Gönderen Konu: lütfen yardim arkadaslar acil  (Okunma sayısı 2985 defa)

Çevrimdışı GiTaRRa42

  • İleti: 9
    • Profili Görüntüle
lütfen yardim arkadaslar acil
« : 11 Mart 2014, 02:37:22 »
Arkadaslar mecbur konuyu actim ama bu konuyu cozumleyecek henuz cevap alamadim aracimi yeni aldim ilk olcumumde 247.00 krs yakti ikinci olcumumde 367.00 krs yakti ucuncusunde ise 481.00 krs yakti arasindaki bu fark beni cildirtiyor 2  bin 3 bin devirlerde kullaniyorum ciktim uzun yola olcum icin 150 km gittim tek vites ve duz yol 3 bin devride hoc gecmedim aracim 270 krs yakti bi anlam veremedim lpg ayarinda sikinti yok bakinlari tam kullanan arkadaslar ozellikle size sesleniyorum lutfen yardimci olurmusunuz.
Aracimdan sogumak istemiyorum.bunun normali nedir?

Logged

Çevrimdışı TEYOLOGY

  • İleti: 2626
    • Profili Görüntüle
  • Otomobil: (fırsatı bulur bulmaz tekrar Vag'dayım)
  • Şehir: Manisa
Ynt: lütfen yardim arkadaslar acil
« Yanıtla #1 : 11 Mart 2014, 03:26:06 »
kullanımlar arasında ciddi fark var. en doğrusu son test gibi görünüyor. fakat testleri karşılaştırmak için benzer kullanım mesafe ve şartları olması lazım. yoksa yanılgıya sebebiyet verir. ilk testte bu kadar düşük çıkmasının sebebinin şu olabileceğini düşünüyorum. kısa mesafede ve motor soğukken yapıldıysa ısınana kadarki mesafeyi benzinde geçeceği için alınan toplam mesafe yüksekmiş gibi göstermiş olabilir. ikinci ölçümde değer yüksek görünmekle birlikte dur kalklı istanbul akşam trafiği benzeri bir trafikte gidildiyse bu da olabilir.

son ve tek gaz geçilen parkur için de ilk bakışta yüksek gibi görünüyor. evet 3000 deviri geçmemek önemli bir bilgi ama 3000 devirin altında kullanmış olmakla birlikte sabit devir de önemli. tamamen atıyorum 2000-3000 devir arasında sürekli hızlanıp yavaşlanılan bir sürüşle sürekli 3000 devirde kullanılan bir sürüşün farkı olacaktır. hakim rüzgarın yönü bile fark eder. Manisa-Akhisar arasındaki yolda kuzeyden hakim rüzgar olduğu için gidişle dönüş arasında ortalamada 1 litre fark var.


tabi bir de gazın doldurulduğu pompa faktörü var. parametre çok. sürekli aynı yerden ve sürekli ayn pompadan alın. mümkünse taksicilerin doldurduğu pompaları takip edin. :)
Kamış ses verince ney oldum sanır, İplik gerilince yay oldum sanır.
Sarayda oturmakla padişah olmaz kişi,
Abdal ata binince bey oldum sanır.

Çevrimdışı GiTaRRa42

  • İleti: 9
    • Profili Görüntüle
Ynt: lütfen yardim arkadaslar acil
« Yanıtla #2 : 11 Mart 2014, 09:22:22 »
Kullandigim kisa mesafe ancak arac lpg gecmeden hic hareket etmedim uzun yolda bu kadar yakmasi cok degisik geldi ve okunma sayisi bu kadsr cok olupta cevap verilmeyen bi konu olmus tsk ederim size 2 hafta sonra tekrar denicem olmazsa saticam borsa gibi in cik lpg kullanimi sacma geldi yardimci oldugunuz icin tsk okuyupta cevap yazmayan arkadaslara da tsk

Çevrimdışı salihsefa

  • İleti: 1553
    • Profili Görüntüle
Ynt: lütfen yardim arkadaslar acil
« Yanıtla #3 : 11 Mart 2014, 10:24:41 »
araba 99 ve/veya öncesi polo sanırım? yağ & filtre buji vs. rutin bakımları yapılalı ne kadar oldu? tekleme yaptığı hiç oluyormu? gazı farklı bir istasyondan almayı denedinizmi? benzinde kullanıp ölçüm yaptınızmı?
Sev seni seveni hâk ile yeksan ise, sevme seni sevmeyeni Mısır'a sultan ise.

Ehli irfan arasında aradım kıldım talep, Her hüner makbul imiş, İlla Edeb illa edeb

Çevrimdışı GiTaRRa42

  • İleti: 9
    • Profili Görüntüle
Ynt: lütfen yardim arkadaslar acil
« Yanıtla #4 : 11 Mart 2014, 12:25:46 »
Benzinde hic olcum yapmadim buji yag filtreler 2 ay olmus degiseli serviste degismis fatirasi mevcuttu baktim anlayamadigim tek sey arasindaki bu fark olmasi.bir dusup bir cikmasi devir ayni anlam veremiyorum

Çevrimdışı mmtcn

  • İleti: 296
    • Profili Görüntüle
Ynt: lütfen yardim arkadaslar acil
« Yanıtla #5 : 11 Mart 2014, 13:46:02 »
havalarında etkisi olur. ben benzinde kışın 75 80 kuruşa biniyorum. kısa mesafe. yazın 50 kuruşa kadar duşuyo. şu sıralar 60 civarı lpg taktırınca ne olucak bakalım :/