Selam arkadaşlar,
98 model otomatik polo sahibiyim. Burada daha önce "beyin arızası" bölümünde epeyce kafanızı şişirmiştim. Şimdi başka bir sorunum var:
Ben aracı altı ay kadar önce aldım, aldığımda 118.000km deydi. Bir süredir 1.vitesten 2.vitese geçerken sanki darbe yemiş gibi oluyor araç, tok bir ses geliyor bir yerlerden. Araç ısındıktan sonra genellikle düzeliyor, diğer vites geçişlerinde zaten bir sıkıntı yok. (Bu arada, belki hep yapıyordu ama ben acemi olduğum için fark etmiyordum, kesin bir şey söyleyemem o konuda)
Biraz araştırdım, şanzıman yağının değişmesi gerektiğini söyleyenler var. Aracın geçmişini bilmediğim için daha önce yağ değişmiş mi değişmemiş mi bilmiyorum. Bugün bir otomatik şanzıman servisine götürdüm arabayı, amacım yağını değiştirtmekti. Ama pek iç açıcı şeyler söylemedi bakan usta, sorunun "selenoid valf"lerden kaynaklanabileceğini söyledi. Tamir maliyeti de 400-500tl filan olur dedi. Yağı değiştirmeye nedense pek yanaşmadı, yağı değiştirirsek sorunların daha da büyüyebilir filan dedi. Usta böyle söyleyince korkup vazgeçtim yağı değiştirtmekten.
Şu yağ meselesinde ne yapmamı tavsiye edersiniz, değiştirdiğimde sorunlarımın büyüme ihtimali varsa hiç bulaşmayayım diyorum, öte yandan yağın değişmesi gerçekten gerekiyorsa ve ben bu işi savsaklarsam ilerde daha büyük sorunlar yaşayacağım aşikar. Sözün kısası, yine kafam karıştı.
Sevgiler.