Gönderen Konu: Cam kapamada gelen sesler  (Okunma sayısı 14131 defa)

Çevrimdışı turtle_bjk

• KaZaSıZ BeLaSıZ...
    • Profili Görüntüle
Cam kapamada gelen sesler
« : 01 Nisan 2009, 23:57:01 »
Öncelikle herkese merhabalar.
2001 comf. manuel sahibiyim. Siteyi sürekli takip ediyorum. bir çok şey öğrendim buradan ve belkide beni ileride sıkıntıya düşürebilecek konuları okuyarak tedbirlerimi aldım. Bunun için burada bizlerle bilgilerini paylaşan tüm arkadaşlara sonsuz teşekkürler.
İki gün önce farkına vardığım bir sorun  ??? var arabamda. Sağ ön camı açarken hiçbir sorun yok. Ama kapatırken bir yerlerinden gacur gucur sesler geliyor. Camda herhangi bir çizilme yok. Sadece kapama esnasında yapıyor bu sesi. Camı tam açık konumdan tam kapalı konuma getirene kadarki sürede bu sesler sıklıkla geliyor. Sizce bunun sebebi ya da sebepleri ne olabilir.
Şimdiden Teşekürler...
Kazasız Belasız

Çevrimdışı dnz

• Profili Görüntüle
Ynt: Cam kapamada gelen sesler
« Yanıtla #1 : 02 Nisan 2009, 09:29:42 »
Camın inip-çıkmasını sağlayan mekanizmada yanlarda 2 tane hareketli , ortada ise 1 tane sabit makara var. Ayrıca motor ve tel de var. Makaralar plastikten yapıldığı için tel makaralara zarar verip ortadaki sabit makaranın yuvasından cıkmasına neden oluyor boylece sen zorladıkça hem tel kırılmaya başlıyor hem de dolanıyor. Gelen sesin birinci nedeni bu olabilir.2. olarak da motorun içinden de geliyor olabilir. Ben de öncamların her ikisinde 2 şer defa yaşadım. Ses çıkamaya başladıktan sonra tel yerinden cıkıyor ve cam boşta kalıyor. Bence camı soktur ve baktır tel de ve makaralar da bir problem var mı diye. Ama camı soktururken dikkat et kapıdaki plastik aksamın altında bir saç levha var. Orada kabloların gitmesi için adamlar pim koymuşlar sökerken dikkat etmiyorlar pimler kırılıyor.

Çevrimdışı devran

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 02 Nisan 2009, 14:03:46 »
bızım camlardada hep var ama hepsınde genellıkle surtme sesı gıbı de dııl camlar yukarı cıkarken çıt cıt sesler gelıyo sankı bısı catlıyomus gıbı

Çevrimdışı turtle_bjk

• KaZaSıZ BeLaSıZ...
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 02 Nisan 2009, 16:45:17 »
bızım camlardada hep var ama hepsınde genellıkle surtme sesı gıbı de dııl camlar yukarı cıkarken çıt cıt sesler gelıyo sankı bısı catlıyomus gıbı

zannediyorum aynı şeyden bahsediyoruz.

Camın inip-çıkmasını sağlayan mekanizmada yanlarda 2 tane hareketli , ortada ise 1 tane sabit makara var. Ayrıca motor ve tel de var. Makaralar plastikten yapıldığı için tel makaralara zarar verip ortadaki sabit makaranın yuvasından cıkmasına neden oluyor boylece sen zorladıkça hem tel kırılmaya başlıyor hem de dolanıyor. Gelen sesin birinci nedeni bu olabilir.2. olarak da motorun içinden de geliyor olabilir. Ben de öncamların her ikisinde 2 şer defa yaşadım. Ses çıkamaya başladıktan sonra tel yerinden cıkıyor ve cam boşta kalıyor. Bence camı soktur ve baktır tel de ve makaralar da bir problem var mı diye. Ama camı soktururken dikkat et kapıdaki plastik aksamın altında bir saç levha var. Orada kabloların gitmesi için adamlar pim koymuşlar sökerken dikkat etmiyorlar pimler kırılıyor.

teşekkürler verdiğin bilgiler için. gideyim yaptırayım diyecem de Şırnak-Cizrede çalışıyorum :) . burda usta biraz sıkıntı benim araba için. hangisine sorsam yaparız abi diyorlar ama ben güvenemiyorum. en iyisi uygun bir yer bulana kadar camı kullanmamam galiba.

Çevrimdışı devran

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 06 Nisan 2009, 14:56:04 »
turtle senın camlarda yukarı cıkarken zorlanma yawas cıkma gıbı bı sorun varmı??? bızım camlar gayet ıyı calısyo ama yukarı cıkarken çıtırtılar gelıyo anlamadım

Çevrimdışı turtle_bjk

• KaZaSıZ BeLaSıZ...
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 07 Nisan 2009, 08:31:54 »
turtle senın camlarda yukarı cıkarken zorlanma yawas cıkma gıbı bı sorun varmı??? bızım camlar gayet ıyı calısyo ama yukarı cıkarken çıtırtılar gelıyo anlamadım
hayır kardeş kesinlikle zorlanma yok. bahsettiğin gibi çıtırtılar geliyor. zorda kalmadıkça camı kullanmıyorum şimdilik.

Çevrimdışı devran

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #6 : 08 Nisan 2009, 13:27:38 »
bu sesler nezamndır gelıyo? bızım aracı alalı 3 ay oldu aldıgımızdada vardı..

Çevrimdışı turtle_bjk

• KaZaSıZ BeLaSıZ...
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #7 : 08 Nisan 2009, 21:04:31 »
bu sesler nezamndır gelıyo? bızım aracı alalı 3 ay oldu aldıgımızdada vardı..
benim araba 2008 ağustostan bu yana bende. ama bu ses 10-15 gündür var.

Çevrimdışı devran

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #8 : 08 Nisan 2009, 21:44:57 »
bu sorunu nasıl cozebılırız  bole bı sorunyasayan varmı arkadaslar?

Çevrimdışı Gerge

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #9 : 10 Nisan 2009, 16:39:41 »
ayni sorun bende de var beyler ancak cok yogun degil.

sizin basligi gorunce benim servise sordum verdigi cevap su:

telin gectigi makaralar plastik ve zamanla ozelligini kaybediyor ve tel baski yaptikca bu sesi cikartiyor.

tel, cami acip kapattikca makaralari kiracak ve cam iptal... makara degismesi gerekiyor.

cok spesiyal bi ariza degil.

ancak dogrusunu soylemek gerekirse bu citirtilar bana plastik aksam sesi gibi gelmiyor. sesin kaynagi tel gibi geliyor bana.

detay  ogrenince yazarim.

saygilar
« Son Düzenleme: 10 Nisan 2009, 17:01:48 Gönderen: Gerge »

Çevrimdışı turtle_bjk

• KaZaSıZ BeLaSıZ...
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #10 : 10 Nisan 2009, 20:03:14 »
ayni sorun bende de var beyler ancak cok yogun degil.

sizin basligi gorunce benim servise sordum verdigi cevap su:

telin gectigi makaralar plastik ve zamanla ozelligini kaybediyor ve tel baski yaptikca bu sesi cikartiyor.

tel, cami acip kapattikca makaralari kiracak ve cam iptal... makara degismesi gerekiyor.

cok spesiyal bi ariza degil.

ancak dogrusunu soylemek gerekirse bu citirtilar bana plastik aksam sesi gibi gelmiyor. sesin kaynagi tel gibi geliyor bana.

detay  ogrenince yazarim.

saygilar

tamam arızanın kaynağı az çok belli oldu. peki bu teli değiştirmek çok mu zor, zahmetli. kapının sökülmesi yani???

Çevrimdışı devran

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #11 : 11 Nisan 2009, 21:48:56 »
evet bunu yapmak ıcın kapının ıcındekı metal plakayı da sokmek lazım bu baya uzun iş yaa  :(

Çevrimdışı OffLineR

• Volkswagen Türkiye
  • İtinayla, sabırla, keyifle modifiye edeceksin ! :)
    • Profili Görüntüle
  • Otomobil: 2001 Range Rover & 2016 C180
« Yanıtla #12 : 12 Nisan 2009, 09:47:44 »
Zaten bu şekilde çıtırdamaların sonu telin gittikçe gerginleşip camı tutan plastik parçanın kırılmasıyla sonuçlanıyor.
O zaman zaten eliniz mahkum değiştiriyorsunuz :D :D :D
En son patladığında metal olanları var onlardan aldım ben.
Süper de oldu.
Bence çok kötü değilse bırakın o şekilde.
Air Ride \ Havalı Süspansiyon ;)

Çevrimdışı turtle_bjk

• KaZaSıZ BeLaSıZ...
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #13 : 12 Nisan 2009, 20:28:09 »
Zaten bu şekilde çıtırdamaların sonu telin gittikçe gerginleşip camı tutan plastik parçanın kırılmasıyla sonuçlanıyor.
O zaman zaten eliniz mahkum değiştiriyorsunuz :D :D :D
En son patladığında metal olanları var onlardan aldım ben.
Süper de oldu.
Bence çok kötü değilse bırakın o şekilde.

evet dediğin gerçekten mantılkı. nasıl olsa bu arıza için kapının içini sökecekler. e gittiği yere kadar gitsin de kopunca hepsini dğiştiririz. aklıma yattı teşekkür