Gönderen Konu: 2001 Golf IV Motor Sıcakken Gaz Yememe/Sirkeleme/Çekiş Kaybı  (Okunma sayısı 29420 defa)

Çevrimdışı blackjack

• Profili Görüntüle
Arkadaşlar Merhabalar,

Ben aranıza yeni katıldım, ismim Enis.
Uzun yıllardır ailecek VW kullanıcısıyız...
Bende şuan bir 2001 Golf IV ve 2007 Golf V var...

Golf IV 88.000km'de can sıkan sorunlar çıkarmaya başladı.
Yetkili servise henüz götürmedim fakat sanayideki yaklaşımı da pek olumlu bulmadığım için mecburen götüreceğim gibi gözüküyor...

Aşağıda sorunu detaylıca yazdım, yardımcı olabilecek biri varsa çok sevinirim.

Teşekkürler

Araç:

2001 Golf Comfortline 1.6 Manuel AKL Motor
LPG YOK

Sorun:

Motor soğukken çalışmada ve gitmede herhangi bir problem yok, rolanti devri sabit, çekiş normal, vibrasyonlu çalışma yok.

Motor ısındıktan hemen sonra, yani ibre 90 dereceyi gösterip sabitledikten bir kaç dakika sonra, durağan trafikteysem aniden bir kereye mahsus olmak üzere stop ediyor ve bundan sonra zor çalışıyor. (Motor soğukken çalıştırmada anahtarı çevirdiğim anda motor çalışırken, bu durumda en az 4-5sn marşa bastıktan sonra zar zor çalışıyor)
Rolanti devri gene sabit ama motorda vibrasyonlu düzgün olmayan bir çalışma söz konusu.
Ayrıca çekiş zayıf ve gaza yüklendiğim zaman sirkeleme yapıyor. 1500 devirden 3500 devre kadar gaza basarken sanki arabanın arkasından biri arabayı tutup tutup bırakıyor...Yine de genel olarak tehlikeli olabilecek bir çekiş düşüklüğü ve gaz yememe durumu var.

Motor sıcakken aracı kendim kapatıp, yine sıcakken çalıştırdığım zaman yine aynı zor çalışma ve sonrasındaki problemler mevcut.

Motor soğuduktan sonra gayet normal çalışıyor, ısınınca yine aynı şey tekrar ediyor.

Araçta Kısa Zamanda Yapılan İşlem ve Değişimler:

4000km önce genel bakım, yağ, tüm filtre değişimleri yapıldı.
Akü değiştirildi (Bosch)
Hararet göstergesi 90 dereceye gelmemeye ve sürüş anında değişken olmaya başlamıştı, hararet müşürü ve termostat değiştirildi sorun giderildi.
Bir süredir olan, sürüş anında sürekli stop etmeye kadar giden bir rolanti dengesizliği problemi vardı, boğaz kelebeği söküldü, benzinle temizlendi, takıldı, vag-com adaptasyonu yapıldı ve rolanti sorunu düzeldi.
Golf IV

Çevrimdışı G60

• Volkswagen Türkiye
    • Profili Görüntüle
  • Otomobil: Audi A5 TFSI - Allroad 2.7T
Ynt: 2001 Golf IV Motor Sıcakken Gaz Yememe/Sirkeleme/Çekiş Kaybı
« Yanıtla #1 : 23 Nisan 2009, 12:45:49 »
Isınınca benzin pompası sorun yaratıyor olabilir. Hava akışmetre falan, Bunlara baktınız mı?
Alıntı yapılan: M. Kemal ATATÜRK
"Türk milletindenim diyen insanlar her şeyden önce ve mutlaka Türkçe konuşmalıdır."

Çevrimdışı cesimoglu

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 23 Nisan 2009, 12:58:52 »
kelebek boğazı kirlenmiş olabilir genellikle devir saati kendi kendine oynar ve araba olmadık durumlarda stop eder ,herhangi özel serviste temizleyip adaptasyon ayarını yapıyorlar 5-10 tl ya

Çevrimdışı blackjack

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 23 Nisan 2009, 13:01:04 »
@G60
Sanayideki ustam öncelikle carbon clean yapmak istiyor, kendi elektronik ekipmanı vs si de yok...

Arabayı bırakıp arabanın dükkan dükkan dolaşıp orasının burasının kurcalanmasını da pek istemiyorum...Benim telkinimle ikinci kez bir hararet müşürü denendi fakat bir farklılık olmadı...

Bu ustadan başka da kimseye güvenemiyorum ancak yetkili servise götürme opsiyonum kaldı...Son ümidim aynı olayın başka birilerinin başına gelmiş olma ihtimali...

@cesimoglu
Temizlik ve adaptasyon yapıldı zaten, sorun rolanti devir dengesizliği değil, araç ısındıktan sonra en güçlü devirleri olan 2000-3000 devirde, dip gazda bile gaz yemiyor, kimi zaman yokuşu zor çıkıyor, bu sırada da acayip bir sirkeleme ve dengesizlik durumu var...

Golf IV

Çevrimdışı OffLineR

• Volkswagen Türkiye
  • İtinayla, sabırla, keyifle modifiye edeceksin ! :)
    • Profili Görüntüle
  • Otomobil: 2001 Range Rover & 2016 C180
« Yanıtla #4 : 23 Nisan 2009, 13:23:30 »
Araçta açık hava filtresi veya benzeri bir uygulama var mı?
Air Ride \ Havalı Süspansiyon ;)

Çevrimdışı blackjack

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 23 Nisan 2009, 14:00:23 »
Hayır yok, araç tamamen standart...
Golf IV

Çevrimdışı OffLineR

• Volkswagen Türkiye
  • İtinayla, sabırla, keyifle modifiye edeceksin ! :)
    • Profili Görüntüle
  • Otomobil: 2001 Range Rover & 2016 C180
« Yanıtla #6 : 23 Nisan 2009, 14:36:46 »
Boğaz kelebeğinin hemen önünde bir hava akışmetre var.
O bozulmuş olabilir.
Daha doğrusu açık filtre takan bir arkadaşımın akışmetresi bir süre sonra bozulmuş ve orjinal filtreyi takmamıza rağmen senin bahsettiğin sorunları yaşamamıza neden olmuştu. Özellikle yokuşta arabayı kaldırırken gaz almıyordu.
Arıza da göstermiyordu ve herşey normal görünüyordu.
Başka bir MK IV bulup akışmetreleri değiştirip deneyebilirsin.
Benimkini takıp denemiştik arkadaşın arabada ve aslan kesilmişti :)

İnşallah en kısa zamanda çözersin problemi.
Air Ride \ Havalı Süspansiyon ;)

Çevrimdışı nakres

• http://www.vwpasa.com/
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #7 : 23 Nisan 2009, 15:56:13 »
merhaba

hararet müşürünüzü değiştirmişsiniz ama takılan hararet müşürünün sağlam olacak diye bir şey olmadığı ve bu tip problemlerin sıkça rastlandığını göz önünde bulundurarak hararet müşünün tekrar kontrol edilmesi gerekir.motor ısısı 90derecede iken göstergede görülen ısı ile test cihazında görülen değer karşılaştırılmalıdır.
   hararet müşürü kontrolünde aracınız  test cihazına bağlanacağından arıza hafızasınında kontrolü gereklidir .
hararet müşürü kontrollerin yanı sıra diğer kontrollerinde yapılması gereklidir.

veya he 90 dereceyi gördüğünde stop ediyor ise arıza ile ilgili kontrollerin arıza anında kontrol edilmesi daha uygundur.

yani yaşamış olduğunuz arıza bir çok sebebten olabileceğinden  buradan %100 şundandır denilemez...
 ustanız çözemiyor ise başka bir yere başvurun gereksiz uygulamalarda bulunup (carbon vs) paranızı boşa harcamayın .

!!!!MECNUN  BİLSEYDİ VW SEVGİSİNİ SEVERMİYDİ LEYLA ZİLLİSİNİ...?????...!!!!
    http://www.vwpasa.com/   
    http://www.andcarotomotiv.com]Andcar Otomotiv Hizmetleri[/fon

Çevrimdışı ÜRENCİK

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #8 : 23 Nisan 2009, 21:12:01 »
merhaba probleminize tam olarak çözüm olur mu bilmiyorum ama arkadaşın nissan'ında da ufak bir çekiş problemi vardı karbon clear yapıldı aracın performansında artış oldu...fiat servislerinde 65 tl'ye yapıyorlar...çok bir para değil denemekte fayda var diye düşünüyorum..

VOLKSWAGEN'e tercih edilebilecek tek otomobil yine bir VOLKSWAGEN'dir.

Çevrimdışı blackjack

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #9 : 24 Nisan 2009, 09:13:10 »
@ OfflineR

Hava akışmetre (MAF) hava filtesinin hemen çıkışında duruyor, boğaz kelebeğinin girişinde derken aynı şeydenmi bahsediyoruz? Plastik boru gibi bir parça?

Tavsiye için teşekkür ederim, o parça aklımda...

Golf IV

Çevrimdışı blackjack

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #10 : 24 Nisan 2009, 09:16:12 »
@nakres

Evet doğru söylüyorsun, tekrar denemekte fayda var...Yaklaşımından yola çıkarak büyük ihtimalle hararet müşüründen şüphelendiğini anlıyorum...

Bugün Maslak Doğuş'a bıraktım aracı, bakalım ne yapacaklar...

Arıza tespit yapılacak, saçma sapan fazla bir masraf çıkarmazlarsa yaptıracağım orada...

Tavsiye için teşekkürler...
Golf IV

Çevrimdışı blackjack

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #11 : 24 Nisan 2009, 09:18:05 »
@ÜRENCİK

Teşekkürler,
Ustam carbon clean için çok ısrar etti ama tamamen elektronik olan bir arızanın sadece carbon clean ile giderilebileceğine pek aklım yatmadı...Ayrıca sanayideki bir tanıdığından 150TL gibi bir fiyat aldık...O da çok geldi o yüzden yanaşmadım...
Golf IV

Çevrimdışı nakres

• http://www.vwpasa.com/
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #12 : 24 Nisan 2009, 14:39:30 »
   keşke servise götüreceksen ben seni yönlendirseydim.
  gerçi ordada arkadaşlar var ama iş işten geçmiş arkadaşınsa burda ne arıyo derler.
 çözüm bulamadım oraya gönderdim sanarlar:)
!!!!MECNUN  BİLSEYDİ VW SEVGİSİNİ SEVERMİYDİ LEYLA ZİLLİSİNİ...?????...!!!!
    http://www.vwpasa.com/   
    http://www.andcarotomotiv.com]Andcar Otomotiv Hizmetleri[/fon

Çevrimdışı blackjack

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #13 : 24 Nisan 2009, 15:11:02 »
nakres,

Dayanamadım, sabah götürdüm bıraktım Maslak Doğuşa...

Hararet müşürü
Devir sensörü
Krank sensörü

arızası vermiş, bu parçaları değiştireceklermiş...

396TL parça ücreti, 250-300de işçilik tutar dediler...

%20 indirim var o ayrı...
Golf IV