Mekatronik34, Aslanlari sevdigimden yada iyi olduklarindan alisveris yapmadim. Sanayide kaportaci ve boyaci arkadasim var ve aracin bakimlarida yine ayni sanayide bulunan Aykurtlarda yapiliyor bu yuzden bisey lazim olunca direkt olarak oraya gidip gerekli malzemeyi aliyoruz. Baska yere git gel hem zaman kaybi hemde gidecegin yere yakit yakacaksin. Ayni hesaba gelir.
Karter konusuna gelince arkadaslar simdiki aklim olsa karter korumayi en dandik sactan daha once alip begenmedigim sac karter muhafazayi taktirirdim. Sebebi ise; Allah gostermesin agir bir onden yapilna kazada motor guclu bir karter korumada kendini birakarak yere dusmeyecek ve daha ciddi ve agir yarlanmalara yol acabilir. Zaten orjinalinde de yok. Bence servisin aldigi 20 tl de cok degil adamlar mekan acmis illa bir yerlerden kazanacaklar eleman calistiriyrolar,kira v.b seyleri dusundugumde 20 tl bence uygun.
Ikinci olarak benim aslanlardan aldigim karter koruma gercekten kalin celik den imal edilmis, kaliteli ve kalin bir koruma. Nerden biliyorsunuz derseniz, once Aksaraya gittim ve ordan UCEL diye VW parcalari satan yerden sizin tabir ettiginiz sac karter korumadan aldim ama servis dekiler begenmedi ve gidip aslanlardan karter koruma aldim arada agirlik ve kalinlik olarak cok fark vardi. Yani karter koruma dediginiz kadar dandik degil en azindan iki karter koruma gordum ve farki da gordum. Ama simdiki aklim olsa Aksaraydan aldigim o ince sac karter korumayi taktirirdim. Bence karter koruma karteri surmelere ve hafif vurmalara karsi koruyacak gucte olmali aksi durumda maalesef benimki oyle su anda motor un kaza esnasinda sarkamasini engeller. Bu da motor tarafindan daha agir yaralanmalara yol acma ihtimali doga bilir.
NAKRES; Dogru dedin ama bana bir yol haritasi cizmedin ben tez canli adamim bisey eksikse onu en kisa surde tamamlamak isterim. Halledelim filan dedin bulusma sansimiz olmadi. Bende 23 Nisanda aksaraya gittim amacim torpido kaplamaydi siparisi verdim sonra gelip karter koruma montajini yaptirdim. Ama kismnet olursa karter korumaya bakarsin ben genelde sankoya geliyorum. Olmadi begenmez isen senin tavsiyen uygun takariz.
Arkadaslar bu arada , Torpido kaplamalari cumartesi aldim ve yapistirma isini kendim yaptim. Bu konuda resim ve detayli bilgiyi en kisa surede yayinlyacagim aracin on paneline acaip bir hava verdi ama teyb cervesinde cizigi filan olmayan arakadaslarin taktirmasina gerek yok diye dusunuyorum.
Herkese Bol selam, kazasiz belasiz ve bol kazancli gunler dilerim.