Son olarak bir deneme daha
Pazar günü tatil sebebiyetiyle yine Antalya ya indik arkadaşlarla.Toplamda 320 km yol yapmışız.Giderken 120 km lik şehir dışı yolunda sakin kullanımla birlikte hız sabitleme açık 95 km sabit hız ile klima orta derece açık vaziyette Antalya il nüfus tabelasını gördüğümde yol bilgisayarı ortalamam 5.3 litreyi gösteriyordu.
120 km nin üstüne 80 km de şehir içinde gezince benim yol bilgisayarı ortalaması 6.4 e kadar çıktı.Tabi ara sıra da gazladık..Dönüş için yine bir 120 km lik yolum varken gece saatlerinde yolun müsait olması sebebiyle ve aracı uzun süredir performanslı kullanmadığım için biraz da araç açılsın diye 3-5 sefer son hız denemesi ve onun dışında ortalama 160-180 km hızlarda geri döndüğümde evimin önünde toplam 320 km yol yapmışım, toplam yakıt tüketimi ortalamam 6.9 litre idi.
Birşeyi yine fark ettim, bu araç şehir dışında hızlı gitmekle yavaş gitmek arasında 1 litre ancak fark ettiriyor.Geriye dönerken yavaş gelseydim ortalamam 6.2 civarında olurdu, çok hızlı gelmeme rağmen 6.9 oldu...
Son veriler bunlar arkadaşlar...