor arabaya sende kalsin demisti, hatta onada bi onceki sahibiniden kalmis. bi sure onu kullandim.
fakat cok buyuk birader tepsi kadar. sonra onu kaldirip annemin ve kiz arkadasin daha ufak nazar boncuklarini konsola koydum.
sonra onlarida kaldirdim, aynanin altina ufak cengelli ignelere takilan ufak boncuklardan taktim okadar.  ::)

basligin acilis zamanlamasi da ilginc; iki gun once isiklarda takildim,
kaldirimda iki yaya "golfe bak, ben buna araba derim kardesim vs vs" muhabbetlerini duydum.
insan hem gurur duyuyor hemde nazardan korkuyor. araba icin biseyler yapmaliyim diye dusunmeye baslamistim ki baslik acilmis.

uzun bi giris paragrafindan sonra ben lokma dokturmeye karar verdim. ayrica erzak paketi hazirlayacagim, cevremizde artik
durumu kotulesen insan sayisi artiyor.

diger konuya gecersek: arabayi ilk aldigimda, yillardir heyecandan midem bulanmiyordu bana bunu yasatti golf.
hemen gidip hatunu isten aldim sonra gittik sahilde golfu gorebilecegimiz biyere cekip serefine iki bira patlattik. :sevgi:

kurbanlarinizi allah kabul etsin.

gunaydin bu arada!
« Son Düzenleme: 12 Mart 2009, 09:09:22 Gönderen: Gerge »

Çevrimdışı kaya_01

• kaya
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #12 : 12 Mart 2009, 10:10:48 »
Gerge hocam yengemin golfü kıskandığı oluyor mu?  benim başımda bu durum var da şuan.. işten artakalan zamanlarda golfümle uğraşıyorum,haftasonları bi bakıyorum kendimi ya yıkamacılarda ya da tuning mağazalarında buluyorum, ;D kız arkadaşım yakında "ya golf ya ben" diyecek  ;D Burdan ona seseniyorum "hayatım senin yerin ayrı"  (golfün yeri apayrı  :t )

Çevrimdışı cemele

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #13 : 12 Mart 2009, 10:39:21 »
Konuyu aciimmi acmayim mi diye dusunurken bu konuda da muzdarip olanlar varmis:)

GERGE cigim ben kararimi verdim, insallah 2 hafta ya kadar bir koyun alip kesip kanini tekere surecegim sonra cikan etleri kıyma yapip gerekirse birazda kasaptan ilave edip ayran-tatli kıymali pide esliginde hem evde kadinlar arasi mevlut tarzi bisey olsun diyorum hemde benim tanidiklarimin hemen hemen hepsi ayni bolgede Golf un arkasina nevaleyi koyup ogle yemegine onlara goturecegim insallah.

Benim arabada su anda hic bisey yok nazarlik filan alacam bugun acil arkadaslar bu arada on aynaya cok kucuk sekide 0.5 cm capinda kucuk kuru iğde dalindan sekilli bisey asin igde nazar icin birebirdir.

Benim oglani iğdelerle koruyorum:) Masallahi var.

Kaya kardes bizim hanimda da boyle bir olgu olusmaya basladi hafta sonu ne yapacaksin diyor ben sanayiye gidecegim diyorum:) sonrada sormuyor nicin diye cunki  biliyor. Neyseki hafta ici gonlunu aliyorum.