Yetkili sevise aracının şasi numarasını sorgulat.Oradan bugüne kadar yapıldığı tüm bakımların km sini görebilirsin.Araç yetkili servise pek uğramadıysa en son uğradığı tarihin km sini alırsın ve ona göre aradan geçen zamanı da tahmin eder aşağı yukarı km sine bakarsın.
Örneğin ben araç alırken sorduğum bi passat bana 100 binde denildi.Servise telefon açtım adam en son 2006 yılında 135 bin km de bakıma girmiş ayrıca o bakımda kaza yapmış aracın 4 parçası değişmiş.Yıl 2009 yani aradan 2.5 sene geçmiş ve senede 25 bin km yaptığı hesaplansa bu araç en azından 60-70 bin daha yol yapmış.Orjinalde bu araç 200 bin km de olmasına rağmen 100 bin km düşürülmüş anlıyacağınız.Araç sahibine telefon açtım ve ağzıma gelen hertürlü şeyi söyleyip kapattım.Bu sadece bir örnek.Şu anda piyasada km si oynanmamış araç bulmak gerçekten çok güç.Ben hergün 4-5 araç sahibiyle görüşüp detaylı araştırma yapmama rağmen 1 aylık süreçte ancak buldum temiz ve düzgün bir araç.
İnsanların ar damarı çatlamış, ahlak, iş hukuku birşey kalmamış.Çok güvendiğiniz birisi dahi olsa araç alırken mutlaka yetkili servise götürüp 100 lira karşılığında detaylı eksper raparunu alınız, aracın her yerine baktırınız.