Gönderen Konu: benzin pompası rölesi  (Okunma sayısı 7690 defa)

Çevrimdışı siyahinci

  • İleti: 202
    • Profili Görüntüle
benzin pompası rölesi
« : 17 Mayıs 2011, 23:31:41 »
arkadaşlar benim araç sabahları ilk marşta almıyordu nette çok araştırdım ve benzin pompası rölesindendir diyolar acep böyle bir röle varmı kimileride yok diyor yoksa ağzı olan konuşuyo mu. ayrıca benzin pompasının barı 4 ün aşağısında olursada yaparmış. bu konuda bilgisi olan varmı?

Logged

Çevrimdışı firebir30

  • İleti: 173
    • Profili Görüntüle
Ynt: benzin pompası rölesi
« Yanıtla #1 : 19 Mayıs 2011, 21:45:13 »
benzin pompası rölesi vardır. kontağı açtığında röle benzin pompasını devreye sokar ve motora ilk benizin gider sesini zaten duyarsın. bunun kontrolü şöyle olur. arka koltuğun altında benzin deposunun şamandırası var. şamadıranın içindede benzin pompası. buna bağlı bir soket var. kontağı açtığın anda bu sokete elektrik kısa bir süre gelir ve kesilir. elektrik gelip  kesiliyorsa röle çalışıyordur. pompanın basıncının kontrolü için benzin gidiş hortumu çıkarılır. kontak açılır. biraz dikkatli olmak lazım. kontağı açtığın anda benzin tazzikli çıkması lazım. eğer benzin çıkışında tazzik yoksa pompa ölmüştür. sabahları ilk marşta almama başka sebeplerdende olabilir. kontak termiği de olabilir mesela. güvendiğin bir ustaya götür baksın.

Çevrimdışı siyahinci

  • İleti: 202
    • Profili Görüntüle
Ynt: benzin pompası rölesi
« Yanıtla #2 : 19 Mayıs 2011, 23:30:17 »
evt çok ustaya gittim herbiri farklı bir parcayı söyledi ama içlerinden biri kontak termiği dedi. dün bujileri değiştim 3 tırnak ngk taktırdım artık sabahları tek marşta alıyo demekki bujidenmiş.