Gönderen Konu: tuhaf bir durum yardım(sorun çözüldü)  (Okunma sayısı 11430 defa)

Çevrimdışı adalmaz

• Profili Görüntüle
tuhaf bir durum yardım(sorun çözüldü)
« : 02 Nisan 2009, 13:26:33 »
arkadaslar benim arac 2 senedir kullanıyorum maasallah tık dememisti ancak gecen de birilerini indirmek icin yokus asagı durdum sonra devam ettim bir baktım aracım stop etmis marsa basıyorum almıyor gazı pompalaya pompalaya calıstırdım. 1 hafta sonrası 5. viteste yaklasık 100 ile seyrederken ilerde ısıkları gördüm aracı bosa attım devir kendinden 5000 ni buldu gaza basmısım gibi bosta 5000 ile calısıyor gazmı takıldı dedim basıyorum yok bi sey hemen stop ettim sonra tekrar bastım araba yine almıyor gazı pompalayarak çalıstırdım hatta denemek icin 20  km gittim 150 kadar cıktım yokusa aynı hızla girdim arabanın cekişi normal buna benzer bogaz kelebegi lambda sensörü gibi arızalar var acaba benzeri bir seymidir yorumlarınızı bekliyorum arac 2001 model trendline 62000 de ful bakım olmustu 72000 de zaten su anda calısması normal rölantisi normal yaklasik isininca 900 civarı arada bir olabilecek bir seymi yoksa göstereyimmi :(

arkadaşlar konuyu hortlattık ancak sorun çözüldü.ilk olarak özel servise gitmiştim hararet müşiri ve boğaz kelebeği arızası vermişti.müşir anlık arıza vermiş tekrarlarsa değiştiriz dediler kelebeği temizlediler bende benzin filtresini değiştirdim 50 ytl verdim.stop sorunları bastan azalır gibi olsada sonradan sorunlar sürdüğü gibi son zamanlarda araba nerdeyse git5mez oldu.yetkili servise gittim müşir arızalı dediler hemen değişti hepsi 50 ytl birde bakım yaptırdım.10 gündür deniyorum 200 km oldu tık yok maaşallah bir müşir ne kadar etkilemiş aracı hayret ettim.benzer sorununuz olursa kaynağı kelebek değilse hararet müşirini değiştirin yada kabloları vs kontrol ettirin derim.aslında bu müşir denilen şey bir sıcaklık sensörü beyne motor ısısı ile ilgili bilgi veriyor ve beyin ile boğaz kelebeğinin uyumlu çalışmasını sağlıyor arızalı olunca yanlış bilgiler beyni yanıltıyor oda kelebeği etkiliyor rölantide sapıtmalar yasanıyor anladığım :-\
« Son Düzenleme: 13 Temmuz 2009, 02:31:07 Gönderen: adalmaz »
Sayfa düzenini bozan büyüklükte imza.

Çevrimdışı OffLineR

• Volkswagen Türkiye
  • İtinayla, sabırla, keyifle modifiye edeceksin ! :)
    • Profili Görüntüle
  • Otomobil: 2001 Range Rover & 2016 C180
Ynt: tuhaf bir durum yardım
« Yanıtla #1 : 02 Nisan 2009, 13:34:59 »
Benzin olarak ne kullanıyorsun, nerden ve hangi benzin istasyonundan alıyorsun

Daha doğrusu uzatmaya gerek yok. Ben senin problemini otomatik aracımda yaşadım. Düşün başıma gelebilecekleri.
Kullandığım benzin o dönemler SHELL'in 100 oktanıydı. Fulya'daki SHELL'den alıyordum.
Ordan benzin alan bir arkadaşın da deposundan su çıktıktan sonra benzin almayı kestim ve bu problem de düzeldi.
Benim tam 3 defa başıma geldi.

Stop ettikten sonra tekrar çalışmamasının nedeni motorun fazla gazdan boğulması. Beklesen bi 5-10 dk daha kolay çalışır.

Gösterilecek birşey yok. Kalitesiz benzin nedeniyle sensörler sapıtıyor, tıkanıyor, kirleniyor vs.. Benzinini ya da benzincini değiştir acilen :)
« Son Düzenleme: 02 Nisan 2009, 13:38:33 Gönderen: OffLineR »
Air Ride \ Havalı Süspansiyon ;)

Çevrimdışı Gerge

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 02 Nisan 2009, 14:28:58 »
OffLineR'a katiliyorum...

Ayni anlamsiz stoplari bende yasadim ve belirtileri servise soyedim, tereddutsuz istasyonu degistirmemi soylediler.

mecbur kalmadikca tanimadigin istasyonlardan yakit almamani tavsiye ederim.
yakit markasindan ziyade istasyon isletmecisinin ticari ahlakiyla ilgili bisey bu. ozetle her markada basina gelebilir.

bu arada umarim baska bir problemden kaynaklanmiyordur ve ben seni yaniltmiyorumdur. ???

Çevrimdışı adalmaz

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 03 Nisan 2009, 10:34:09 »
aslında genelde 2 yerden alıyorum benzini şimdi sadece birinden alayım bakalım tekrarlarsa digerini deneyim yine olursa aracı göstericem artık bi 15000 lik te yaptırırız bahaneyle bu arada yakıt ta oktan olayı var benim arcın motoru 1.6 8v sr tip motor bu araca en uygun kaç oktan almalıyım.ilginiz içinde ayrıca teşekkürler :tamamdir

Çevrimdışı OffLineR

• Volkswagen Türkiye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 03 Nisan 2009, 12:08:44 »
Aracı göstersen de birşey bulamayıp gereksiz masraf çıkarırlar.
Söylemedi deme :)
Yakıt ben 97-98 oktan kullanıyorum.
Ona da gerek yok ama devamlı kullanırsan bir fark hissediliyor diycem olmicak :D :D

Çevrimdışı enerji

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 03 Nisan 2009, 19:11:19 »
Yüksek oktan;
Yakıt tasarrufu sağlamaz.
Aracınızın daha iyi çalışmasını sağlamaz.
Motorun daha rahat çalışmasını sağlamaz.
Aracınızın performansını artırmaz.

Eğer üretici firma yüksek oktanlı benzin kullanmanızı tavsiye etmiyorsa, kullanmanıza gerek yoktur.

Siz biliyorsunuzdur ama küçük bir not geçim dedim.

Çevrimdışı adalmaz

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #6 : 08 Nisan 2009, 14:06:12 »
arkadaşlar tekrar merhaba aracin benzinini değiştirdim ancak sorun sabit kaldı :-[bu gün giderken ısıkları gördüm araci bosa attim bir 10 sn kadar öyle giderken aracta 60-70 km arasi bir baktim aracim stop etmis neyse saga cekip bogulan motoru zorla calıstırdım ve hareket ettim henüz 1 km gitmisken bu seferde devir
araci bosa almamla kendiliğinden 5000 e cikti gaza bsasiyorum yok kimse mecbur stopladık yine calıstırıp korkarak eve geldim bi sey olmadi bir 10 km kadar ama korkudan simdi binemiyorum servise gitcem ama biraz bilgi veya tahmin sahibi olabilmek icin eger soerun benzin degilse böyle bir sey neden olabilir.kötü benzinde stop sorunu yada rölanti sorunu yasıyormus ama benimki birde kendiliğinden devir 4000-5000 oluyor öyle sabit kalıyor her zamanda yapmıyor fikriniz varsa yorumlarınızı bekliyorum saygılarımla

Çevrimdışı OffLineR

• Volkswagen Türkiye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #7 : 08 Nisan 2009, 14:11:11 »
Sensörlerden biri tıkanmış ya da çalışmıyor olabilir.
Ben böyle durumlarda arıyorum servisi telefondan, kendimi sorunu bilen bir teknisyene yönlendirtip telefondan soruyorum nedir bunun problemi diye. Sonra da kaça yapılır diye soruyorum utanmadan.
Getirin bakalım diyecekler büyük ihtimalle.
Bilgisayara bağlayıp bir bakmak lazım. Belki de direk soruna yönelik bir bozuk parçayı gösterebilir araç.

Bu arada benzini değiştirdim demişsin. Biz direk benzinliği değiştir demiştik ama :)
Sapık bir problem bu. Çok baş ağrıtabilir. Benim sorun dediğim gibi sadece benzincimi değiştirince çözülmüştü.
Belki de senin durumda dediğim gibi sensörler o kadar kirlendi ki artık farketmiyor hangi benzini kullandığın.
Bir servise veya varsa ustana danış.
Sonuçları bizimle paylaşırsan seviniriz.

Geçmiş olsun tekrardan.

Çevrimdışı 1sea

• tüm dostlara slm
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #8 : 14 Nisan 2009, 01:18:36 »
bu gibi durumlarda servisden şaşma benm otomatik şanzumanı 2sene kimse anlamadı servise bıraktım sabh 9 da ardılar 60 ytl tıkır tıkır çalişiyor az daha arabayı gözden çıkarmıştim.
ASLAN BESLEYEN YEMİNİ HASAP ETMEZ

Çevrimdışı avci78

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #9 : 14 Nisan 2009, 21:33:36 »
arkadaşım senin problemin bogaz kelebeginden kaynaklanıyor yakıtla alakası yok.bogaz kelebeginin üzerinde otomatik jikleyi ayarlayan elektronik sinyelli yay sistemi var o arızalıdır. takıldıgında otomatik devri yüksek devirlere çıkarıyor.sana tavsiyem servisle görüşüp fiyat almandır malzemenin değişme olsılığı yüksek

Çevrimdışı 06onur

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: golf tsi 122ps +LPG
« Yanıtla #10 : 14 Nisan 2009, 21:55:25 »
Pololarda Boğaz kelebeğinden genel böyle bir olay yaşanıyor. Bendede oldu geçen çok yüksek devirlere çıktım rampaları 6000 devir yaptım bol bol. Yavaşlarken baktım stop etmiş trafikte durdum 500 devirde sallana salana çalışıyor motor. bizimkiler yağ kapağından atamadığından zorlayınca yağı boğaz kelebeğine atıyor. Zaten yağda azalıyor dikkat etmek lazım.Hava filtresini söküp Power plus sıkıp, bezle sildim sim siyah pekmez gibi olmuştu kelebek kenarları. Bir iki gün sonra tamamen düzeldi.
YAKIT YİNE ARTTI!!!! BENZİN 5.09TL LPG 2,71
2010DA BENZİN:3,30 LPG:1.80 di

Çevrimdışı adalmaz

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #11 : 15 Nisan 2009, 20:39:49 »
arkadaşlar öncelikle ilginize teşekkür ederim özel servise gittim arac bogaz kelebegi ve hararet müsiri arızası veriyordu  bogaz kelebegini temizlettim benzin filtresini degistirdim hareret müsiri anlık arıza vermis şimdi sorun yok dediler 50 ytl ödedim aracı aldım yaklasık bir 100 km yaptım stop etmedi ancak yine bir kez bosa atınca devir 5000 e cıktı maalesef tekrarlarsa rolantiyi tekrar kodlarız demislerdi birde onu deneyeyim olmazsa yetkili servise gidicez artık sorun elektriksel gibi geliyor bogaz kelebegine zaten bir 6 lı kablolu soket giriyor o sistemdede  sorun olabilir diye düsünüyorum belkide kendinden düzelicek ay sonuna kadar kullanıcam duruma göre burayada yazarım su an deniyorum hala :-\

Çevrimdışı as5338

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #12 : 17 Nisan 2009, 08:23:36 »
adalmaz bekliyoruz sonuçları bizler içinde iyi bir bilgi bu

Çevrimdışı adalmaz

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #13 : 18 Nisan 2009, 15:41:11 »
deniyorum hala ama malum benzin fiyatları ortada çok binemiyorum araca kelebeği temizledikten bu yana 200 km yaptım sadece bir kez devir 5000 e cikti stop olayı olmadı kısmi düzelme var gibi birde rolentiyi kodladsaydık keske bu arada bogaz kelebeği için fiyat aldım yetkili servis siparişle getirtiyor ve fiyatı işçilik haric 908 tl dediler 1000 ytl yi rahat bulur ama dedigim gibi simdilik iyi duruyor ve sorun cikarirsa yetkili servise gidip rolanti ile alakalı ne varsa elekrik ve mekanik kontrol ettiricem sonuc alamazsam parca degistireceğim .