Gönderen Konu: yağ eksiltme- ön farlar ve boğaz kelebeği  (Okunma sayısı 4915 defa)

Çevrimdışı horoz155

  • İleti: 92
  • horoz
    • Profili Görüntüle
yağ eksiltme- ön farlar ve boğaz kelebeği
« : 07 Mart 2011, 00:36:24 »
arkadaslar hepinize selamlar.aracımı alalı haziran gelirse 2 sene olacak. 1.sorum aracımın sag farı yol calısmasındaki çakıllardan dolayı çatladı.su ve nem alma olayı yok. çatlak uzun ampüllere yakın. aracımda xenon far var görüşü eetkilemiyor. fakat haziranda vizesi var nasıl bir fikir önerirsiniz.üzerinde şu an magnetti marelli var.orjinal mi değil mi bilmiyorum.özel servisde tek far fiyatını 100 tl dediler.denizlide sordugum vw yedek parca satan bir bayi hella farı 115 tl ye verecegini söyledi.orjinalliği kafamda soru işaretleri bıraktı.sol farı da uyumlu olsun diye değiştirmeyi düşünüyorum. fakat kararsızım.netten baktıgım kadarıyla junyan ve sonar marka angel eyes farları yaklasık 270-320 tl arasında satıyorlar.bunlar araçlarımız için uyumlu mu. bu meretin sadece çatlak camı değişmiyo mu?onu bilen de yardımcı olsun bi zahmet. yoksa bu konu hakkındaki fikirlerinizi bekliyorum.
2.sorum. aracım 1999 model lpg li yag değişim zamanı geldiğinde yağ eksiltiğini fark ediyorum.bende oldugu sürece hep castrol 10/40 yag koydurdum.4 lt az geliyor.hep 5 lt koydular.baktım sahit oldum hakikaten de az geliyor.sizin araçlarınızdada mı bu şekilde.yağ yakma normal olarak algılanabilir mi.
3.sorum ise aracımın boğaz kelebeği temizlendi. adaptasyon ayarı yapıldı. cihaza baglandıgında boğaz kelebeği regülatorü tarzında bi arıza veriyo.ilk başlarda siliniyo ama tekrar aynı arızayı veriyo.daha öncelerden çok fazla oynama vardı ibrede fazlasıyla giderildi. ama genede az da olsa var. bi anda motorun sesi değişik hayalet sürücü gaza dokanıyormuş gibi.cok az bir oynama var  çakılı kalmıyo nedense. araç lpg li bunla bir alakası olabilir mi. aracta hava alan yer oldugu tespit edildi.bogaz kelebeginin altındaki borulardan birinde cok az bir ıslık sesi gelince yaklasık 10 cm lik bir boru değişti.ama ibre çakılı kalmıyor neden olabilir. yardımlarınız için şimdiden tşkler.
efsaneye binenlerde efsanedir...

Logged

Çevrimdışı hakkut

  • İleti: 255
    • Profili Görüntüle
Ynt: yağ eksiltme- ön farlar ve boğaz kelebeği
« Yanıtla #1 : 07 Mart 2011, 00:50:14 »
1. soruna cevap verebilirim. Ben 6 ay kadar önce 18 Liraya far camı almıştım. Gayette memnunum. Genelde servisler ustalar bilmiyorlar yok diyorlar. Ama camı alıp önlerine koyunca sustular.http://urun.gittigidiyor.com/Volkswagen-Golf-1998-2003-arasi-on-far-cami-SOL_W0QQidZZ36151609#aciklama

Çevrimdışı R-Line

  • İleti: 2208
  • Golfsburg Edition
    • Profili Görüntüle
Ynt: yağ eksiltme- ön farlar ve boğaz kelebeği
« Yanıtla #2 : 07 Mart 2011, 11:18:48 »
1- far camı sadece yan sanayi mevcut. en ucuz halletme yöntemi bu gözüküyor.
    olmadı çıkma bir far alırsın. orjinal farı ya hella dır ya valeo.

2- yağ değişimi sırasında yağ filtreside değişiyorsa ( ki değişmesi gerektiğini düşünüyorum )
    4,5lt yağ alır. 5lt koymak doğru değil, yarım lt yi at bagaja eksiltme yaparsa tamamlarsın.

Çevrimdışı horoz155

  • İleti: 92
  • horoz
    • Profili Görüntüle
Ynt: yağ eksiltme- ön farlar ve boğaz kelebeği
« Yanıtla #3 : 07 Mart 2011, 17:24:50 »
doğru diyorsun kardeşim katılıyorum.fakat 4.yag değişimi hep 5 lt konuldu ve 4 lt az geldi.her yag değişiminde yag filtresi ve hava filtresi ile beraber değiştiriyorum.bugün polen filtresini değiştirdim. yağcılarda mevcut değil.fiyatı 10 tl.baya bi yıpranmış içeriye inanılmaz kötü koku alıyordu.şanzuman yagının değişip değişmediğinin bilmediğim için onuda değiştireyim dedim.3lt si castrol 35 tl falan karter acıldı.orada yağ sızıntıları vardı.krank milinin ordaki keçenin değimesi gerekiyormuş söylediklerine göre triger setine yakın bi yerdeymiş ayrıca direksiyon pompası müşünündede yag vardı onuda değiştirelim dediler.polen filtresi müşür keçe ::işçilik 150 tl yağ sızıntısını oyle görünce dayanamadım. bilmiyorum kafam da karıştı. denizliden fiyat aldım.valeo veya hella far orjinali sağ sol takım 115 tlden 230 tl dediler sissiz fiyatı fiyat nasıl. muğlada sordum hellaya 165 tl tek sağ fiyat çıkardılar.
efsaneye binenlerde efsanedir...