Gönderen Konu: Abgast Werkstat  (Okunma sayısı 3734 defa)

Çevrimdışı holygun

  • İleti: 5
    • Profili Görüntüle
Abgast Werkstat
« : 04 Aralık 2010, 05:41:44 »
Merhaba arkadaslar,

Forumda bu konuda olan bir çok şikayeti incelememe rağmen tam olarak benimkine benzerini bulamadım.

2003 Golf IV otomatik aracımda Abgast Werkstat hatasını ilk olarak 3000 km önce verdi. Bostancı Sanayıye gittiğimde boğaz kelebeğini temizlediler ve yaklaşık olarak 2500 km sorunsuz kullandım. Sonra aynı hatayı bir daha verince ismini şuan hatırlayamadığım bir parçayı değiştirdiler. Fakat bugun tekrardan aynı hatayı verdi.

Benim sorunumda araba hatayı verince devir 900 - 1100 arasında kalıyor. Gaza sonuna kadar bassam bile araba sanki arkadan itiliyormuş gibi yavaşça hızlanıyor. Bazen silkeleme yapıyor.

Bu haftaiçi sanayiye tekrardan gideceğim ama (50 bogaz kelebeği temizliği - 400 parça değişimi) toplam 450 TL vermıs olmama ragmen kalıcı bir çözüm ile karşılaşmadım.

Gereksiz işlemlere onay vermemek yada değerinden fazla para ödememek adına forumdaki arkadaşlarımdan fikir bekliyorum.

Şimdiden tesekkurler.
« Son Düzenleme: 04 Aralık 2010, 05:44:52 Gönderen: holygun »

Logged

Çevrimdışı byturel

  • İleti: 207
    • Profili Görüntüle
Ynt: Abgast Werkstat
« Yanıtla #1 : 06 Aralık 2010, 10:30:48 »
Aynı sorun bendede var şu anda benim araçda da verdi. Abgas Werstat arızası veriyor araç. sordum sanayideki arkadaş, Lambda sensörü arızalı o değişecek dedi. NGK sı var bunların birde orjinali var. Bu genelde yanlış benzin alımı sonucu ortaya çıkıyor. Benzini bir yerden alıyorsan değiştirme sürekli aynı yerden al. Araç hangisi ile başladıysa onunla devam etmek aslında daha mantıklı. Yakıt tüketimi çok yükseliyor. Aynı dediğin gibi benim araç da sonradan hızlanıyor. Bir türlü anlamadım neden böyle bir şey olduğunu...
"İnsanın kazandığı paradan değil, paranın kazandığı insandan korkulur." Mareşal Fevzi ÇAKMAK.

Çevrimdışı holygun

  • İleti: 5
    • Profili Görüntüle
Ynt: Abgast Werkstat
« Yanıtla #2 : 09 Aralık 2010, 01:39:28 »
Bugun arabayi yetkili servisten aldim. Masraf icin 4500 TL dediler. Yok yapmayin deyip aldim. Motorda degismesi gereken 6 parca var demisler. Ben bu 6 parcanin da sorunlu oldugunu dusunmuyorum. Egr valfi benim tahminime gore sorunun kaynagi fakat yetkili servis motor kablo tesisatindan tutun adini bile duymadigim motor parcalarinin degismesi gerektigini soyledi.

Ayrica arabada uyari kendiliginden servise gitmeden silindi ve yaklasik olarak 100 km yol yaptim bi sikinti vermedi. Benzini hep ayni yerden almaya ozen gosteririm. Bir marka disinda her hangi bir baska markadan da benzin almam, sorunun kalitesiz benzinden oldugunu dusunmuyorum.

Yinede bu konuda tecrubeli arkadaslardan yardim bekliyorum.

Simdiden tesekkurler.

Çevrimdışı byturel

  • İleti: 207
    • Profili Görüntüle
Ynt: Abgast Werkstat
« Yanıtla #3 : 10 Aralık 2010, 10:27:23 »
Benzinden olması bir ihtimal fakat araçta bu kadar sorun olsa bile senin binememen gerekir. Komple motorun inmesi gibi bir şey bu. Servis bence bazı parçaların değişmesine gerek kalmasa bile değişmesini istemiştir.4500 TL masraf demek aracın komple motor şanzuman piston gömlek inmesi değişmesi gibi bir şey yani. Bence sen onu başka bir özel servise götür iyi anlayan bir yere. Akdeniz Sanayi sitesinde İNCE OTOMOTİV Var Hüseyin POZE On numaradır.Volkswagen üzerine üstüne tanımam
"İnsanın kazandığı paradan değil, paranın kazandığı insandan korkulur." Mareşal Fevzi ÇAKMAK.