Enjektörlerle ilgili bende yazacaktım ama siz bundan bahsetmediğiniz için yazmadım
Aynen Taha nın da soylediği gibi enjektör memelerindeki problemi hallettirdikten sonra sorun büyük ihtimal giderilecektir.Bunun için temizlik yaptırılabilir.Biliyorsunuz enjektör pahalı bir parçadır ve maliyeti de cebinizi yakabilir.Zamanla enjektör çevresinde oluşan pislikleri temizlemenin birkaç yolu mümkün.Yukarda bahsettiğim carbon clean ın asıl amacı da budur zaten.Enjektörlerin çevresinde oluşan pislikler zamanla oraları tıkar ve verimli bir püskürtme yapamaz.Carbon clean bu noktada fayda sağlar fakat uzun ömürlü olmaz.
Bir diğeri ise Ultrasonic İnjektion Clean denilen yine bir temizleme yöntemi.Bunu hiç denemedim ama deneyenler daha memnun kaldıklarını söylüyorlar.Zaten her ikisinde de amaç belli, temizlik yapmak...
Enjektördeki pislik temizleniyorsa temizlemenin yoluna bakılmalıdır.Temizlenemiyorsa zaten yapıcak birşey kalmıyor.
Aracınız 76 bin km de olduğuna göre sanırım daha önce carbon clean yapılmamıştır.Sizden önceki sahibine danışın yada 50-60 lira verip yetkili serviste bir carbon clean yaptırırsanız içinizde rahat olur.Yine yukarda yazdığım gibi bu sorunları çözemezseniz mecburen komple kurum temizliği yaptırmanız gerekecek aynen benim yaptırdığım gibi.İnşallah sorunu en az maliyetlerle çözersiniz...