Gönderen Konu: Far Hasarı (TAVSİYELERİNİZİ BEKLİYORUM)  (Okunma sayısı 10672 defa)

Çevrimdışı orion35

• GOLF AŞKINA
    • Profili Görüntüle
Far Hasarı (TAVSİYELERİNİZİ BEKLİYORUM)
« : 27 Nisan 2009, 14:13:48 »
         arkadaşlar maalesef 2 gün önce sebebini bilmediğim bir durumdan ötürü sağ ön farım kırıldı. aracımda kasko var yetkili servisle görüşüp far+işçilik fiyatı aldım tahmin edeceğiniz üzere fiyat biraz baba 140TL malzeme+70TL işçilik istediler. bu değişimi kaskodan yaptırırsam aracımın hasarsızlığı kaybolacak 1 yıl daha beklemek zorunda kalacağım.

güncel fiyatlarla hasarsızlık indirimli kasko fiyatı ile indirimsiz fiyatı hesaplattım arada 200 lira gibi bi rakam oynuyo tabi bu bu günün rakamları kasko eylülde bitecek o zaman fityatlar ne olur bilemem.

sizce ne yapmalıyım. kaskodan hasarı yaptırmakmı doğru olur yoksa cepten ödeyip hasarsızlığı bozdurmamak mı?
bu arada anlamadığım bir konu daha yılda 1 adet ön cam değişimi kaskoyu delmiyor, orjinal camlar işçilik dahil 600TL yı buluyor bu ne alaka far 200 cam 600 buna rağmen camda kasko delinmiyor farda deliniyor anlamak zor. değerli tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkür ederim..
Saygılar...   

Çevrimdışı SPoRTeXHauST

• Volkswagen Türkiye
  • Kuzen
    • Profili Görüntüle
  • Otomobil: Golf IV
Ynt: Far Hasarı (TAVSİYELERİNİZİ BEKLİYORUM)
« Yanıtla #1 : 27 Nisan 2009, 14:58:34 »
Eğer aracını yetkili serviste yaptırıcaksan, verdiğin fiyatlara göre kaskodan yaptırman daha mantıklı. 10 tl karda olucaksın. Ama yetkili serviste yaptırmam, dışarıda 100 tl ye yaptırabilirim diyorsan orası ayrı. Ama bence yetkili servis. Yarın allah göstermesin, ufakta olsa bi çizik vb. olsa, 150 tl tutsa, yine kaskonun hasarsızlık indirimi bozulmasın diye cepten yaptırıcaksın, o zaman zarar etmiş olucaksın.
Vermek istemeseydi, istemeyi de vermezdi.

Çevrimdışı alpergndz

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 27 Nisan 2009, 19:56:53 »
benim kasko karşılıyor farı kaskoyu bozmadan.Demekki  şirketten şirkete fark ediyor...

Çevrimdışı nakres

• http://www.vwpasa.com/
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 27 Nisan 2009, 21:48:06 »
merhaba kaskodan yaptırmanızı tavsiye ediyorum eylüle kadar daha çok var allah göstermesinde başka birşeylerde çıkabilir...

sizin cebinizden her şekilde hasarsızlık indirimi kadar para çıkacak zaten şimdi cepten yaptırsanız 150 ye mal edebilirsiniz...cepten yaptırırsanız belki    eylül ayındada 200 indirim alacaksınız..
   50 tl için   geriye kalan ayları riske atmaya deymez...
!!!!MECNUN  BİLSEYDİ VW SEVGİSİNİ SEVERMİYDİ LEYLA ZİLLİSİNİ...?????...!!!!
    http://www.vwpasa.com/   
    http://www.andcarotomotiv.com]Andcar Otomotiv Hizmetleri[/fon

Çevrimdışı orion35

• GOLF AŞKINA
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 28 Nisan 2009, 08:36:59 »
tavsiyeleriniz için teşekkür ederim arkadaşlar. karar vermemde etkili oldu. bu hafta sonu yetkili servise gidip orjinal farı taktırıyorum.

benim kasko karşılıyor farı kaskoyu bozmadan.Demekki  şirketten şirkete fark ediyor...
dostum hangi sigorta bu ? benim kaskom aksigortadan acentem ile görüştüm hiç bir şirket bunu karşılamaz dediler bana. senin klozlarında özel bir madde olabilir mi?

Çevrimdışı revelation

• "Just like what you want"
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 28 Nisan 2009, 09:07:09 »
kasko yaptırırken iyi bir araştırma yapmanız gerekliydi. mesela benim kasko cam kırılmaları far kırılmaları ve de ayna kırılmalarını "hasarsızlık" durumunu bozmadan halledebiliyor. bunun yanında 20 cm e kadar olan göçük, çizik ve de 1 kereye mahsus çekici hizmetlerini karşılıyor.

Çevrimdışı orion35

• GOLF AŞKINA
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #6 : 28 Nisan 2009, 14:16:02 »
bu dedikleriniz için kasko primine ekstra yükler geliydur diye tahmin ediyorum. benim kaskoyu yaptırdığım acente hiç bir sigorta cam değişimi ve diğer harici teminatlar dışında böyle bir şey yok dedi. onların bilememe ihtimali varmı ?

Çevrimdışı Halil Kara

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #7 : 28 Nisan 2009, 14:28:47 »
Bunun bir garantisi yok ki, yarın Allah korusun tamponun hasar görmeyeceğini nerden biliyoruz ki kaskonun hasarsızlık indiriminden yaralanmak istiyoruz...
Bırakın delinsin kasko, siz kaskoyu yaptırırken ben hasarsızlık indiriminden yararlanacağım diye kasko yaptırmadınız değil mi?Şimdi cebinizden ödersiniz yarın Allah korusun bir bakmışsın evin önünde tampona vurmuşlar tampon yerde...O zaman ne yapacaksın, yine hasarsızlık indirimi alayım diye cebinden ödemeyeceksin herhalde.
Hergün trafiğe çıkıyoruz ve nerde ne olacağı belli olmuyor.Kaskoyu da çok sevdiğimiz araçlarımız zarar görürse çözümü daha kolay olsun diye yaptırıyoruz.Deldirin gitsin, yarın ne olacağı belli değil çünkü.

Sigorta şirketlerının kendine özgü anlaşmaları var.Poliçeyi okursanız hepsinin farklı farklı uygulamaları söz konusu.Benimkisinde hasarsızlık indirim için yılda 1 sefer cam değişimi ya da 500 lira hasardan bahsediyor.Önceki aracım ile kaza yaptım araç perte çıktı.Pert için ödeyecekleri rakamda karşılıklı olarak anlaştık, aracı trafikten çektim tüm işlemleri hallettikten sonra imzamı attım ertesi gün aracın bedelini banka hesabına geçtiler.Bazı firmalarda bu süre 50 günü buluyormuş bazılarında 2 hafta bazıları da benimkisi gibi ertesi gün ödemeyi yapıyorlar.Yani bu sigortanın poliçisinde yazıyor ve sizin nasıl hizmet alacağınız herşeyi görebiliyorsunuz.Kasko yaptırırken bunları okur ve değerlendirme yaparsanız daha sağlıklı şirketlerle çalışma olanağınız olur.

İnşallah en kısa zamanda sorun sizi üzmeden çözülür...

Çevrimdışı bac

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #8 : 04 Mayıs 2009, 00:04:19 »
kasko yaptırırken iyi bir araştırma yapmanız gerekliydi. mesela benim kasko cam kırılmaları far kırılmaları ve de ayna kırılmalarını "hasarsızlık" durumunu bozmadan halledebiliyor. bunun yanında 20 cm e kadar olan göçük, çizik ve de 1 kereye mahsus çekici hizmetlerini karşılıyor.
aynen benimkide karşılıyor fakat ben yaptırırken bi 50lira fark ödedim 1000 liraya kadar olan hasarlarda bozulmuyor ama sen ganede kafamda kalmasın dersen ben daha önce yaptırdım bi tane çıkmacılardan far camı al on liraydı ben aldığımda iyi bir elektrikçide yada tamponcularda yapıyor 10 lira civarındada yapıştırtırsın olur biter..

Çevrimdışı orion35

• GOLF AŞKINA
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #9 : 04 Mayıs 2009, 14:41:37 »
yorum yapan arkadaşlara öncelikle sonsuz teşekkürler. hafta sonu cumartesi günü itibari ile izmir doğuş oto vw yetkili servisinde ön farımı kaskodan değiştirtmiş bulunmaktayım. yaklaşık 30 dk içerisinde işlemi halletiler. takılan far hella. diğer far ile biraz matlık problemi var ama napalım artık olsun o kadar. umarım bir daha böyle bir problem yaşamam. kazasız günler
saygılar...

Çevrimdışı red_bull_29

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #10 : 08 Ağustos 2009, 03:02:36 »
Bende far değiştirdim yakın zamanda.Sırf matlık konusuna uyuz olduğum için.140 tl sağ far sissiz hella marka.Şimdi 10 numara oldu ışıl ışıl parlıyo araba önden bakıncada.