Gönderen Konu: Fazla yakiyor  (Okunma sayısı 22584 defa)

Çevrimdışı Halil Kara

• Profili Görüntüle
Ynt: Fazla yakiyor
« Yanıtla #28 : 24 Nisan 2009, 14:44:07 »
Kullanımla alakalı tabi de, eğer normal kullanıyor aracı pek zorlamıyorsan, gereksiz şekilde yüksek devir ilerlemiyorsan fazla yakıyor.
ama bunların yanında bir de avans ayarı dedikleri birşey var.Avans ayarının düşük olması da yakıtı önemli ölçüde etkiliyor.Benim araç şu an için normal sayılır ama ben şehir içinde daha az yakması gerektiğine inanıyorum.Servise gidince şu avans ayarına bi baktıracağım.

Çevrimdışı Halil Kara

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #29 : 25 Nisan 2009, 19:49:27 »
Bugun servisteydim.Aracin normal bakimi icin gittim.Bunun yaninda carbon clean yaptirdim.Tabi fren hidrolik yagi, yakit filtresini de degistirelim dediler onlari da degistirdik.
Servis icin Ispartaya gidiyorum yani 50 km uzakliga.Sanirim bakim ve carbon clean etkisini gosterdi.Donuste yol bilgisayarini sifirladim ve simdiye kadar ulasamadigim degere ulasdim.
5. viteste hiz sabitleme acik asagi yukari 1850 devirde 95-96 km/h hizla 50 km nin sonunda Burdur da isyerinin onune geldigimde yakit 5.1 litre gosteriyordu.Yani eski aracim manuel vitesli dizel passatla hemen hemen ayni hatta biraz daha dusuk yakti diyebilirim ;) Sehir disindaki ortalamayi sonunda dusurduk, sira sehir icinde.Bakalim gunler neyi gosterecek.

Çevrimdışı type-r

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #30 : 25 Nisan 2009, 20:23:11 »
Bugun servisteydim.Aracin normal bakimi icin gittim.Bunun yaninda carbon clean yaptirdim.Tabi fren hidrolik yagi, yakit filtresini de degistirelim dediler onlari da degistirdik.
Servis icin Ispartaya gidiyorum yani 50 km uzakliga.Sanirim bakim ve carbon clean etkisini gosterdi.Donuste yol bilgisayarini sifirladim ve simdiye kadar ulasamadigim degere ulasdim.
5. viteste hiz sabitleme acik asagi yukari 1850 devirde 95-96 km/h hizla 50 km nin sonunda Burdur da isyerinin onune geldigimde yakit 5.1 litre gosteriyordu.Yani eski aracim manuel vitesli dizel passatla hemen hemen ayni hatta biraz daha dusuk yakti diyebilirim ;) Sehir disindaki ortalamayi sonunda dusurduk, sira sehir icinde.Bakalim gunler neyi gosterecek.

Hadi hayırlısı  ;D
My Name is IBRAHIM UZULMEZ and I use Clear For men :D

Çevrimdışı passi

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #31 : 26 Nisan 2009, 00:44:05 »
ii cok sevindim kardeşim :)

Çevrimdışı Halil Kara

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #32 : 26 Nisan 2009, 00:58:46 »
Tesekkurler arkadaslar.
Yarin malum pazar, haftanin stresini atmak icin sehir disina cikicam.Bakalim 300 km yol yaparim herhalde, daha detayli sonuclar cikar.

Çevrimdışı type-r

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #33 : 26 Nisan 2009, 10:09:34 »
Tesekkurler arkadaslar.
Yarin malum pazar, haftanin stresini atmak icin sehir disina cikicam.Bakalim 300 km yol yaparim herhalde, daha detayli sonuclar cikar.

Stres atmak için nereye gidiyosun 300 km  ;D
My Name is IBRAHIM UZULMEZ and I use Clear For men :D

Çevrimdışı passi

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #34 : 26 Nisan 2009, 22:51:42 »
antalya mı acaba :D

Çevrimdışı Halil Kara

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #35 : 27 Nisan 2009, 00:40:04 »
Evet Antalya'ya gittim, az once geldim.Buraya yakin gidebilecek en guzel yer Antalya.Giderken yine sabit 90-110 araliginda Antalya sehir merkezine indigimde 5.1 litre idi ortalama degismedi.50-60 km sehir icinde gezdik, fakat gelirken suratli geldim, yol musait ve radar olmadigi icin.Evime geri dondugumde ortalamam 6.6 da kaldi :) Anliyacaginiz 50 lirayla 240 km sehir disi, 60 km sehir ici toplam 300 km yol yaptim.
Birseyi fark ettim ki, Antalya sehir icinde benim aracim daha az yakiyor.Her taraf alt gecit yapildigi icin pek kirmizi isikta durmuyorsun ve sabit sekilde 70-80 km hizda ilerliyorsun.Bizim burda ancak 3. vitese gecip 40 km hizla ilerlenebiliyor.Zaten 500 metreye bir trafik isigi var :)

Çevrimdışı Halil Kara

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #36 : 27 Nisan 2009, 13:27:41 »
Burası meşhur varyant.Dünyanın en uzun plajlarından Konyaaltı plajına dönerek indiğimiz yer.Arka tarafta zaten görülen kısım konyaaltı plajı, aşağı taraf Beach Park.Bi sigara molası verirken canavarla ilk pozumuzu verelim dedik :)

Çevrimdışı cemele

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #37 : 27 Nisan 2009, 13:56:19 »
Halil senin adina sevindim.

Passi araca yeni bakim yaptirdim sayilir. Yaklasik 2 ay once asagidaki islemler yapildi. Ben bu kadar yakma beklemiyordum araci hic mi hic zorlamiyorum ama aktif olarak da arac kullanmaya bu arac ile basladim. Park etme gereksiz yakit harcama bende fazlasiyla mevcut ama bunlara ragmen 100 km de 14 lt den fazla yakiyor ve bu yuzden aractan sogumaya basladim. Insanlar passat keyfi ile 5-6 lt relerden bahsederken beni arac dupeduz yakmiyor iciyor. Depo 50lt ve 350 km yol yapiyor. Gaz pedalinin altina pas pas gelmesi gaz vermede engel teskil edermi Birde dun dikkatimi geri vitesteyim biraz ilerledim durdum sonra tekrar gitmem istedigim de arac sanki D konumundaymis ilere gitti. Tekrar durup D konuma alip tekrar R ye cektim duzeldi. Hic boyle bisey yapmazdi.

--- Yapilan Bakim---
Hava Filtresi: 16
Yag Filtresi: 11
Polen Filtresi: 14
Benzin Filtresi: 15
Motor Yag 4.5 lt: 59
Cam Suyu: 5
Karter Tapasi:5
Bogaz Temizlemesi: 15
Motor ici Temizleme ABRO:20

Çevrimdışı serkanisim

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #38 : 09 Mayıs 2009, 04:48:59 »
Merhaba arkadaslar.2004 model passat tdi tiptr. aracimin yakit tuketiminden hic memnun degilim.Bir onceki aracim 2001 dizeldi ama manueldi.Sehir icinde 7.5 litre ortalamasi vardi fakat bunun tiptronik sanzimandan midir nedir bilemiyorum 9 ile 9.5 litre sehir ici yakiti var.Burdur gibi kucuk sakin ve cogu zaman trafigin olmadigi bir sehir de ve cogu zamanda 40 km/h sabit hizla 3. viteste ilerlememe ragmen bu yakit tiketimi beni dusunduruyor.Ara sira kalkislarda performansli kullaniyorum ama bu bir depoda 50 km falan ancak oluyor.Gerisini hep sakin kullaniyorum.Anliyacaginiz arac bir depo ile sehir icinde 650-700 km arasi yol yapiyor.Onceki aracimda bu rakam 850 km hatta 900 u bile buluyordu.
Tiptronik vites yakitta 100 km de asagi yukari 2 litre fark ettirir mi?
Birde aracin bakimina 600 km kalmis.Acaba bakimla degisecek yag ve hava filtresi gibi ekipmanlarin yakit tuketiminde gozle gorulur bir etkisi olur mu?Sizler aracinizla ne kadar yakit tuketiyorsunuz.Paylasimlariniz ve yorumlariniz benim icin onemli.Ilginiz icin tesekkur ederim...

1 litre yüzde yüz fark ettirir 2 litreyi bilmem Ama Aracin normal gidiyor bence kafani takmana gerek yok. Bende de tptronic 131beygir 1.9 TDI arac var senle ayni yakiyorum, birde bassamda ayni yakiyor yavas gitsemde ben cözemedim. Birde yavas gitmek derken sehir icinde daha cok yakar.

Otobanda sen o aracla 900km 1000km 100km ile görürsün, ama sehir icinde giderken hizli yavas farketmez sen dur kalk cok yaptigin sürece cok yakar. Aracim senle ayni yakiyor...

Kafani takma yani normaldir. Ama araci tiptronic kullan bir depoyla bakalim fark etcekmi ben genelde sürekli Drive da kullaniyorum Automatikte yani.

Umarim aciklayici olmusdur. He birde ben 13litre yakiyordum bu aracla 500km gecemiyordum bir depoyla. Turbo degisdi simdi senle ayni yakiyorum. Aracimin Tüm bakimlari yapilmis durumda hatta ben en ufak sese sinir olurum hemen service cekerim su anda mükemmel durumda ayni yakyiorum senle.

Çevrimdışı Halil Kara

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #39 : 09 Mayıs 2009, 11:38:05 »
1 litre yüzde yüz fark ettirir 2 litreyi bilmem Ama Aracin normal gidiyor bence kafani takmana gerek yok. Bende de tptronic 131beygir 1.9 TDI arac var senle ayni yakiyorum, birde bassamda ayni yakiyor yavas gitsemde ben cözemedim. Birde yavas gitmek derken sehir icinde daha cok yakar.

Otobanda sen o aracla 900km 1000km 100km ile görürsün, ama sehir icinde giderken hizli yavas farketmez sen dur kalk cok yaptigin sürece cok yakar. Aracim senle ayni yakiyor...

Kafani takma yani normaldir. Ama araci tiptronic kullan bir depoyla bakalim fark etcekmi ben genelde sürekli Drive da kullaniyorum Automatikte yani.

Umarim aciklayici olmusdur. He birde ben 13litre yakiyordum bu aracla 500km gecemiyordum bir depoyla. Turbo degisdi simdi senle ayni yakiyorum. Aracimin Tüm bakimlari yapilmis durumda hatta ben en ufak sese sinir olurum hemen service cekerim su anda mükemmel durumda ayni yakyiorum senle.

Serkan Bey merhaba.Aracın yakıtı biraz daha düzeldi servise girip çıktım, normal bakımları yaptırdım ekstra olarak yakıt filtresini değiştirdim, carbon clean yaptırdım.Şu an bir depoyla şehir içi 700 kmı yol yapabiliyorum, daha yeni deneyebildim.700 km lik yolu 142 ytl lik mazotla yapmışım.Litre hesabına çevirirsek 8.5 civarı yapıyor.Yol bilgisayarında da 8.4 yazıyor zaten.Bakımdan ve kontrollerden önce 9 litrenin altına düşmüyordu.
Şehir dışı zaten bi sıkıntı yok, gayet ekonomik.100 km sabit hızda 5.1 litreye kadar yakıt tüketimini düşürebildim.Tabi radar olmadığında 120-130 civarında ilerlediğim için bu tüketim 6.5 litreyi görüyor.
Şimdilik sorun yok, gayet memnunum.Aracın kaputuna 399 lira sıkışmış, serviste onu aldıkları için arabada rahatladı, artık az yakıyor  :)

Çevrimdışı Halil Kara

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #40 : 09 Haziran 2009, 12:44:04 »
Son olarak bir deneme daha  :)
Pazar günü tatil sebebiyetiyle yine Antalya ya indik arkadaşlarla.Toplamda 320 km yol yapmışız.Giderken 120 km lik şehir dışı yolunda sakin kullanımla birlikte hız sabitleme açık 95 km sabit hız ile klima orta derece açık vaziyette Antalya il nüfus tabelasını gördüğümde yol bilgisayarı ortalamam 5.3 litreyi gösteriyordu.
120 km nin üstüne 80 km de şehir içinde gezince benim yol bilgisayarı ortalaması 6.4 e kadar çıktı.Tabi ara sıra da gazladık..Dönüş için yine bir 120 km lik yolum varken gece saatlerinde yolun müsait olması sebebiyle ve aracı uzun süredir performanslı kullanmadığım için biraz da araç açılsın diye 3-5 sefer son hız denemesi ve onun dışında ortalama 160-180 km hızlarda geri döndüğümde evimin önünde toplam 320 km yol yapmışım, toplam yakıt tüketimi ortalamam 6.9 litre idi.
Birşeyi yine fark ettim, bu araç şehir dışında hızlı gitmekle yavaş gitmek arasında 1 litre ancak fark ettiriyor.Geriye dönerken yavaş gelseydim ortalamam 6.2 civarında olurdu, çok hızlı gelmeme rağmen 6.9 oldu...
Son veriler bunlar arkadaşlar...

Çevrimdışı passi

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #41 : 09 Haziran 2009, 18:30:13 »
bn hızlı gittiğimde araba daha az yakıyor
140 la giderken araba nerdeyse yakmıo