Gönderen Konu: amortisör seçimi  (Okunma sayısı 9653 defa)

Çevrimdışı asimomoto

• kemal
    • Profili Görüntüle
amortisör seçimi
« : 25 Nisan 2009, 01:01:30 »
arkadaşlar aracım ile kasislerden veya çukurlerden geçince aşırı bi küt küt diye sesi geliyor geçen bi arkadaşım amortisöelerinmi patlak dedi mahçup oldum ,amortisörlerin bitik olup omadığını nasıl anlarız eğer bitikse komfor için hangi tip amortisör kullanılmalı sizce ..

bide kapılardanda baya bi ses geliyor kasisler de ,kapılarda düşme yada gevşeme gibi bi olay olabilirmidir acaba....

Çevrimdışı asimomoto

• kemal
    • Profili Görüntüle
Ynt: amortisör seçimi
« Yanıtla #1 : 25 Nisan 2009, 13:18:42 »
yardımcı olabilirmisiniz arkadaşlar

Çevrimdışı dangerfield

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 25 Nisan 2009, 16:12:28 »
o kasisdeki sesler birçoğumuzda var. daha öncede konu açtık fakat çözüm bulan veya yazan olmadı. keşke vidalı sistem olsaydıda gevşeme gibi ufak bir sorun olsaydı. fakat silikon veya köpükden başka çaresi yok sanıyorumki.

Çevrimdışı asimomoto

• kemal
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 26 Nisan 2009, 11:46:39 »
silikon veya köpüğün amortisöre ne gibi faydası olabiliyor
benim şikayetim amortisörlerin kasislerde darbeeyi diğer araçlara göre yumuşatamaması silikon veya köpüğü nereye kullanacağızki..

Çevrimdışı dangerfield

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 26 Nisan 2009, 14:12:08 »
dostm sorduğun soruLARa hakim olursan cevapları anlaman kolaylaşır. hadi kolay gelsn...

Çevrimdışı asimomoto

• kemal
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 26 Nisan 2009, 14:24:56 »
 :sevgi:

Çevrimdışı 06onur

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: golf tsi 122ps +LPG
« Yanıtla #6 : 30 Nisan 2009, 19:54:03 »
Amortisörden ziyade Lastik çok farkettiriyor. Benim araç kütük gibiydi Alman malı 2008 mishellen energy ile çok yumuşadı. Patlak amortisör düz yolda bile tıkır tıkır ses yapar. 55 yanak michellen tavsiye derim yol tutuş +ses+yakıt+yumuşama hepsine fayda ediyor.
YAKIT YİNE ARTTI!!!! BENZİN 5.09TL LPG 2,71
2010DA BENZİN:3,30 LPG:1.80 di

Çevrimdışı _K_r_A_L_

• ...::::iSKeNDeRuN::::...
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #7 : 30 Nisan 2009, 20:03:24 »
Benimkide aynı şekilde işte küt küt ses yapıyor kapılardan ve ön gögüsden cok ses geliyor buda cok canımı sıkıyor :(

Çevrimdışı serkov

• Das Auto.
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #8 : 30 Nisan 2009, 21:20:58 »
benimde amortisörlerim çok sert gibi zannediyordum ben ama.. VW Tech'den ilkan abi kullanınca bunun Polo için normal olduğunu söyledi ve rahatlattı...

Aus Liebe zum Automobil. Otomobil Aşkına. http://img401.imageshack.us/img401/1295/vwdasautologoqc9.jpg

Çevrimdışı asimomoto

• kemal
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #9 : 02 Mayıs 2009, 13:01:45 »
rot balans çıya kontrole gittim amortisörler sağlam dedi lastikleri kontrol etti çok sert yapıldığını bu yüzden esneme payı olmadığını aracın en ufak taşı bile hissettireceğini söyledi akabinde havalarını kontrol ettiğinde 29-30 olması gereken havanın 38  :o  olduğunu söyledi buda lastiğin esnekliğini kaybettiği anlamına geldiği için hava ları 30 a düşürdü şu an arabanın yol tutuşu değişti artık eskisi kadar ses yok baya bi fark oldu mutlaka lastik havalarını kontrol ettirin farkı hissedeceksiniz

Çevrimdışı dangerfield

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #10 : 02 Mayıs 2009, 20:53:53 »
bendede 5 cm yay var. en ufak taşı çok rahat hissediyordum. bırakın taşları asfalt yamalarından bile geçerken ceylan gibi zıplıyordum. Bu durumun yalnızca yaylardan olamıyacağını düşündüm. Lastikçiye gidip basınçları kontrol ettirdim. normalde 28-30 olması gerektiğini fakat bendekilerin 37 olduğunu söyledi. Ben ki neredeyse 6 aydır bu şekilde kullanıyordum. Düşünüyordum elalem 45 yanakla kullanıyor bukadar rahatsız olmuyor ben 55 ile nasıl böyle oluyorum diye. Neyse 30 a indirince sorun kısmen düzeldi. Fakat yinede çok komforlu olduğumu söyleyemiyeceğim sanırım birazda lastiklerin payı var. Lastikler oldukça sert. Yağmurda yol tutuşum 0 a yakın. Michelin balon yapıyo dediler almadım. Şimdi ise bin pişmanım.

Çevrimdışı coriolanus

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #11 : 03 Mayıs 2009, 00:30:46 »
benimde aynı sorun vardı. başka bişeyi denemek için usta kullanmıştı arabayı.bende bu sesler normalmi dedim normal dedi. anlamadım aslında nasıl normal olur.ama ses izolasyonu bi kaç yabancı forumda zayıf olmasından hayıflanıyodu bazıları.

Çevrimdışı asimomoto

• kemal
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #12 : 03 Mayıs 2009, 11:27:11 »
lastiklerin hava ları ve lastiğin yumuşaklığı baya fark ettiriyor komforu eğer lastikleriniz sert kauççuk ise aracınızın asfalttaki een ufak taşı bile hissettirmesi normaldir

Çevrimdışı 06onur

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: golf tsi 122ps +LPG
« Yanıtla #13 : 04 Mayıs 2009, 22:42:34 »
lastiklerin hava ları ve lastiğin yumuşaklığı baya fark ettiriyor komforu eğer lastikleriniz sert kauççuk ise aracınızın asfalttaki een ufak taşı bile hissettirmesi normaldir

:tamamdir Michellen energy 2008 Mde in germany. Aşırı farkettirdi. Bayağı yumuşadı araba binen herkes söylüyor san süngerin üstündeymişsin hissi yaratıyor. Eski lastiklerim her taraftan tıkırtı getiriyordu. 185/55/14 e 100lira fazla para verdim ama 5000km oldu. yol sesi, yol tutuş, süspansiyon hepsi yumuşadı. Bidiğim adarıyla bizim araçların orjinal lastiğide bu.
YAKIT YİNE ARTTI!!!! BENZİN 5.09TL LPG 2,71
2010DA BENZİN:3,30 LPG:1.80 di