Arkadaslar aslinda oyle cok da yakmiyormus, bugun anlama firsatim oldu.
Bugun sehir disina ciktim, agabeyim askeligi icin Istanbul a gitti, kendisini Antalya havalimani na birakip geldim.Toplamda 320 km. yol yaptim.Bunun 240 i sehir disi 80 km si sehir ici.Sehir disinda hiz sabitleme acik 100-120 km araliginda sakin kullanimla Antalya'ya vardigimda yol bilgisayari 120 km nin sonunda 5.6 litreye kadar dustu.Sonra sehir icinde biraz dolastim, sehir icinde de sakin kullanimla devam ettim, bazi yerlerde trafigin akis hizindan dolayi biraz gazlamak zorunda kaldim.Onun disinda hep sakindim.Geriye dondum ve eve geldigimde 320 km olmus.Ortalama da 6.5 litrelik bir rakamla karsi karsiya geldim.Tabi gelirken yaklasik 35-40 km rampa tirmandigim icin ve sehir icinde biraz dolastigim icin yakit tuketimi 5.6 dan 6.5 litreye cikti.Sadece sehir disi kullanimda ortalama 6 litre diyebiliriz.Tabi dedigim gibi sakin kullanim.Bu rakam da gayet normal aslinda, eski aracim dan yarim litrelik bir farki oluyor hemen hemen.
Ama sehir icinde nedense bu fark 2 litreye yakin fark ediyor.Bunun da nedenini sanirim cozdum.Eski manuel aracim da 2. viteste fazla ilerlemezdim direk 3 e atardim.Bunda ise mecburen 2000 devir goruyorum.Rampa cikiyorsam bu 2500-2600 e kadar gidiyor 3. vitese gecmek icin.Dogal olarak 2. viteste fazla devir cevirip daha uzun yol gitmemden kaynaklaniyor diye kendi kendime bir aciklamasini buldum ama ne kadar dogrudur tartisilir
Saygilar, sevgiler...