Merhaba arkadaşlar.2005 model Golf FSI Sportline 1.6 aracım var.Benim problemim aracın çoğunlukla seri bir şekilde gitmemesi ama bazen oması gerektiği gibi seri ve devirli olması.Öncelikle şunları söyleyeyim,aracımda 18 inç jant ve lastikler var ve şuanda lamda sensörü arızası veriyor.Ama hemen söyleyeyim lamda sensörü bozuk değilken yani aracı aldığımdan beri bu sıkıntı devam ediyor.
Ben bu arızanın lamda sensöründen veya jantların ağır olmasından kaynaklandığını düşünmüyorum çünkü bazen araba şu halde bile inanılmaz seri oluyor,yolda çok seri bir şekilde tam istediğim gibi gidiyor.Bundan dolayı bir sıkıntı olsa hep aynı olayın olması lazım.Ayrıca benzini de hep aynı yerden alıyorum.Ama çoğunlukla seri değil,gaz pedalına sonuna kadar bassamda motor gürültülü çalışıyor ve araç devirlenmiyor.Bu sıkıntı benim önceki aracım olan Astra Sport'ta da oluyordu.Araba bazen hiç gitmiyor,bazen felaket seri oluyordu.Artık ben hatayı kendimde aramaya başladım,acaba benim kullanışımda mı birşey var diye,ama arabayı diğer kullannlarda bu olayı farkediyor.
Araç 1000 km. önce servise girdi,bütün ağır bakımları yapıldı,ama aynı şey devam ediyor.
Aracın bazen neden devirsiz,bazen de bayağı seri olmasının sebeblerini bilen varsa ve paylaşırsa çok sevinirim.Şimdiden teşekkürler...