Gönderen Konu: yeni polocu geldi  (Okunma sayısı 3121 defa)

Çevrimdışı jense

  • İleti: 10
    • Profili Görüntüle
yeni polocu geldi
« : 05 Haziran 2011, 02:20:16 »
Herkese öncelikle selamlar.. 99 model Vw Polo 1,6 sahibi oldum yaklaşık 1 ay önce..sorunlardan başımı kaldırıp malesef ki foruma soru bile sormaya gelemedim..halbuki sormam gereken çok şey vardı.. arabama bu 1 ay içinde yaklaşık 3.000 TL masraf yaptım inanılır gibi değildi..şimdilik pek bir problem kalmadı gibi ama hala bir problemim var.. forum çok faydalı ve emeği geçen herkese, sorulara cevap veren herkese teşekkürler..çünkü ben geçtiğimiz 1 ay içerisinde çok fazla konu, sorun ve çözüm okudum burada.. ancak foruma bir şeyler yazmak bugüne kısmetmiş.. herkesi yeniden selamlıyorum..

Logged

Çevrimdışı relaxizmir

  • İleti: 451
  • LÜTFEN TÜRKÇE YAZIM KURALLARINA DİKKAT EDELİM.
    • Profili Görüntüle
Ynt: yeni polocu geldi
« Yanıtla #1 : 05 Haziran 2011, 11:28:22 »
Merhaba arkadaşım hoşgeldin.Kazasız belasız sürüşler dilerim. ;)

Bu arada 3000 TL'lik masrafta neler var anlatabilirmisin.Belki diğer polocularda fiyatlardan fikir sahibi olurlar.
BEN EZELDEN BERİDİR HÜR YAŞADIM,HÜR YAŞARIM.HANGİ ÇILGIN BANA ZİNCİR VURACAKMIŞ ŞAŞARIM !!!

Çevrimdışı ReDDeviL

  • İleti: 4078
  • Aℓтαη Dємιякαуα
    • Profili Görüntüle
Ynt: yeni polocu geldi
« Yanıtla #2 : 05 Haziran 2011, 13:54:57 »
Ne kadar vw olsa bile neticede yaşı büyük arabalar temiz olsa bile bir yerden birşeyler çıkıyor tabi bende 2 yıldır kullanıyorum sizin kadar bende zamana yayarak masraf yaptım bu kadar nerdeyse arabayı 0 ladım yarı motor yaptırdım yenilettirdim herşeyi şimdi keyifle biniyorum aylardır elbet zevkini almaya başlarsınız  :tamamdir
ADK

Çevrimdışı jense

  • İleti: 10
    • Profili Görüntüle
Ynt: yeni polocu geldi
« Yanıtla #3 : 06 Haziran 2011, 00:41:57 »
Selamlar ve teşekkür ederim öncelikle.. 3000 TL'lik masrafın aslında 700 TL'lik kısmı sanayiye uğradığımda ilk gittiğim yerin beni kesmesi oldu malesef. Geriye kalan 2300 TL'lik kısımda ön takımların tamamı yapıldı, yarı motor yaptırdım. Pistonlarımdan 1 tanesi kırıkmış, Allah'tan gömlekte problem yoktu. Pistonlar, subap takımı, subap kaydı, subap lastikleri, kol yatakları, yağ ve hararet müşürleri, yakıt filtresi, yağ filtresi, triger kayışı, yağ değişimi yapıldı. Kelebek temizliği yapıldı, fren balataları, debriyaj teli, 2 dikiz aynası, sol ön sinyal değişti. Arabayı baştan yarattım desem yeri olacak sanırsam. Şimdilik problem kalmadı gibi ama distribütör'ün de bir problemi var gibi..onu da halledersem eğer(tamir yada değişim) araba artık sorunsuz olacak gibi. Bunun benim ilk aracım olması da ayrı bir olaydı tabi. Ama şuanda memnunum aracımdan. Bu kadar masraf yapmış olmama rağmen hala mutluyum arabamla :) Umarım en kısa sürede resimlerini de yükleyeceğim..

Çevrimdışı hasoci

  • İleti: 61
    • Profili Görüntüle
Ynt: yeni polocu geldi
« Yanıtla #4 : 06 Haziran 2011, 17:38:39 »
foruma hoşgeldiniz , kazasız belasız sürüşler dilerim, benimde ilk aracım vw polo  :saygılar
bende geçenlerde bi bakım yaptırdım şimdi yağ gibi gidiyo maşallah  :tamamdir
96 HB 1.6 LPG Laci Polo

Çevrimdışı jense

  • İleti: 10
    • Profili Görüntüle
Ynt: yeni polocu geldi
« Yanıtla #5 : 07 Haziran 2011, 00:46:01 »
hasoci teşekkür ederim öncelikle.. benim aracın rengi de seninkinden ve cidden çok seviyorum aracı :)

şimdi bir sorunumu paylaşmak istiyorum..aracım benzinli buarada, öncelikle bu bilgiyi vereyim. araçta distribütör sorunu olduğunu düşünüyorduk ama değilmiş..araç her zaman değil ama genelde 2-3-4. viteslerde kendini kasıyor, silkeliyor..2. viteste bariz bir şekilde hissedilirken, 3 ve 4. viteslerde hissediliyor ama 2. vitesteki gibi kendisini farkettirmiyor. bugün bilgisayara bağladık aracı ve lambda sensörü hatası verdi..hatayı beyinden silince bir süre düzgün gidiyor ama sonra yeniden kasmaya başlıyor. aracı kullanır halde bilgisayarla kontrol etmeye devam ediyoruz ve yine o hatayı bir süre sonra veriyor..zaten sorunu verdikten sonra da silkeleme başlıyor. aynı zamanda fazla yakıt harcıyor. zaten aracı ilk aldığımda kontrol etmiştik; lambda sensörünün üzeri kurum kaplamıştı, temizledik ve kullanmaya devam ettim. yalnız araçta katalizör yok. benden önceki sahibi söktürmüş.
şimdi esas soru kısmına geleyim;
ben katalizör taktırmadan sadece lambda sensörünü değiştirirsem, bu sorundan kurtulurmuyum? yani katalizörsüz de devam ederken, lambda sensörü işimi görür, bu problemi çözermi? yoksa zaten katalizör yok, lambda sensörünü değiştirsem bile bir süre sonra yine özelliğini kaybeder ve araç şimdiki sorunu yeniden yaşatırmı?

vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkürler